zdravim,potreboval by som pomoc..neviem sa rozhodnut ake tropheusy si mam vybrat,poradil by mi niekto?rozhodujem sa medzi:tropheus ikola, moliro, kiriza, murago, kirschfleck.skor ma to laka ku molirom
ked ta to laka k moliram tak niet o com debatovat mal som ich spolu s dubakmi a predal som ich s toho dovodu ze boli velmi aktivne oproti dubakom. myslim ze ikoly by sa k nim hodili , su tiez dost aktivne.
no, myslim si ze to mas dost male. aj osadka je mala. budu sa medzi sebou napadat ked tam budes mat iba samcov. neviem aky pomer samic tam mas. ja by som k nim uz nic nepridaval pretoze tam budu nahanacky a straty. mozes skusit skupinu iba 12 dubakov. v takom malom akva to bude problemove. ja som mal 260l a kupil som vecsie aby sa netlacili. mozes k nim dat potom leleupky ktore mam aj ja s dubakmi a nazivaju v pohode az na to ze sem tam kradnu ikry pri treni a ake velke su dubaky?
no aj som si myslel,mam ich od kofoli,maju tak 5-8cm,tak 2ks vacsie a 2 mensie,a samic neviem kolko tam je ako rozoznam samca od samicky?ale je tam jeden najvacsi kus a ten sem tam ponahana tie ostatne
tak ten vecsi co to vsetko nahana je urcite samec. samce su od samic vecsie, ale samozrejme musia byt z jedneho trenia. maju aj dlhsie brusne plutvy, co pri velkosti tvojich dubakov uz by sa malo dat rozoznat. dubaky su krasne a pokojne ryby a urcite budes spokojny s osadkou aku som ti odporucil. skus porozmyslat.
Urcite dopln len duboisi.Skus tu skupinu 12ks ako pise Pito a uvidis co bude.Ja si myslim,ze by to malo fungovat.Ziadne Molira tam endavaj ani nic.Ked tak kup 500L a daj si tam aj dubaky,aj Molira