Import ryb

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Import ryb

Poslaťod kofola » Str 18. Nov 2009 9:06:59

Nakolko sa rozmohla v inzercii debata o tom ako spoznam ci su kupene wild cichlidy naozaj wild otvoril som novu temu, kde mozme o tom pokecat. Mate niekto doma divoke ryby? Ake je ich spravanie po importe?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Re: Import ryb

Poslaťod Selik » Str 18. Nov 2009 18:16:20

Ahojte Nedavno som temu importov preberal na inom fore tak to tu zhrniem. Jeden clen vravel, ze vsetky topheusy stracaju farbu a velkost narastanim generacie. Cize divoke su najkrajsie a najvacsie a dalej F1,F2 az F neviem kolko su skaredsie a mensie. Mal to z genetickeho hladiska tzv Imbredna depresia = Ztráta vitality u potomstva, projevující se při páření blízce příbuzných jedinců. Projev působení mnoha škodlivých genů v homozygotním stavu a obecně nízké úrovně heterozygotnosti. Co znamena, ze ked sa paria pribuzne ryby (co sa vacsinou v zajati deje F2,F3,F4 atd) stracaju ryby na farbe a na velkosti. On vravel ze to najlepsie vidiet na Bembach s cim som nemohol suhlasit lebo mam z viacerych zdrojov ze cim dlhsie su Bemby v zajati tym maju krajsi, sirsi a cervenejsi pas. Co je sposobene tym, ze su ludia ktory vyberaju mlade s najsirsimi pasmi a rozmnozuju sa medzi sebou a znova vyberu najsirsie atd atd a preto je ten pas sirsi a cervensi. Bemby z prirody maju pas tensi a oranzovy co vela ludi nepovazuje za pritazlive. To su moje osobne skusenosti. Suhlasim s tym, ze kazdy jeden tropheus je z prirody krajsi, Este jedna dolezita vec co sa nam vzdy potvrduje, samice z prirody odnesu vzdy viac mladych. Tolko odomna. Pekny vecer
Selik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 19:23:46

Hlavnim problemem importovanych ryb je krmeni ... ja mam napriklad L018 baryancistrus gold nugget
a ty jeste nidko nerozmnozil takze je to import :) :)
vetsina L sumcu je import ... a moje Geophagy jsou taky F0 = wild .... :) ... teed nemuzu posoudit jak budou vypadat mlade .... takze uvidime postupem casu :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Str 18. Nov 2009 20:05:15

Selik suhlasim s tebou, ze najkrajsie trofiky su Wild. Par som ich uz videl a je to na nich poznat. Osobne by som si ich tiez kupil (a v buducnosti aj kupim), ale stale ma odradzuje ich vysoka cena. Je mi jasne ze financne narocny je uz ich odchyt samotny, ale pre mna je to momentalne moc.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 20:08:04

kofola píše:Selik suhlasim s tebou, ze najkrajsie trofiky su Wild. Par som ich uz videl a je to na nich poznat. Osobne by som si ich tiez kupil (a v buducnosti aj kupim), ale stale ma odradzuje ich vysoka cena. Je mi jasne ze financne narocny je uz ich odchyt samotny, ale pre mna je to momentalne moc.

kolik je tak rozdil v cene ??
u L sumcu to biva i naopak .. ze odchovy jsou drazsi protoze ryby jsou zvykle na krmeni a podobne :) .. stoji treba o 100kc vic ...
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Selik » Str 18. Nov 2009 20:29:29

Tropheusa velkeho F cosi kupis za 8-10E importy 20E a viac.
Selik

Been thanked: 0 time

Poslaťod Jirkaa » Str 18. Nov 2009 21:07:13

Selik píše:Tropheusa velkeho F cosi kupis za 8-10E importy 20E a viac.

to uz je dost rozdil .. navic kdyz si jich koupis 20 :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod kofola » Štv 19. Nov 2009 7:08:41

No ved prave o trofikov by som mal zaujem, ale tych si nekupim 2 -3 lebo by som z nich nic nemal. A ked kupim 25 - 30 importov tak to je palka.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 19:35:10

kofola píše:No ved prave o trofikov by som mal zaujem, ale tych si nekupim 2 -3 lebo by som z nich nic nemal. A ked kupim 25 - 30 importov tak to je palka.

tak budes jist mesic jen chleba :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod stiff » Štv 19. Nov 2009 21:14:12

Importy nie sú len "wild" ryby, ale aj lacné odchovy z krajín tretieho sveta... Tam hrozí riziko zavlečenia nejakej zmutovanej choroby, alebo parazita, ktorej príznaky a liečbu u nás málo kto pozná. Potom si to hadicou, alebo sitkom atď. človek pekne roznesie do všetkých nádrží a po zopár týždňoch (inkubačná doba môže byť aj niekoľko mesiacov) sa nestíha diviť :evil:
Čo sa týka divokých rýb, myslím, že chovateľ by mal byť skúsený aby vedel rybám poskytnúť vhodné prostredie aby sa čo najľahšie vysporiadali so stresom, ktorý im spôsobuje totálna zmena životného prostredia... Podľa mňa je najlepšia niekoľká generácia akva. odchovu od chovateľa, ktorého poznáme. Ryby sú prispôsobivejšie, lacnejšie a hlavne zdravé :P
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia