Problem s elektrinou.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Problem s elektrinou.

Poslaťod Kolakao155 » Sob 13. Nov 2010 21:42:40

Stale viac ma prenasleduje pocit, ze kym nebudem mat 800l akva s peknym vonkajsim filtrom v nadrzi, moja dusa nenadobudne klud:) to aj tie vypadky elektriny budem brat s mavnutim ruky :)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod barny1991 » Pon 15. Nov 2010 8:17:18

ja uz sa tiez neviem dockat na nove akvarium, musim pockat do vianoc este... to mi budu par hodinove vypadky tiez lahostajne :)
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Kolakao155 » Pon 15. Nov 2010 11:18:22

Tak dryim palce :) u mna je to beh na dlhe trate, ja budem moct vacsie az ked sa budem raz stahovat do vacsieho...co bude, ale az o par rokov
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod brano ba » Pia 26. Nov 2010 21:31:08

Ja pouzivam uspesne zalozny zdroj UPS, zatial ho mam v reale odskusany na max. 2hod., do tejto doby vzdy naskocila el.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times

Poslaťod barny1991 » Pia 26. Nov 2010 23:26:02

no len vies ja byvam na dedine, a tu pani elektrikary kludne vypnu elektrinu od 8 rana do 16 ked nieco robia, a netrapi ich nič...
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times

Poslaťod Matej » Pia 26. Nov 2010 23:45:25

barny1991 píše:no len vies ja byvam na dedine, a tu pani elektrikary kludne vypnu elektrinu od 8 rana do 16 ked nieco robia, a netrapi ich nič...

Tie UPSka sa pozuivaju ako zalozne zdroje k pocitacom, dneska ma aj kancelarsky pocitac kludne odber tak 350W, ked je to nadupany comp v silnej konfiguracii kludne to ide k 500W a vyssie, cize aj tie UPSka by mali byt robene tak ze nieco taketo utiahnu. Ked si vezmes ze mensi filter ma odber trebars 15-20W tak by to malo vydrzat o dost dlhsie ako v pripade toho pocitacu. Ono by to asi bolo riesenie, ale UPSka su dost drahe, neviem ci ma vyznam do toho investovat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Matej » Sob 27. Nov 2010 0:04:56

Vcelku ma to zaujalo tak som trosku hladal, koho to zaujima pozrite napriklad tu :
Kód: Vybrať všetko
http://ptacek.e.sweb.cz/?utm_source=topkontakt-partner&utm_medium=topkontakt

su to zalozne zdroje ku kotlom na kurenie na tuhe palivo, ked vypadne elektrika a prestane im prudit voda nastali by problemy pretoze by sa to prehrievalo. Ale pouzit by sa to kludne dalo aj pre tento pripad. Stoji to 3500 ceskych korun a viac podla typu. Pracuje to s autobateriou, ktoru treba tiez dokupit, cize dalsich povedzme 40 eur a viac navyse.

Je tam kalkulacia kolko by to vydrzalo bezat, uviedli 60W cerpadlo a 40ah bateriu, je tam vzorec podla ktoreho by to malo ist 5 hodin s poznamkou ze nizsi odber vydrz podstatne predlzi.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Pito » Sob 27. Nov 2010 8:15:56

ja myslim ze uplne postaci bateria s auta a 300W menic napetia. je zbytocne dokupovat ake take vedlajsie pristroje. menic stoji okolo 50€. ked je tam osvetlenie 60W, filter 15W, a ohrievac 200W tak to v pohode potiahne. samozrejme ze to nebude slapat cely den ale na mensi vypadok prudu to staci. je potrebne to odkusat, ako dlho by to islo pri takom odbere, respektivne prepocitat, no ja nie som v tom nejak zbehly. samozrejme ze to zalezi aj od velkosti baterie, kolko ma Ah. Ja mam 100Ah, ale este som ju nepouzil. vysla ma sice na 160€ ale pouzivam ju aj na ine veci.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod brano ba » Sob 27. Nov 2010 8:56:38

Pouzitie baterie a menica je tiez jedno z moznych rieseni, akurat ze je to vjodne iba v pripade, ak si pri vypadku napajania doma (pri akva) aby si vsetko pozapajal a navyse musis dat bateriu raz za cas dobit (ak si pri vypadku napajania mimo domov, mas smolu). UPSka ti toto riesi vsetko automaticky, cize je stale ONLINE pripojena a taktiez ti udrzuje bateriu vkuse plne nabitu. Kludne staci kupit nejaku vykonovo slabu UPSku a popripade odskusat pripojit silnejsi akumulator. Standartne su tam 12V/7Ah akum., mozno by nebol problem pripojit napr. 12V/18Ah akum. a tym dostaneme 2 nasobnu vydrz (takuto vymenu budem asi skusat v najblizsich dnoch, nakolko idem doplnat vacsi externy celoskleneny filter ktory bude pod akva, takze aj cerpadlo bude mat vyssi odber). A ak by aj vypadok napajania bol na dlhsiu dobu nez zvladne UPSka, tak vzdy je lepsie ak bude filter bez napajania len napr. 1hod. ako 3 alebo viac hod.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times

Poslaťod Matej » Ned 28. Nov 2010 1:29:46

Pito píše:ja myslim ze uplne postaci bateria s auta a 300W menic napetia. je zbytocne dokupovat ake take vedlajsie pristroje. menic stoji okolo 50€. ked je tam osvetlenie 60W, filter 15W, a ohrievac 200W tak to v pohode potiahne. samozrejme ze to nebude slapat cely den ale na mensi vypadok prudu to staci. je potrebne to odkusat, ako dlho by to islo pri takom odbere, respektivne prepocitat, no ja nie som v tom nejak zbehly. samozrejme ze to zalezi aj od velkosti baterie, kolko ma Ah. Ja mam 100Ah, ale este som ju nepouzil. vysla ma sice na 160€ ale pouzivam ju aj na ine veci.

Osvetlenie a ohrev by som vobec pri vypadklu el. neriesil, trosku v sere vydrzia a voda dost dlho drzi teplotu, takze to tiez nebude problem. Ide cisto len o to aby bezala filtracia, ostatne veci su nepodstatne. Ja osobne na to kaslem tak ci tak, dufam ze sa mi budu vypadky vyhybat, len ma zaujimalo co sa da kupit a za ake ceny.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia