Koloidné striebro: tajomstvo skúsených akvaristov?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Koloidné striebro: tajomstvo skúsených akvaristov?

Poslaťod kaho » Pon 13. Dec 2010 15:34:44

:nerd ...Zdravim vsetkych,tak na tento clanok som nedavno nadabil,,,no nieco podrobnejsie som nikde nenasiel o "koloidnom striebre"(aspon zo zvedavosti,ked iz pre nic ine,,, :D )...viete niekto nieco blizsie o tejto zalezitosti?? :nerd

Kód: Vybrať všetko
 http://www.akvaria.sk/clanky/6-clanky/61-koloidne-striebro
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Reklama

Re: Koloidné striebro: tajomstvo skúsených akvaristov?

Poslaťod Rostratus » Pon 13. Dec 2010 18:20:51

Nikdy som to neskúšal a popravde o tom počujem prvýkrát. Celkom by ma zaujímalo či to niekto skúšal a či to má vôbec neaký efekt. Ja tomu moc neverím.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Pon 13. Dec 2010 20:26:35

Ja som na koloidné striebro počul len samé chvály, ale nič konkrétne. Celkom by ma zaujímali niekoho osobné skúsenosti, lebo osobne si myslím, že ak je kvalitná starostlivosť (voda, kŕmenie..), potom netreba ani kol. striebro, ani UV lampu, ani nejaké iné ostatné liečivá. Aj keď človek nikdy nevie a v zásobe treba mať rôzne veci... :nerd Viem, že svojho času sa o toto zaujímal aj Jovan..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod jovan » Uto 14. Dec 2010 10:45:41

Koloidné striebro je super vec.Obsahujú ho aj niektoré komerčné liečivá.Bráni rozvoju rôznym patogénnym baktériám a vírusom.Dávkovanie je dosť komplikované vzhľadom na rôznorodú tvrdosť vody a teda aj rozpustených solí v nej, s ktorými ako každý koloid -reaguje.Ja som odskúšal Mesosilver,nakoľko je to naj-výrobca.Na trhu sú aj lacnejšie formy KS,avšak sú vyrobené a miešané v proteínových základoch, čo nemá žiadnu účinnosť nakoľko sú nanočiastočky veľké a teda neúčinné.Dá sa vyrobiť aj doma,ľudstvo pozná účinky stovky rokov.Ak sa niekto rozhodne ho vyrobiť doma,treba na to prístroj ktorý je certifikovaný ,inak sú to vyhodené peniaze. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Matej » Uto 14. Dec 2010 18:04:04

O koloidnom striebre som toho svojeho casu precital kopu, hladal som niekolko dni na internete a precital som si tonu clankov. Nie v suvislosti s akvaristikou ale co sa tyka pouzitia v medicine pre ludi.

Dopracoval som sa asi k tomuto - niekde su vraj clanky ktore popisuju vedecke testy ktore sa zaoberaju ucinkami koloidenho striebra. Podla tych clankov, ktore som ale bohuzial ja osobne nenasiel, dokaze koloidne striebro zneskodnit obrovske spektrum bakterii ci virusov, dokocna je udajne ucinne aj proti HIV virusu, zabija rakovinove bunky atd atd... V podstate maju nanocastice striebra narusit bunkovy obal tych skodlivych buniek a tym padom ich dokaze imunitny system znicit. Opakujem, tieto "seriozne clanky" som nikde nenasiel, je ale mozne ze existuju, cize nechcem to uplne zamietat.

- kazda stranka kde sa vyzdihuju ucinky koloidneho striebra velkou mierou spomina "zlobu" farmaceutickeho priemyslu ktory blokuje jeho predaj koli tomu ze to je lacna zalezitost a da sa vyrobit podomacky. Popieranie jeho ucinkov je vlastne konspiracia a zlocin pachany na ludoch zo strany farmaceutickych spolocnosti ktore si tym chrania svoj biznis - coz je niekedy aj vcelku uveritelne :) ze su farmaceuticke firmy pekne k..vy si nemusime vysvetlovat :)

- vsetky tie stranky su samozrejme plne zarucenych pribehov ako niekomu koloidne striebro vyliecilo vsetko od hemoroidov az po rakovinu v pokrocilom stadiu a to vsetko za par EUR pretoze koloidne striebro si mozete objednat bud priamo u nich alebo si ho sami vyrobit doma.

Ako argument ucinnosti striebra sa uvadza napriklad aj to ze v stredoveku jedla vrchnost striebornym priborom a tym sa im do tela striebro automaticky dostavalo, a vraj preto nemali taku umrtnost ako chudoba. Mna osobne by napadli aj ine dovody ale budiz.

Kolega ktory mal urcite zdravotne problemy chcel striebro vyskusat, nasiel ho v nejakej lekarni ale nebolo to take ako podla odporucania potreboval, velkost molekul - ci nanociastociek- bola moc velka. Tak si ho objednal z dvoch stranok ktore ho ponukali a vyzdvihovali jeho ucinnost, ani z jednej mu nic neposlali ani mu nezavolali ani nic...

Ak by som mal vazny zdravotny problem, kludne by som to striebro vyskusal, v akvaristike by test tiez nebol na skodu, predsa len nejaka ta mrtva ryba sa da prezit :) Ale pokial nenajdem nejaky seriozny rozbor, povazujem cele koloidne striebro len za hovadinu ktora sa dneska strasne rychlo siri internetom.

Pre zaujemcov, uz sa objavil aj dalsi zazracny vseliek, skratka MMS - Miracle Mineral Solution : tentokrat sa mixuje z urciteho dezinfekcneho prostriedku a ma udajne tiez obrovske ucinky na siroke spektrum chorob :)

EDIT : hehe to mozem aj sam sebe zahlasovat ze nesuhlasim s vlastnym prispevkom :) Akurat som to to skusil kliknut a zaratalo mi to minusovy hlas :)
Naposledy upravil Matej dňa Uto 14. Dec 2010 21:59:07, celkovo upravené 1
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rado44 » Uto 14. Dec 2010 19:20:04

Matej píše:O koloidnom striebre som toho svojeho casu precital kopu, hladal som niekolko dni na internete a precital som si tonu clankov. Nie v suvislosti s akvaristikou ale co sa tyka pouzitia v medicine pre ludi.

Dopracoval som sa asi k tomuto - niekde su vraj clanky ktore popisuju vedecke testy ktore sa zaoberaju ucinkami koloidenho striebra. Podla tych clankov, ktore som ale bohuzial ja osobne nenasiel, dokaze koloidne striebro zneskodnit obrovske spektrum bakterii ci virusov, dokocna je udajne ucinne aj proti HIV virusu, zabija rakovinove bunky atd atd... V podstate maju nanocastice striebra narusit bunkovy obal tych skodlivych buniek a tym padom ich dokaze imunitny system znicit. Opakujem, tieto "seriozne clanky" som nikde nenasiel, je ale mozne ze existuju, cize nechcem to uplne zamietat.

- kazda stranka kde sa vyzdihuju ucinky koloidneho striebra velkou mierou spomina "zlobu" farmaceutickeho priemyslu ktory blokuje jeho predaj koli tomu ze to je lacna zalezitost a da sa vyrobit podomacky. Popieranie jeho ucinkov je vlastne konspiracia a zlocin pachany na ludoch zo strany farmaceutickych spolocnosti ktore si tym chrania svoj biznis - coz je niekedy aj vcelku uveritelne :) ze su farmaceuticke firmy pekne k..vy si nemusime vysvetlovat :)

- vsetky tie stranky su samozrejme plne zarucenych pribehov ako niekomu koloidne striebro vyliecilo vsetko od hemoroidov az po rakovinu v pokrocilom stadiu a to vsetko za par EUR pretoze koloidne striebro si mozete objednat bud priamo u nich alebo si ho sami vyrobit doma.

Ako argument ucinnosti striebra sa uvadza napriklad aj to ze v stredoveku jedla vrchnost striebornym priborom a tym sa im do tela striebro automaticky dostavalo, a vraj preto nemali taku umrtnost ako chudoba. Mna osobne by napadli aj ine dovody ale budiz.

Kolega ktory mal urcite zdravotne problemy chcel striebro vyskusat, nasiel ho v nejakej lekarni ale nebolo to take ako podla odporucania potreboval, velkost molekul - ci nanociastociek- bola moc velka. Tak si ho objednal z dvoch stranok ktore ho ponukali a vyzdvihovali jeho ucinnost, ani z jednej mu nic neposlali ani mu nezavolali ani nic...

Ak by som mal vazny zdravotny problem, kludne by som to striebro vyskusal, v akvaristike by test tiez nebol na skodu, predsa len nejaka ta mrtva ryba sa da prezit :) Ale pokial nenajdem nejaky seriozny rozbor, povazujem cele koloidne striebro len za hovadinu ktora sa dneska strasne rychlo siri internetom.

Pre zaujemcov, uz sa objavil aj dalsi zazracny vseliek, skratka MMS - Miracle Mineral Solution : tentokrat sa mixuje z urciteho dezinfekcneho prostriedku a ma udajne tiez obrovske ucinky na siroke spektrum chorob :)

S MMS som už skusal liecit ryby a vysledky boli pozitivne ,ale s davkovanim treba byt velmi opatrný lebo je to pre ryby toxické.Ja som s tim liecil ryby len ked bolo iste ze dana ryba uz nema sancu na prezitie.
Prve pokusi boli v 250l zabehnutej nádrzi ,miesal som asi 7kvapiek mms s kyselinou citronovou a po vliati do nádrze netrvalo dlho a ryby zacalo vyvracat okamzite som musel vymenit vodu skoro celej nadrze ,ryby to nastastie zvladli ale prisavniky z5ks zostal 1ks a bakterie vo filtra boli zlikvidované.Potom som liecil ryby uz len v malich odchovnych nadrziach s velmi malim mnozstvom mms a s vysledkami som bol spokojný.Zaujmave je ,ze ryby si na mms dokazu zviknut ,ked sa jeho davka pomali zvisuje.
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Uto 14. Dec 2010 19:26:50

Rado44 píše:S MMS som už skusal liecit ryby a vysledky boli pozitivne ,ale s davkovanim treba byt velmi opatrný lebo je to pre ryby toxické.Ja som s tim liecil ryby len ked bolo iste ze dana ryba uz nema sancu na prezitie.
Prve pokusi boli v 250l zabehnutej nádrzi ,miesal som asi 7kvapiek mms s kyselinou citronovou a po vliati do nádrze netrvalo dlho a ryby zacalo vyvracat okamzite som musel vymenit vodu skoro celej nadrze ,ryby to nastastie zvladli ale prisavniky z5ks zostal 1ks a bakterie vo filtra boli zlikvidované.Potom som liecil ryby uz len v malich odchovnych nadrziach s velmi malim mnozstvom mms a s vysledkami som bol spokojný.Zaujmave je ,ze ryby si na mms dokazu zviknut ,ked sa jeho davka pomali zvisuje.

Tak super, treba poskusat vselico, clovek nikdy nevie co zaberie :) Miesal si si to sam podla nejakeho navodu alebo si to kupil uz namixovane? :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod PIETRO » Uto 14. Dec 2010 19:59:42

Rado44 píše:
Matej píše:O koloidnom striebre som toho svojeho casu precital kopu, hladal som niekolko dni na internete a precital som si tonu clankov. Nie v suvislosti s akvaristikou ale co sa tyka pouzitia v medicine pre ludi.

S MMS som už skusal liecit ryby a vysledky boli pozitivne ,ale s davkovanim treba byt velmi opatrný lebo je to pre ryby toxické.Ja som s tim liecil ryby len ked bolo iste ze dana ryba uz nema sancu na prezitie.

Co je u vás léčivo MMS ???
Podle mého vědomí nelze určit jak tento preparát můžeš hodnotit jako pozitivum.Pokud nemáš jasnou a přesnou celkovou studii.Tedy jaký význam a dopat měl tento preparát na rybí organismus??? Nežádoucí či pozitivní účinky.
To co zde píšeš je spíš amatérský pokus a určitě bych to zde raději nepsal nebo se zase najde nějaký střelec a vyvraždí si ryby díky tvému návodu.
Neber to,že tě tímto chci kompromitovat ale je hodně šílená léčba.Pokus- Omyl
Co jsi tímto preparátem vůbec léčil???
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod Matej » Uto 14. Dec 2010 22:02:15

PIETRO píše:Co je u vás léčivo MMS ???
Podle mého vědomí nelze určit jak tento preparát můžeš hodnotit jako pozitivum.Pokud nemáš jasnou a přesnou celkovou studii.Tedy jaký význam a dopat měl tento preparát na rybí organismus??? Nežádoucí či pozitivní účinky.
To co zde píšeš je spíš amatérský pokus a určitě bych to zde raději nepsal nebo se zase najde nějaký střelec a vyvraždí si ryby díky tvému návodu.

Situacia s MMS a Koloidnym striebrom je podobna, najdes o tom vselico, len je jaksi prakticky nemozne najst nejake seriozne studie, aspon mne sa to nepodarilo, niekde mozno su ;) To MMS som osbne spomenul len ako pikosku, neverim ani jednomu ani druhemu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rado44 » Str 15. Dec 2010 13:48:30

Co je u vás léčivo MMS ???

Liečil som s ním chorobu(neviem presný názov),kde sa rybe zvacsia oci a na cele rybej hlavy sa zacnu tvorit vredy z ktorých vyteká bieli hnis.
Liecba bola typu pokus - omyl ,lebo mi na tu chorobu uhinulo niekolko ryb a tak som to riskol.
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26
Been thanked: 0 time

Ďalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia