Malé cichlidky menom Apistogramma

Diskusia o trpasličích cichlidách

Re: Malé cichlidky menom Apistogramma

Poslaťod kiLLt » Str 29. Sep 2010 18:02:17

Tak pochvalim sa aj ja toto je dvojtyzdnovy prcek A.viejitaII gold red plava spolu s dalsimi 20 bratmi a sestrami.Druhy vyter som vyčíhal skor a tam sa mi podarilo okolo 100 mladych ktore sa asi dva dni do zadu rozplavali.Uvidime kolkym s nich sa podari dozit sa dospelosti ale je to s mojej strany radost velika...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod pigino » Str 29. Sep 2010 19:52:07

stiff píše:O týchto cichlidkách by som sa aj ja rád niečo dozvedel.. Čo ty na to Kubo? :nerd

Mám pocit,že tu naozaj chýba nejaký zaujímavý článok o chove týchto cichlidiek.Pred tým ako som išiel do malawi,som tiež uvažoval o iich chove,ale keďže som sa nedopracoval k nejakým osobným skúsenostiam,tak som to zabalil.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod uzivatel » Pia 07. Jan 2011 22:16:32

pigino píše:
stiff píše:O týchto cichlidkách by som sa aj ja rád niečo dozvedel.. Čo ty na to Kubo? :nerd

Mám pocit,že tu naozaj chýba nejaký zaujímavý článok o chove týchto cichlidiek.Pred tým ako som išiel do malawi,som tiež uvažoval o iich chove,ale keďže som sa nedopracoval k nejakým osobným skúsenostiam,tak som to zabalil.

preco to balis su to nenarocne kratkoveke a krasne rybky. Ja som si pred dvoma mesiacmi zaobstaral parik stal ma 6 eciek z predajne.V akva som mal velki koren s dutinami a jeden bez dutin tam si samicka vitvara teritoria ... akva je podotykam bez rastliniek .jedine co som urobil je ze po dvoch tyzdnou som im menil vodu tak sa zmenila ph v nadrzi a samicka sa mi vitrela do korena .Momentalne mam od tohto paru odchov poter som este neratal no je ho pekne videt uz sa crtaju mojim odhadom je,ze mam asi okolo 25 jedincou ked rybky odrastu budu i na predaj! Podotykam ..v akvaristike som zaciatocnik a s odchovom nemam skusenosti no rybkam sa v kosickich vodach dari aspon co sa tyka cichlid s timto druhom som nemal problemi skor posli .. zivorodky a ine druhy.
uzivatel

Images: 3
Been thanked: 2 times

Poslaťod kiLLt » Sob 08. Jan 2011 9:45:04

uzivatel píše:
pigino píše:

preco to balis su to nenarocne kratkoveke a krasne rybky. Ja som si pred dvoma mesiacmi zaobstaral parik stal ma 6 eciek z predajne.V akva som mal velki koren s dutinami a jeden bez dutin tam si samicka vitvara teritoria ... akva je podotykam bez rastliniek .jedine co som urobil je ze po dvoch tyzdnou som im menil vodu tak sa zmenila ph v nadrzi a samicka sa mi vitrela do korena .Momentalne mam od tohto paru odchov poter som este neratal no je ho pekne videt uz sa crtaju mojim odhadom je,ze mam asi okolo 25 jedincou ked rybky odrastu budu i na predaj! Podotykam ..v akvaristike som zaciatocnik a s odchovom nemam skusenosti no rybkam sa v kosickich vodach dari aspon co sa tyka cichlid s timto druhom som nemal problemi skor posli .. zivorodky a ine druhy.

Uzivatel ako mozes povedat ze su nenarocne ked mas jeden druh vies kolko druhov tychto krasavcov existuje?Len tak pre zaujmavost aky druh si ty konkretne odchoval?Pocitam ze apistograma cacatoides tie su najmenej narocne co sa tyka parametrov vody.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Sob 08. Jan 2011 21:58:19

chalani ja tieto prekrasne rybky uz zhamam takme rok,a nic.....mam uz aj nieco prislubene no ten pan sa mi zatial neoziva,tak uvidim,no keby niekto mal tieto ryby na predaj nech sa mi ozve
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod tomas120 » Ned 16. Jan 2011 9:40:47

Čawte... Mám taký malý problémik. Asi sa mi vytreli apistogrammy , ikry som síce nevidel ale agresivita samíc tomu nasvedčuje. Agresivita spojená s odháňaním rýb od istého miesta pravdepodobného výteru..Chcem sa spýtať ako a či vôbec môžem teraz vymieňať časť vody?
tomas120

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Ned 16. Jan 2011 10:53:00

Samozrejme ze vodu treba menit.Men ju tak ako doposial.Nic sa nestane
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod tomas120 » Ned 16. Jan 2011 11:43:28

Nemôže dôjsť k dákemu znehodnoteniu ikier rozmútenou vodou a pod. Chcem som tú výmenu vody spojiť aj s odsaním detritu z dna, ako to robievam štandardne... O to sa mi jedná, či tým nespravím viac škody ako osohu...
tomas120

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Ned 16. Jan 2011 20:27:40

tak teoreticky by to nemalo mat vplyv na vyvoj ikier.ak sa o ne samicka stara,osetruje ich tak by to malo byt v pohode.vymen vodu ako to robis stale a uvidis.alebo len vymen vodu neokaluj.ale na vyvoji ikier by sa nemalo nic menit.podla mna odkal vodu ako to robis stale
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Belial » Ned 16. Jan 2011 21:17:28

Pri výmene vody dôjde k zmene parametrov vody a ikry môžu zaplesnivieť. Takže s výmenou opatrne... ;)
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Trpasličie cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť