Toto je len spicka ladovca, ked pohladas na nete, najdes tonu materialov o striebre
Vidim ze uz aj jovan zacal pouzivat internet ako zdroj informacii - teda predpokladam ze to neprepisoval z nejakej knihy alebo priamo z ustenho podania autora
Takze snad uz sa prenesieme cez poznamky o tom ako niekto uteka na internet pre vedomosti ked ich nema z praxe a bla bla bla...
Ako uz som spominal, hladal som toho o koloidnom striebre dost, ked som prvykrat nasiel o nom zmienku, zostal som doslova nadseny ... predsa len takato "latka" ktora riesi tolko problemov, bolo by to uzasne.
Ale teraz neviem co si o tom mysliet. A neberte to niekto akoze chcem spochybnovat niekoho skusenosti, len je proste vonku vela protichodnych informacii a sameho by ma ohromne zaujimalo co je na tom pravdy. Proste sa zapajam do diskusie s mojim pohladom - kto proti tomu nieco ma, je tu "minusko"
Zoberme si priklad :
klasicka stranka propagujuca koloidne striebro :
- Kód: Vybrať všetko
http://www.koloidne-striebro.sk/koloidne-striebro/koloidne-striebro/1/
v texte si precitate ake to je super a ze : "Dodnes vieme o 650 druhoch choroboplodných mikroorganizmov, ktoré koloidné striebro efektívne ničí." - pricom to ma byt citacia z - (zdroj: Science Digest magazin 1978, marcové číslo)
Dal som si tu robotu a nasiel som si ten clanok, tu je komu sa chce citat po anglicky :
- Kód: Vybrať všetko
http://www.cs.kestar.com.au/scidi78.pdf
Ten clanok spomina 650 choropoblodnych organizmov len v nadpise :
- An antibiotic kills perhaps half-dozen different disease organisms, but silver kills some 650.
- upozornujem na formulaciu : SILVER KILLS - striebro zabije - nie koloidne striebro ale STRIEBRO... olovo tiez urcite zabije mnozstvo bakterii ze?
Dalej sa to tam nerozobera, neni tam ziadny odkaz na niekoho kto by to robil alebo testoval... cele sa to nesie v duchu : "doktori tam a tam reportuju ucinnost pri tomto a tomto..." " niekto skusal striebro v roznych formach pri tomto a tomto..." nepise sa tam nic o KOLOIDNOM striebre, ani o konkretnych testoch ... nic, jedine co znie uveritelne je ze to niekto skusal pri liecbe popalenin a mal s tym uspechy.
Kazdopadne ten clanok znie nadsene a predpoklada ze striebro v blizkej dobe zastane velku ulohu v modernej medicine ... len to jaksi bolo napisane v roku 1978, cize pred 32 rokmi !!! Uz vtedy pisali ze striebro prichadza do "mody" a bude naberat na popularite... tak neviem preco sa to nakoniec nestalo.
Aby som to zhrnul - striebro moze byt super, len to farmaceuticke spolocnosti blokuju a utlaca sa to do pozadia, alebo je to dobra kravina a len to preziva dalsiu vlnu popularity. Kazdopadne Stiff - konkretne skusenosti s davkovanim a popisom kedy aplikovat nie je mozne najst, aspon nie z nejakeho spolahliveho zdroja. Skusal som to DOBRE dlho a nenasiel som. Ako vidis sam, aj jovan ktoreho nazory respektujes vychadzal len z nejakeho clanku a testuje to osobne a overne ma zatial len uzke spektrum v ktorom to nejako funguje.
Ale bolo by super keby to fakt slapalo tak ako niektore tie stranky slubuju.
Pekny vecer prajem.