Mini Malawi

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
6
50%
2
2
17%
3
2
17%
4
2
17%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 12

Re: Moj 1. pokus

Poslaťod J3nDr1X » Str 05. Jan 2011 8:39:02

8 dní už všetko beží bez rýb. Ja si myslím že stačí. či???
Obrázok užívateľa
J3nDr1X
Malawi fan
Malawi fan

Images: 5
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod vladko » Str 05. Jan 2011 8:45:06

aj mne tak niejak bezalo a nedaval som ziadne pripravky ani bakterie, ale ked som doniesol rybky z predajne vodu co bola v sacku somdal do AQ inac rybky su vitalne a zdrave, ziadne hodnoty som v AQ nemeral, rybky mam vyfarbene prva varka je uz raz taka velka ako som kupil.
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Byk1984 » Str 05. Jan 2011 8:57:44

J3nDr1X píše:8 dní už všetko beží bez rýb. Ja si myslím že stačí. či???

8 dni je urcite malo.Akva by sa malo zabehovat aspon mesiac.Niekedy teraz ti zacne stupat NO2,potom zacne klesat a stupat NO3 a vsetko ej to skodlive.Pockaj,nech sa zabehne a tak vpust rybky.Popripade si kup 2 gupky a daj ich do nadrze,ako zabehove ryby.Akvarium sa lepsie zabehne.Urcite tam endavaj ryby,co chces chovat.Moze sa stat ze ti podochnu a ak by nepodochli,je zbytocne ich tyrat tym,ze budu mat nekvalitnu vodu.
Ako keby som ja zatvoril teba do plynovej komory a vpustil ti tam nielen plyn,ale aj vzduch aby si mal co dychat.Verim tomu,ze by sa ti medzi tymi skodlivinami dobre nedychalo.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod vladko » Str 05. Jan 2011 9:02:43

Byk1984 píše:
J3nDr1X píše:8 dní už všetko beží bez rýb. Ja si myslím že stačí. či???

8 dni je urcite malo.Akva by sa malo zabehovat aspon mesiac.Niekedy teraz ti zacne stupat NO2,potom zacne klesat a stupat NO3 a vsetko ej to skodlive.Pockaj,nech sa zabehne a tak vpust rybky.Popripade si kup 2 gupky a daj ich do nadrze,ako zabehove ryby.Akvarium sa lepsie zabehne.Urcite tam endavaj ryby,co chces chovat.Moze sa stat ze ti podochnu a ak by nepodochli,je zbytocne ich tyrat tym,ze budu mat nekvalitnu vodu.
Ako keby som ja zatvoril teba do plynovej komory a vpustil ti tam nielen plyn,ale aj vzduch aby si mal co dychat.Verim tomu,ze by sa ti medzi tymi skodlivinami dobre nedychalo.

samozrejme ak clovek chce robit presne podla toho co je tu pisane co je tu spomenute podla "odbornej literatury" no kazdy ruku na srdce kolko ludi z portalu to cele dodrziava ? pred "par rokmi" stacila odstata voda a menil sa cely objem AQ. Ja osbne nesuhlasim s vela vyrokmi tu na portali ale tu to nieje o diskusii!
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Str 05. Jan 2011 11:23:31

Vladko tiez som si myslel,ze to neni potrebne,ale prisiel nato,ze je.Je ovela lepsie ked si nechas akvarium pekne zabehnut.Potom nemas problem s tolkou riasou napriklad.Rybky ti neodumieraju.Uplne inak sa sprava zabehnute akvarium,ako nezabehnute,alebo zle zabehnute.Ja si za svojim stojim a to co som robil,pokial som nezacal navstevovat fora,my bolo uplne na prt.Vzdy odkalovat,vzdy vysoke NO2,problôem s hnedou,alebo stetinkovou riasou.Zacal som preto od znova podla rad a nelutujem.Uplne inak sa my stara o akvarium.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Str 05. Jan 2011 12:06:47

Tak ako pise byk, zabeh trva nieco okolo mesiaca, niekde som videl pekny clanok ktory den po dni popisoval k akym procesom vo vode dochadza, len sa mi to nechce teraz hladat.

Kazdopadne 8 dni je malo, tym skorej ze tam neni ziadna ryba ani si tam nic nepridaval.

Jasne ze malo kto caka ten mesiac, ale cim dlhsie pockas tym lepsie by to malo byt.

Ak to chces urychlit mas dve moznosti :
- prirodnu - zozen si bud vodu zo zabehnuteho akvaria, pripadne kal so zabehnuteho filtra a pridaj to do akvaria
- "komercnu" - kup si "sera nitrivec" pripadne podobny vyrobok od inej firmy a nadavkuj to podla navodu

Potom tam pridaj nejaku tu rybku na zabeh, ja som pouzil prisavniky, su odolne a produkuje dost odpadu cize bakterie "maju co rozkladad" a prisavnika tak lahko nevykoti. A potom to nechaj takto aspon 10 dni, dva tyzdne, ak vydrzis viac bude to len dobre.

vladko : tiez som toho nazoru ze nie vsetci idu podla nejakych pravidiel, ale zabeh vody je zrovna jedna z veci ktora je fakt dolezita. Je to velky problem vydrzat ale ma to fakt vyznam. Naposledy takto jeden moj kamarat nasadil ryby do vody ktoru zabiehal len asi tyzden, a podochlo mu asi 60% ryb. Samozrejme su ludia ktorym to prejde bez problemov, ako napriklad v tvojom pripade, ale je lepsie pockat par dni navyse ako byt potom smutny z pripadneho uhynu ryb.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod vladko » Str 05. Jan 2011 12:15:34

Matej píše:Tak ako pise byk, zabeh trva nieco okolo mesiaca, niekde som videl pekny clanok ktory den po dni popisoval k akym procesom vo vode dochadza, len sa mi to nechce teraz hladat.

Kazdopadne 8 dni je malo, tym skorej ze tam neni ziadna ryba ani si tam nic nepridaval.

Jasne ze malo kto caka ten mesiac, ale cim dlhsie pockas tym lepsie by to malo byt.

Ak to chces urychlit mas dve moznosti :
- prirodnu - zozen si bud vodu zo zabehnuteho akvaria, pripadne kal so zabehnuteho filtra a pridaj to do akvaria
- "komercnu" - kup si "sera nitrivec" pripadne podobny vyrobok od inej firmy a nadavkuj to podla navodu

Potom tam pridaj nejaku tu rybku na zabeh, ja som pouzil prisavniky, su odolne a produkuje dost odpadu cize bakterie "maju co rozkladad" a prisavnika tak lahko nevykoti. A potom to nechaj takto aspon 10 dni, dva tyzdne, ak vydrzis viac bude to len dobre.

vladko : tiez som toho nazoru ze nie vsetci idu podla nejakych pravidiel, ale zabeh vody je zrovna jedna z veci ktora je fakt dolezita. Je to velky problem vydrzat ale ma to fakt vyznam. Naposledy takto jeden moj kamarat nasadil ryby do vody ktoru zabiehal len asi tyzden, a podochlo mu asi 60% ryb. Samozrejme su ludia ktorym to prejde bez problemov, ako napriklad v tvojom pripade, ale je lepsie pockat par dni navyse ako byt potom smutny z pripadneho uhynu ryb.

:hand
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod gringo » Str 05. Jan 2011 12:18:19

Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod vladko » Str 05. Jan 2011 12:34:08

gringo píše:Matej: že by tohle http://wds.cz/tlamovci/rady.php?idClanku=7 :think

pekne opisane :yes priznam sa nemal som nikdy ziaden uhyn a nikdy som to ani z polovice nedodrzal
:tmi pride mi to tu cele otom ze ak to clovek nerobi tak ako je to napisane tak robi zle :(
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod J3nDr1X » Str 05. Jan 2011 14:43:12

V AQ mam z tych zhrbua 110 L asi 30 L zo zabehnuteho AQ, + pridaval som nitrivec podla navodu.Takze ked si to dam dokopy, teoreticky tam mozem supnut rybky. Inak, uz som ich kupil a plafkaju si tam :crazy:
Obrázok užívateľa
J3nDr1X
Malawi fan
Malawi fan

Images: 5
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia