choroba-niektoré ryby majú stiahnuté plutvy a vlnivé pohyby

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

choroba-niektoré ryby majú stiahnuté plutvy a vlnivé pohyby

Poslaťod pigino » Štv 16. Dec 2010 8:01:28

Mám obrovský problém v tom,že som si všimol z jedného dňa na druhý ako majú niektoré ryby stiahnuté plutvy a majú prudké vlnivé pohyby na mieste.Akva bolo napustené viac ako dva týždne vodou z akva,ktoré som rušil.Teplota vody je 27°c.Príznaky sa prejavili tak po 4 dňoch po prelovení.Ryby som nedával hneď po napustení,ale až po dvoch týždňoch.Nemajú žiadne zmeny na šupinách ani sa neukrývajú,nie sú plaché.Bez problémov príjímajú potravu.Napadol ma aj kožovec lebo sa obtierajú,ale to robili vždy.Dám entizol.Niekde som vygooglil,že 1 tableta na 30l vody.Hodnoty vody sú v norme.Prosím o skúsenosti,o rady.V akva je 20 rýb na 200l vo veľkosti 5-6 cm.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Re: choroba-prosím o pomoc

Poslaťod pigino » Štv 16. Dec 2010 9:21:43

Bol som kúpiť entizol.Len neviem či ho mám teda dať alebo nie.Trasie sa asi 6-7 rýb.Akoby ich kopala elektrika a hodne sa obtierajú.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Re: choroba-niektoré ryby majú stiahnuté plutvy a vlnivé pohyby

Poslaťod Pito » Štv 16. Dec 2010 20:16:59

skus znizit teplotu a zapojit viac kyslika. vysoka teplota vody ubera kyslik. a su aj stresovane z noveho prostredia. ked prijimaju potravu tak zrejme nic vazne im nieje. zatial entizol nedavaj.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod PIETRO » Štv 16. Dec 2010 20:29:26

pigino píše:Mám obrovský problém v tom,že som si všimol z jedného dňa na druhý ako majú niektoré ryby stiahnuté plutvy a majú prudké vlnivé pohyby na mieste.Akva bolo napustené viac ako dva týždne vodou z akva,ktoré som rušil.Teplota vody je 27°c.Príznaky sa prejavili tak po 4 dňoch po prelovení.Ryby som nedával hneď po napustení,ale až po dvoch týždňoch.Nemajú žiadne zmeny na šupinách ani sa neukrývajú,nie sú plaché.Bez problémov príjímajú potravu.Napadol ma aj kožovec lebo sa obtierajú,ale to robili vždy.Dám entizol.Niekde som vygooglil,že 1 tableta na 30l vody.Hodnoty vody sú v norme.Prosím o skúsenosti,o rady.V akva je 20 rýb na 200l vo veľkosti 5-6 cm.

:think: Nevěřím, že hodnoty jsou v pořádku. Pravděpodobně je vysoká koncentrace NO3, možná také No2, tedy akvárium nefunguje po biologické a chemické stránce. Jediné co lze ihned udělat a co může pomoci je vyměnit část vody za čerstvou a hodně vzduchovat. Udělej výměnu v rozmezí 1/3 objemu a také nekrm ryby minimálně 3-5 dní. Je nutné nezatěžovat nabouraný chemismus vody.
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod pigino » Štv 16. Dec 2010 22:28:28

PH-7,0 a tvrdosť 20dgh,čo ma prekvapilo lebo tvrdosť som nikdy nemal viac ako 15.Znížil som teplotu na 25-26°c z pôvodných 27-28 a pridal som na vzduchovaní.Filter mám v zložení molitan a eheim substrat pro.(guličky).NO2 a NO3 nemám namerané lebo nemám tester.Zajtra kúpim.Ryby niesú ukryté,žiadna strata chuti do žrádla.Stále majú stiahnuté plutvy a tancujú.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Poslaťod PIETRO » Štv 16. Dec 2010 22:33:46

:whew říkám, že NO3 je moc vysoké.
Musíš vyměnit vodu!!!!!!
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod pigino » Štv 16. Dec 2010 22:38:44

ako je možné,že NO3 je vysoké,keď voda je relatívne čerstvá.Vody zo starého akva bolo tak 1/3 objemu nového.Chemizmu sa nerozumiem.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Poslaťod dkollar » Pia 17. Dec 2010 8:18:39

urob to co ti poradil pietro, vymen tretinu vody a par dni nedaj rybam zrat. kup tester na NO2/NO3 a potom ries ako je to mozne. rozhodit si NO2 moze byt vecou par dni.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod pigino » Pia 17. Dec 2010 8:43:57

No dnes sa na výmenu vody nedostanem lebo za chvílu idem do práce a vrátim sa neskoro večer.Zajtra mám voľno a ráno mením teda vodu.Ešte uvažujem že by som zatiaľ dal sera nitrivec.Som z toho úplne v :moon .Samci medzi sebou normálne bojujú,vyfarbujú sa,žerú,nedýchajú pri hladine a ani sa neukrývajú.Dcéra si už robí srandu,že im treba ešte disko gulu a už budú naozaj ako na diskotéke.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Poslaťod dkollar » Pia 17. Dec 2010 8:57:17

v prvom rade treba otestovat vodu, potom sa bude dat skor dopatrat k tomu co sa pokaslalo.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia