Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Poslaťod hobo » Pon 07. Jún 2010 18:46:34

ja by som aj šiel do toho čierneho piesku, len mi to pripada dosť fuška už vo fungujucom akvarku.
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod bobo242 » Pon 07. Jún 2010 18:53:04

ved hej, ja tiez cakam az na stahovanie.. :smoke
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod vladko » Uto 14. Dec 2010 8:47:34

:wave: a je to tu zas.. :) krizenie sponal som uz aj inde nekrizit hore dole a ak je to porkizene kade tade zlikvidovat chov :(
a k piesku moze to mat niejaky zmysel ale len z hladiska toho ze ryba sa chce adaptovat na prostredie a ak je v biotope snazi sa splinut s prostredim ale kedze my mame strasne daleko od biotopov v ktorych tieto ryby ziju tak si myslim ze dno cierny psiesok a mozno aj to pribuzne pozadie tej rybe neda tolko kolko jazero ci rieka, moj nazor. :wasntme
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod bobo242 » Uto 14. Dec 2010 8:56:27

:rofl :rofl , vladko, precital som si to asi 8x aby som to pochopil, nepodarilo sa..takze mi radis utratit ryby alebo pustit ich na slobodu? Radsej skusim ten cierny piesok.. :cool
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod vladko » Uto 14. Dec 2010 9:09:44

bobo242 píše::rofl :rofl , vladko, precital som si to asi 8x aby som to pochopil, nepodarilo sa..takze mi radis utratit ryby alebo pustit ich na slobodu? Radsej skusim ten cierny piesok.. :cool

ak viem ze sa "trtkaju" medzi sebou hore dole a su neziaduce odrody ci uz farbne alebo druhovo tak pouzit ako potravu :) kedze ludia pouzivaju ine rybky ako zivu tak toto nieje tiez problem :) samozrejme kazdy chovatel co sa venuje chovu ma odsledovane kto komu dvori a vie predist neziaducemu krizeniu mozno je to krute ale tiez by sa ti nepacila sphynx macka s polkou tela ochlpenou a polkou ee a este niejake tie pruzky :)
alebo si kupis sice rybu krasnu farebnu ale s defektom ci genetickym alebo inym :wait
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod bobo242 » Uto 14. Dec 2010 9:46:29

Chlapce zlaty, ja mam v akvariu len "jednu odrodu farbne a druhovo", ryba na obrazku k tejto teme je F1, kupovana od chovatela, ktoremu sa "vytrtkali" ryby z odchytu. Takze to bolo ziaduce "dvorenie" a "krizenie". Prosim ta vyjadruj sa k veciam, ktorym uz rozumies.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod vladko » Uto 14. Dec 2010 9:47:46

bobo242 píše:Chlapce zlaty, ja mam v akvariu len "jednu odrodu farbne a druhovo", ryba na obrazku k tejto teme je F1, kupovana od chovatela, ktoremu sa "vytrtkali" ryby z odchytu. Takze to bolo ziaduce "dvorenie" a "krizenie". Prosim ta vyjadruj sa k veciam, ktorym uz rozumies.

vychadzam z toho co citam
Naposledy upravil vladko dňa Str 19. Jan 2011 17:47:19, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Uto 14. Dec 2010 11:36:58

Vladko, to o com sme sa tu bavili bolo to, ze ci ma farba piesku vplyv na rozstiepenie 3ho pruhu u ryb cynotilapia do tvaru V. Nazory ostatnych ako aj moj si mozes precitat v tejto teme. Stale je vsak rec o rybach rovnakeho druhu, len odchytovo z inych lokalit (mozno). Zahada je len v tom, ze u ryb F0 - teda divokych sa tento jav nevyskytuje, u odchovov v akvariach (dokonca aj F1) ano. Rozprava je tu o tom preco je to tak.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod kofola » Str 19. Jan 2011 17:46:10

Inak Bobo ako vyzeras s tym pieskom? Uz si to vymenil? Este mam na teba otazocku. Tieto moby F1 ponuka len par ludi na slovensku. Dlhodobo ich ma chovatel v Handlovej, isteho casu ich mal aj chovatej z Bytce. Od koho ich mas?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod bobo242 » Str 19. Jan 2011 19:11:10

Nazdar, no s pieskom som na tom tak, ze je este vo vreciach, akvo budem zariadovat a napustat buduci vikend, vcera sa len instalovalo pozadie, trubky a vonk. filter, zavesim sem potom aj fotky. Ale az po dlhsom case sa ukaze, co to urobilo s vyfarbenim, ale to je mi jasne ze ti to je jasne :) . Tie moby som mal z Bytce.
Obrázok užívateľa
bobo242

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť