vlhkosť

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: vlhkosť

Poslaťod Nawi » Štv 30. Dec 2010 18:41:34

tento isti problem som mal aj ja vyriesil som to tak ze som aqua dal asi tak 30cm od steny aby sa za stenou vetralo a kazdy den vetram,no ja mam 6velkych aqua a nejake male,takze ak budes mat len jedno aqua nemal by byt problem
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod mlaka » Štv 30. Dec 2010 23:14:40

Presne tak, pokiaľ normálne vetráš a akvárium budeš mať prekryté krycím sklom, nárast vlhkosti ani nepocítiš.....ja som kvôli tomu kúpil teplomer s vlhkomerom a bol som veľmi prekvapený - nič, ani percento. Treba len vetrať a udržovať akú takú teplotu vo vnútri izby, ja mám cca 21 st. , voda v akváriu má 25 st , ale vyzráža sa na krycom skle. Okrem toho je akvárko celé zakryté krytom kde je svetlo a teplo, ale aj tak vlhkosť sa nezvyšuje. A to mám ešte na tom kryte vetracie mriežky.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod kaho » Pia 31. Dec 2010 8:00:21

Mne osobne sa v miestnosti,kde mam akqua plesen netvori,je to velka miestnost,ale v kuchyni,mi po zatepleni bytovky nepomaha ani,keby som mal okno otvorene stale,plesen tam odstranujem,kazdy rok a savo pomoze len na to,aby plesen uhynula a aby sa uz jej zive zarodky,pri oskrabani nedostavali dalej do ovzdusia,pokial mas plastove okna a obvodove mury su tak kvalitne zaizolovane,ze uz vobec nemozu "dychat",skus toto,s kolegom sme to objednavali asi pred pol rokom a vlhkost je prec....
http://www.dunaj.sk/biela-technika/dh-10.html
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia