Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Poslaťod oneil211 » Pia 07. Jan 2011 22:51:30

ahojte som rad ze moj prispevok ma taky uspech :)
je na nozickach to je pravda molitan akurat doma nemam :( a jeden pise tak a druhy tak radsej si ho pojdem vymenit za nejaky kvalitnejsi lebo on aj ked je na zemy vrndzi takze to je zaujimave az ma stoho boleli usi aspon ze som tam nedal rybky inak by mi asi skapali
najlepsie spravym ze to pojdem zajtra rychlo vymenit mam to odruky sice ale nevadi on je majitel obchodu a to je uplne ine :)
a o akvaristike sa rozumie az az skusim to vymenit a potom dam vam vediet

PS: nemam si to kde hore dat lebo na stenu sa to neuchiti :D ja viem ze tam mam maly priestor skusim to nejako vyriesit ledva sa mi tam zmestilo to akvarko

majte sa zatedy
oneil211

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod oneil211 » Sob 08. Jan 2011 14:23:56

no takze isiel som do ineho obchodu kupit ten kompresor a stal ma 6 eur a na obale bolo napisane ze ´´velmi tichý provoz´´
samozrejme som si to tam dal aj skusit a doma som to napojil a je tichucky :)
len este taky problem pocut tie bublinky to hrdlo trubicky mam pol vo vode a pol na vzduchu ako mi bolo povedane v obchode nepredavaju niekde kryty na akvarka take obycajne alebo co by zabranilo ten zvuk knizky som skusil trochu tlmilo ale potrebujem este viac...
oneil211

Poslaťod tomas120 » Sob 08. Jan 2011 15:50:41

Ono to bude vždy trošku počuť, technika je technika...Skús to viacej ponoriť tak na 2/3 toho prietoku , možno sa to stíši...
tomas120

Poslaťod oneil211 » Sob 08. Jan 2011 16:00:52

ja som to iba trochu ponoril ci sa to stisi ale bolo to pocut este viac asi to ponorim este viac ale aj tak ked to nepomoze budem muset to vzdy vypinat na noc hadam do rana preziju nie?
podla mna mozu vydrzatlebo po akvarku si na skle nalepene bublinky
oneil211

Poslaťod Byk1984 » Sob 08. Jan 2011 16:26:15

Ja mam hrdlo asi 5cm pod hladinov.Je to lepsie kbvoli tomu,ze vzduch co ti tamat vychadza,prechadza cez vodu a troska okyslicuje nadrz.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod bobo242 » Sob 08. Jan 2011 19:15:30

oneil211 píše:...aspon ze som tam nedal rybky inak by mi asi skapali...

oneil211 píše:ja som to iba trochu ponoril ci sa to stisi ale bolo to pocut este viac asi to ponorim este viac ale aj tak ked to nepomoze budem muset to vzdy vypinat na noc hadam do rana preziju nie?
podla mna mozu vydrzatlebo po akvarku si na skle nalepene bublinky

pripadaju mi tie tvoje postrehy nejake protichodne, mas tam rybky alebo nie? by ma zaujimalo ake a kolko mas v tom 34l nanoakvarku..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod oneil211 » Sob 08. Jan 2011 20:41:26

este nema ziadne zajtra asi idem kupit na burzu neonky + mrenky dokopy 8 ryb :)
vies preto je to take blbe citat lebo neviem co sa presne ako vola ja s tym len zacinam a preto mam take male lebo ma uz kopec rokov cca 10 rokov a treba nech tam nieco zije :)
v obchode mali velku cichlidu za 2,70 eur a vselijake za co sa mi pacilo bola modra s ciernymi pasikmi rozmyslam ze si asi kupim parik cichlid alebo bud tie nase neonky ,mrenky ....
teplotu tam mam 26 C
oneil211

Poslaťod oneil211 » Sob 08. Jan 2011 20:43:01

a preto osm pisla ci vydrzia aby ste mi poradili nebudem pisat ked ich tam uz budem mat !
do uz by bolo neskoro :D
oneil211

Poslaťod bobo242 » Sob 08. Jan 2011 21:57:18

takze kup si gupky, knizku a postupne, ked ta to neprestane bavit a kupis si vacsie akvarko, mozes uvazovat o nejakych inych rybkach. na ziadne neonky, mrenky a cichlidy uz vobec, nemas ani akvarko ani precitanu teoriu, vsetko by ti pokapalo. s gupkami zacinali skoro vsetci, nie je to ziadna hanba. vsetko ma svoj cas a postupnost, ked mi rozumies vobec.. snazim sa pisat citatelne narozdiel od teba :S . cielom nie je aby ti ryby "vydrzali", ale aby sa citili dobre a nic im nechybalo, a nie aby zivorili.

takze si spojazdni ten filter, nechaj ho zabehnut a potom si kup 5 gupiek.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Smaily » Ned 09. Jan 2011 10:52:47

...podľa mňa ak nemáš kde inde akvárko dať a filter sa ti zdá hlučný na to aby si pri ňom spal, tak sa na to vykašli, kým sa ti nezmenia podmienky...mne ide filter v rastlinnom akva zo zopár krevetkami vkuse aj v noci (je síce veľmi tichý, ale aj tak ho v noci počuť a vôbec to pri spaní neprekáža, na to si zvykneš razdva)...možno v tak malom akva filter nemusí byť (ale nezabudni potom často meniť vodu), no aspoň to vzduchovanie by som nechal bežať aj na noc...
Smaily

Has thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť