Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Mám niečo proti členovi Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Nov 2010 19:42:35

dkollar píše:co takto urobit novy fan rank? nieco ako "skuseny chovatel". admin by pridelil tento rank len ozaj skusenym clovekom s rokmi skusenosti, nedalo by sa to kupit. takto by bolo jasne s kym ma clovek docinenia. co si kto z rad skusenych ludi vezme je potom kazdeho osobna vec.

(uz vidim jesitne natahovacky ze "preco ma on ten rank a ja nie", ale to uz si bude musiet ukocirovat admin.. :-D )

V podstate toto nápad zlý neni, aaale hlavný problém je v tom ako píšeš v zátvorke. Tu by museli byť jasne definované kritéria, ktoré by musel splniť a to si neviem predstaviť. Dáš jedného a druhého nedáš a už bude niekto urazený...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 19:48:01

A plus to že prečo by mal admin rozhodovať kto je väčší či menší odborník. Dopadlo by to tak že ako jediný by zle dopadol práve on.

Mimochodom dnes som sa rozhodol ako Moderátor začať využívať možnosť rozposielania upozornení (Varovanie) tým užívateľom ktorý porušujú pravidlá fóra. Jednoducho pri počte príspevkov denne je nutné začať pristupovať k takýmto opatreniam aby čas ktorý strávi pri PC Admin či Ja nebol len čas ktorý opravujeme príspevky či text v príspevkov. Dúfam že ma Admin v tomto podpori a dúfam že nebudeme nútený pristupovať aj k razantnejším sankciám.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Nov 2010 19:49:51

jovan píše:Myslím,že by to malo byť predovšetkým o slušnosti.Ja som síce prchký ,avšak ako sa do hory volá ,tak sa aj ozýva.Do neba volajúcim blbostiam,ktoré sa tu vyskytujú v hojnom počte skrátka pre svoju povahu jednoducho nedokážem produktívne odignorovať.Možno preto,že nepublikujem podložené fakty inými alebo vygoooglovanými,ale vlastnými.
Netreba si myslím nové ranky,body,nálepky......
-ale,možno by pomohlo ako mi vravel Stiff hodnotenie príspevkov ,ako majú trebárs na akvarista.cz alebo rybičky.net.To je objektívne hodnotenie, a tam aj ten úplný pako snáď pochopí o čom to je a na koho reaguje.Avšak , ak niekto vo vienku nemá kúsok slušnosti a sebareflexie tak nepomôže nič.

To hodnotenie príspevkov má celkom zaujíma a musím navštíviť spomenuté portále nakoľko neviem ako to tam funguje. V podstate niečo také je aj tu na portáli, keď človek dá k danému príspevku "POĎAKOVANIE". Čím viac ľudí dá poďakovanie, tým viac podľa mňa naberá na hodnote. Myslím si, že to je postačujúce. Ale určite mrknem aj na spomínané portále.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod jovan » Uto 23. Nov 2010 21:26:58

admin píše:
To hodnotenie príspevkov má celkom zaujíma a musím navštíviť spomenuté portále nakoľko neviem ako to tam funguje. V podstate niečo také je aj tu na portáli, keď človek dá k danému príspevku "POĎAKOVANIE". Čím viac ľudí dá poďakovanie, tým viac podľa mňa naberá na hodnote. Myslím si, že to je postačujúce. Ale určite mrknem aj na spomínané portále.

:shake Nie, nie je to, a ani sa to nepribližijue .Nevieš dať mínus príspevku :ne ,to poprvé,
po druhé,ja sa nikomu nepoďakujem ak vidím,že píše pravdu,avšak ak je to dobré ,anonymne plus určite dám ako aj mínus keď je to blud alebo spam.
Toto sú dva hlavné dôvody a rozdiely...
Ak sa ma portál udržať a skvalitniť,tak ho treba od blbostí čistiť.Čo je blbosť?-názor väčšiny,teraz tento názor nikto nepozná.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Rostratus » Uto 23. Nov 2010 21:30:34

Všetkým: V prvom rade som rád, že sa to tu konečne trošku obrátilo a konečne sa tu hľadá neaké riešenie = východisko...

Čo sa týka tých "priblblých" otázok tak je to podľa mňa dlhá debata. Ja by som to tak neodcuzoval. Jeden dôvod je ten čo Matej napísal:

Matej píše:. Ak nebudu otazky, nebudu temy, ak nebudu clanky, nebude potrava pre vyhladavace. Ak nebudu temy a clanky, stranka sa strati z vyhladavacov a bud zdochne alebo ostane aktivna len pre uzku skupinu uzivatelov.

Druhý možno podstatnejší dôvod je ten, čo tu bol tiež myslím spomenutý je, že človek nikdy nevie, kto je ten druhý čo položil otázku. Pamätám si príklad keď tu istý chalanisko písal podobné otázky a potom ho tu X ľudí sprdlo... chudák mi písal SS a cez Skype, že dostal od rodičov prvé akvárko, zapáčili sa mu cichlidy, ktoré najskôr ani nevedel, že sú cichlidami, našiel portál.... tešil sa že mu niekto poradí a pod.... a čo nastalo potom? Z chalaniska, čo si možno niektorí z vás mysleli, že má 30 rokov a je BLBEC sa vyklul 10 ročných chlapec, ktoré mu ste pokazili jeho SEN O AKVÁRIU.

Tu na fóre je jedna sekcia s názvom: AKÉ HLÚPOSTI STE STVÁRALI.... doporučujem prečítať !

viewtopic.php?f=25&t=522

Je to určite dobrá téma na prečítanie... Každý raz začínal a keď sa niekto nový pripojí na portál nikto z nás nemôže vedieť či ten dotyčný má 10 rokov, 40 rokov, či má jedno akvárium, alebo chovňu, alebo či sa tomu venuje deň, mesiac, rok a pod.

Čo tým chcem povedať napíšem sám na sebe ako príklad.... nebudem tu rozpisovať s akým akvárkom som začínal ( určite som to tu niekde spomenul), ale čo tým chcem povedať je to, že pred X rokmi som nevedel ani čo chovám.... keď som zistil čo sú to cichlidy a aké sú živé... hľadal som info na rôznych portáloch.... celý nažhavený som písal do fór či už slovenských, českých alebo zahraničných rôzne otázky čo ma zaujímali a vtedy som si ani neuvedomoval čo za "sprostosti" sa vôbec pýtam ! Teraz keď si po niekoĺkých rokoch pozriem niektoré príspevky tak sa na tom smejem ako malý chlapec a nemôžem uveriť tomu, že som to ja napísal !!! V tej dobe keď som to písal tak som nemal žiadne skúsenosti, akurát tak základné info z neakej všeobecne akva knihy. Bol som v tej dobe nadšený, že NIESOM SÁM komu sa páčia takéto ryby, bol som hotový z toho, že niekto iný to chová a dokonca dlhšie ako ja, že už je niekto v obraze, čo som ja ešte nebol a pod.... A kôli tomu by sme mali byť trošku tolerantní voči takýmto otázkam. Samozrejme nájdu sa aj extrémy.

Vo fóre je ďalšia možno pre niekoho nezaujímavá téma : AKO SA DLHO VENUJEM AKVARISTIKE

viewtopic.php?f=25&t=24

Stačí to využiť, napísať a človek bude hneď v obraze s kým píše a koľko má skúsenosti. Tu keď napíše Jovan, Jusko, Stiff, Stero a pod. Hneď budem vedieť čo má dotyčný za sebou... a téma je stále otvorená, takže nikomu nebráni v tom, aby po čase napísal niečo nové...

Dokonca je tu sekcia: VIZITKY CICHLIDÁROV, kde tiež môžete predstaviť...

viewforum.php?f=30

Je tu kopec možností, ktoré sa nevyužívajú a keby človek chcel a mrkne na to, tak vie čo chová, koľko chová a pod.

Na záver poviem len toľko, že by tu chcelo trošku tolerancie, viem každý máme svoje dni, osobne mávam tiež niekedy také stavy, že by som niekoho najradšej rozkopal, ale ako sa hovorí "Čo ťa nezabije, to ťa posilní"
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Matej » Uto 23. Nov 2010 21:43:39

admin píše:Všetkým: Čo tým chcem povedať napíšem sám na sebe ako príklad.... nebudem tu rozpisovať s akým akvárkom som začínal ( určite som to tu niekde spomenul), ale čo tým chcem povedať je to, že pred X rokmi som nevedel ani čo chovám.... keď som zistil čo sú to cichlidy a aké sú živé... hľadal som info na rôznych portáloch.... celý nažhavený som písal do fór či už slovenských, českých alebo zahraničných rôzne otázky čo ma zaujímali a vtedy som si ani neuvedomoval čo za "sprostosti" sa vôbec pýtam ! Teraz keď si po niekoĺkých rokoch pozriem niektoré príspevky tak sa na tom smejem ako malý chlapec a nemôžem uveriť tomu, že som to ja napísal !!! V tej dobe keď som to písal tak som nemal žiadne skúsenosti, akurát tak základné info z neakej všeobecne akva knihy. Bol som v tej dobe nadšený, že NIESOM SÁM komu sa páčia takéto ryby, bol som hotový z toho, že niekto iný to chová a dokonca dlhšie ako ja, že už je niekto v obraze, čo som ja ešte nebol a pod....

Amen ! Toto presne som mal na mysli, dakujem.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jovan » Uto 23. Nov 2010 21:48:54

Absoulútne nie je podstatné kto má akú vizitku cichlidára....
Absoulútne nie je podstatné kto má má čo za sebou a čo stváral...
Absoulútne nie je podstatné kto sa koľko venuje akvaristike........alebo čo odchoval.......
Podstatné je však kto čo píše.......

PS:Internet je medzipriestorová ba priam hypotetická neadresná džungľa kadečoho.Prečo by aj tento portál mal byť výnimkou.... :sleep
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod neoac » Uto 23. Nov 2010 22:10:25

Jovan, už sa toklo nečerti :twisted:
niekedy v začiatkoch tohto fora ked sme si pisali že by bolo dobre dotiahnut čo najviac ludi nech je vela prispevkov, vela tem čiže aj vela informacii tak niekto spomenul, že časom sa z toho stane aj tak neprehladne forum ako každe ine a mal zhruba pravdu.
My čo chodime na forum dlhšie a či už prispievame viac alebo menej a mame v nom celkovy prehlad tak vieme kde mame čo hladat, ak je treba tak si najdeme už otvorenu temu a pišeme do nej, prečo? Myslim že preto že sa vieme orientova, niesme lenivy a zaleži nam na prehladnosti.
Ale ak pride niekto novy- čest vinimkam tak sa možno nestara a buchne novu temu ktora tu už je a to iba z dovodu že je lenivy hladat alebo proste chce mat svoju temu iba tak pre radost.
Ako bolo spominane vyššie v prispevkoch- ludia su lenivy. Ja sa nepovažujem za nejakeho cichlidara ale vždy ked som sa pytal na fore alebo pisal cez SS tak vždy mi tu každy slušne odpisal a poradil za čo som vam pani všetkym vdačny.
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod stiff » Uto 23. Nov 2010 22:40:20

jovan píše:
admin píše:

:shake Nie, nie je to, a ani sa to nepribližijue .Nevieš dať mínus príspevku :ne ,to poprvé,
po druhé,ja sa nikomu nepoďakujem ak vidím,že píše pravdu,avšak ak je to dobré ,anonymne plus určite dám ako aj mínus keď je to blud alebo spam.
Toto sú dva hlavné dôvody a rozdiely...
Ak sa ma portál udržať a skvalitniť,tak ho treba od blbostí čistiť.Čo je blbosť?-názor väčšiny,teraz tento názor nikto nepozná.

súhlasím..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Stero » Uto 23. Nov 2010 23:21:27

admin píše:Druhý možno podstatnejší dôvod je ten, čo tu bol tiež myslím spomenutý je, že človek nikdy nevie, kto je ten druhý čo položil otázku. Pamätám si príklad keď tu istý chalanisko písal podobné otázky a potom ho tu X ľudí sprdlo... chudák mi písal SS a cez Skype, že dostal od rodičov prvé akvárko, zapáčili sa mu cichlidy, ktoré najskôr ani nevedel, že sú cichlidami, našiel portál.... tešil sa že mu niekto poradí a pod.... a čo nastalo potom? Z chalaniska, čo si možno niektorí z vás mysleli, že má 30 rokov a je BLBEC sa vyklul 10 ročných chlapec, ktoré mu ste pokazili jeho SEN O AKVÁRIU.

Zasa na druhej strane aj keď mi je ľúto toho mladíka nemôžeš čakať že teraz všetkých čo sem píšu budem považovať za 10 ročného mladíka. Ja osobne to žiaľ beriem tak že všetci alebo teda gro je už dospelých a samostatne uvažujúcich užívateľov. A sám priznaj že kým sa ti nepriznal že má 10 rokov tak tiež si si o ňom myslel svoje. Ja už preto ani nereagujem na otázky takéhoto druhu.

A čo sa týka tlačidla poďakovania, viem dobre lebo sme to spolu vtedy preberali že dôvodom tohoto tlačidla malo byť ohodnotenie článku, príspevku ktorý bol prínosom. Ak ti pomohlo to čo niekto napísal tak mu poďakuj. No ale tu sa z tohoto tlačidla stalo skôr niečo iné. Niečo nevypovedajúce a sám uznáš že oproti očakávanému prínosu to nemalo prínos skoro žiaden. :crazy:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia