Zdochli mi rybky. Boli to cichlidy. Presne tie (viď. dole), no obrázok nie je môj. Kým som sa spamätala boli v záchode. Neotfotila som ich.
Doniesla som ich od sesternice. Bolo to presne 5 cichlíd. Asi 3 samčekovia a 2 samičky, boli mladé, ešte sa nezfarbili. Mala som ich tri týždne. Nebola som na jdenú noc doma, no už sa mi pár krat stalo, že sme odišli, ale vždy žili. Zobrala som si aj od dotyčnej 4 prisavníkov, no oni žijú. Dnes sme sa vrátili a dala som im žrať. Stále, keď som sa zobudila, mali požraté, no dnes ani neviliezli. Bolo mi to čudné, tak som ich začaa hľadať. Našla som jednu, bola zakliesnená v koreni. Začala som klopať na akvárko no nič, ani sa nepohla. Zistilo sa, že bola mrtva. Otvorené papule, a velké oči (no nie napuchnuté). Nemali sme ich ako vybrať, tak sa mama obetovala a vyberala rukami (ja viem, že sa to nesmie, no nedalo sa inak). Vraj boli "tvrdé". Vyberala ich za chvost. Boli na dne, čiže mali v sebe vodu. Voda je v normále, čistá (taká, ako má byť... Nie uplne čistá). Akvárko bolo rozbehnuté asi mesiac..... Boli tam pridané kamene, mušle, korene, domček a umelé kvetinky(boli vydrhnuté vo vode). Od tej dotyčnej, čo som rybky brala, mi povedala, že rastlinky živé im netreba. Filter mám(okysličovač v jednom, originál v balení od akvárka), ohrievač mám (23-24 stupňov C). Akvárko je značky BiOrb, "kockaté" a 30 litrové. Do akva boli zabalené tie rastlinky (viac na fotke), no nemám ich v akvárku, lebo sme ich povyberali. Parametre vody sme neskúšali (ďalšia chyba), ale.... :/ Žrali 2x do dňa vločky, ale aj niekdey nejaké žrádlo vo forme tabletky...
Čo mám teraz robiť? Začať odznova? Nechať filtrovať vodu? Koľko? Čo s prisavníkmi?? ČO ĎALEJ??
Za info ďakujem
P.S.: Zmizla nám jedna cichlida. Vyskočiť nemohla. Nemaôla šancu. Je možné, aby ju zožrali iné ryby??
ryby tieto:
Doplnky do akvárka (nie su všetky):
Akvárko: