Som uplny novacik,uz aj s prvymi skusenostami.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nováčik

Poslaťod Pito » Uto 28. Dec 2010 12:53:44

ahoj, aj ja ťa vitam na portali a dufam ze ti pomoze v nasledujucom obdobi zo zriadenim akvaria. vsetko co potrebujes najdes tu, len to chce trochu trpezlivosti a hladat a hladat :P
chalani ti urcite radi pomozu ale prv si musis ujasnit co chces chovat, na co budes mat vytvorene podmienky.
kedze mas take male akvarium,zatial :lol: , ani o velkych rybach donho neuvazuj. musis sa dohodnut s manzelkou na vecsom akvariu, inak na velke cichlidy zabudni. tie co tam mas teraz, budu zit tak, ako keby teba zatvorili do sprchovacieho kuta. prezijes ,ale to je vsetko. ziadny pohyb , ziadna radost. a kedze povecsina ryb zije v skupinach 15 a viac ,je tazko dosiahnut podmienky na malom priestore.
skus pohladat mensie cichlidy ako ti radia ostatni, ver ze poniektori maju dlhorocne skusenosti.
ked vsak trvas na svojom, musis presvedcit manzelku ;)
je to niekedy tazke, to pozname vsetci zenati akvaristi :lol: ale ked do nej budes dlho "hučať" :lol: ...

tak zelam vela uspechov :hand
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod paloi » Uto 28. Dec 2010 13:39:31

Stero píše:
vladko píše:mozno sa mylim ale v podstate ja pouzivam taky kalkulator 1 ryba = 10l priestoru v AQ .. teda by sa dalo povedat ze 54l = 5 ryb.

Pokiaľ ťa to ale chytí (čo dúfam) tak ti na rovinu hovorím že každé aq je malé. Furt budeš chcieť väčšie a väčšie. :party

Presne... toto je choroba. Ja mám veľké akva relatívne krátko, ale už teraz by sa mi páčilo tak 1200 litrov (len na to už v panelákovom byte naozaj nemám miesto) :roll:
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Nawi » Uto 28. Dec 2010 14:00:37

veru pito ale nielen s manzelkami je to tak ja osobne byvam este z rodicmi a tiez to nevyzera ruzovo.tak isto bojujem najme s maminou o kazdy liter.moja najcastejsia vyhovorka:to aqua je len na tyzden potom ho zrusim ;) no uz ani to nezabera....teraz ju chystam na 500l aqua uvidime ako zareagujem i ked aj s tim mozno bude problem lebo byvam v panelaku....a co sa tika temi o ktorej sa tu diskutuje,co tak zacat so skalarmi aj ked je to pre skalare male aqua no zatial kim ti vyrastu sa to da,a este nejake male cichlidy apistogrammy,akarky,raminezky alebo africke riecne cichlidy parik ostiezikou purpurovych alebo hrbohlavce africke alebo cichlidky thomasove tie su tie prekrasne.kazda ryby je niecim vynimocna a pekna.a s afrikou a amerikou zacne potom ked prehovoris manzelku ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Been thanked: 40 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 28. Dec 2010 16:47:45

Pani taktiez byvam u rodicou a musim si =pitat povolenie,ale ja som to vyriesil takto.Pridem,poviem,nesuhlasia,kupim vsetko potrebne a uz my nic nepovedia,lebo to stalo peniaze :-))kazdy mame svoj system,hlavne je presadit sa :-)
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Nawi » Uto 28. Dec 2010 17:01:09

veru byku tak je ako hovoris :)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Re: Som uplny novacik,uz aj s prvymi skusenostami.

Poslaťod kofola » Uto 04. Jan 2011 8:42:03

Ja sice oficialne zenaty nie som, ale zijeme spolu uz 7 rokov. Tiez som tak nadhodil, ze by som chcel kupit giberosy F0, co este nevzbudilo nejaky zaujem. Ale ked som povedal, ze jedna vyjde tak +/- 100€ a chcem ich 12 kusov - to ste mali vidiet. :ninja :punch
Vyriesil som to nasledovne: na vianoce som kupil kozuch o ktorom furt mlela a povedal som ze ja si vianoce urobim v marci a kupim si ryby. A bolo.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod paloi » Uto 04. Jan 2011 10:16:00

kofola píše:Ja sice oficialne zenaty nie som, ale zijeme spolu uz 7 rokov. Tiez som tak nadhodil, ze by som chcel kupit giberosy F0, co este nevzbudilo nejaky zaujem. Ale ked som povedal, ze jedna vyjde tak +/- 100€ a chcem ich 12 kusov - to ste mali vidiet. :ninja :punch
Vyriesil som to nasledovne: na vianoce som kupil kozuch o ktorom furt mlela a povedal som ze ja si vianoce urobim v marci a kupim si ryby. A bolo.

Presne takto nejako sa to robí :-)

Inak, tí Tvoji dvaja smajlíci sa k tomu textu ideálne hodili, som sa pobavil :-)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Smaily » Uto 04. Jan 2011 10:21:40

presne preto chcem ja kúpiť byt ešte kým sa ožením :D a akva už jednoducho bude tam a nič sa nebude dať robiť :lol:
Smaily

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Uto 04. Jan 2011 20:50:45

no veru tak nejak sa to robi ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod mlaka » Uto 04. Jan 2011 20:57:08

chalani, vy ste fakt podarení - kto potom u vás doma nosí nohavice ? však poviem a ...je nie ? ..a ak to nezaberie, tak potom doporučujem postupy popísané vyššie :chuckle

nováčik vitaj - mám taký pocit, že k tým 54l budeš postupne pridávať - ako ja
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia