Nakup filtra z Poľska

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nakup filtra z Poľska

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 23:32:00

No ja som filter čistil doteraz dva krát raz po troch mesiacoch a potom práve minulí týždeň a spodný kôš som vytiahol ale tiež tak trochu z nervami. Tie rúčky za ktoré sa vyťahujú koše mi z toho vypadli a tak ich tam teraz ani nemám. Problém bude asi v tom že tie jemne nečistoty sa pri vyťahovaní zhrnú na jedno miesto a to potom bráni vo vytiahnutí. Keď som vybral z poslednej nádoby (koša) molitan a tak potom celý kanister vymyl tak mi kôš sám vypadol. Ja mám skôr problém v tom že sa mi vypáli UV žiarivka ale našťastie je to žiarivka zo štandardnou päticou a tak už idem objednať druhú.

Koše sú síce všetky rovnako veľké ale nádoba sa jemne zužuje smerom dole a tak ten posledný aby maximálne tesnil a voda do čerpadla išla cez filtračné vložky a nie popri košoch je vymeraný snáď na ...... chlp.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Bodis » Uto 23. Nov 2010 23:36:24

No ty ručky tam jsou fakt na hov.. :lol: Jo a když už jsi vzpomněl UV lampu, všiml jsem si, že to kulaté krycí sklo které chrání tu uv lampu je z vnitřní strany orosené, takže asi moc netěsní.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 23:40:50

S tm som nemal žiaden problém len pri demontáži som musel nájsť návod lebo som na to čučal ako teľa na nové vráta. A čo sa týka rosy tak tá tam môže a predpokladám že aj vzniká na základe kondenzácie vody pri teplotnom rozdieli vo vnútri kde žiari uv lampa a vonku kde obteká voda. Ak by ti to netesnilo tak tam nemáš zarosené sklo ale zaplavenú celú nádobku. Voda je ako elektrika ide furt cestou najmenšieho odporu a tak ak by tam bola netesnosť tak sa tam vleje.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Bodis » Uto 23. Nov 2010 23:45:57

To je fakt. ;) Jinak jsem s filtrem spokojený, za ty peníze. :yes
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Str 24. Nov 2010 9:05:36

Stero, teraz je na allegre tento filter aj s UV lampou + filtracnymi vlozkami za 170 Zl. Zacinam nad nim uvazovat, predsa len ma to laka ho vyskusat za tu cenu. Keby si ho mal kupovat znovu, tak vezmes opat tento model aj s UV lampou, alebo lacnejsi (140Zl) bez UVcka?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Str 24. Nov 2010 10:20:53

Asi ten istý ja som s ním spokojný a čo sa týka uv lampy tak problém nebol v zariadení ale v konkrétnej žiarivke. Teraz som naďabil na UV žiarivky za smiešne peniaze ale neviem sa nikde dočítať aká je frekvencia vyžarovaného úv svetla. Pätica presne sedí a príkon je rovnaký.
Kód: Vybrať všetko
http://nechtovyshop.sk/nahradna-ziarivka-do-uv-lampy-enf-p-1076.html

http://nechtovyshop.sk/nahradna-ziarivka-do-uv-lampy-sylvania-p-436.html
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Matej » Str 24. Nov 2010 10:46:09

Tieto co si nasiel Stero su cinske, predavaju to hadam vsade na nete ale neni tam nic o ziareni :(

Tak som na to isiel obklukou a skusal som nieco najst : nasiel som clanok kde sa riesilo ci mozu tieto UV lampy v nechtovych studiach predstavovat zdravotne rizika, bolo tam uvedene ze to je ten isty typ ziarenia ako v solariach a inde som nasiel ze v solariach je typ ziarenia UV-B. Ak sa nemylim v akvaristike sa pouziva UV-C, takze to asi nenbude vhodne. Ruku do ohna za to nedam ale toto som nasiel na nete.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Stero » Str 24. Nov 2010 14:50:55

Vďaka za vyhľadanie Ja som predtým našiel tiež info ale že sú to väčšinou UVA s vlnovou dĺžkou 370nm no práve pri tých to nebolo zverejnené a tak som napokon našiel UV-C žiarivku s peticou G23 ako mám 9w za 11€ aj s dph. To by mala byť ok a aj cena je ešte fajn
http://www.narva.sk/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=24106
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Kolakao155 » Štv 25. Nov 2010 11:48:04

Ahoj Stero, ako merias ten realny prietok filtra? dik
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times

Poslaťod Stero » Štv 25. Nov 2010 14:48:23

No dosť komicky

Filter nechám bežať tak aby voda bola v obehu potom zaškrtím klapku na výpust a preložím hadicu z výpustu do vedra. Otvorím klapku presne na 1 minútu. Potom vodu zmeriam lievikom a zároveň aj cele vedro z vodu odvážim na digitálnej váhe. 1l vody =1kg (samozrejme odpočítam váhu vedra)tak mám váhu a zároveň aj premerané približné množstvo vytečenej vody za 1min toto krát 60 mi dáva približný prietok za 1 hodinu. Vedro ale umiestňujem do takej výšky aby výtok bol v rovnakom prevýšený ako je aq.

Prosto fakt komicky ale dá sa to odmerať vcelku presne. :rofl
Obrázok užívateľa
Stero

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia