Aké cichlidy do 250 litroveho akvarka?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Aké cichlidy do 250 litroveho akvarka?

Poslaťod kofola » Štv 18. Nov 2010 19:37:37

Duboisi su aj u mna v pohode 20ks F0 v 320L nadrzi s plochou dna 130 x 70 cm. Podobne aj ikola a chimba po 17ks, ale tie su este mladucke. Podotkol by som len ze to netreba az tak velmi zovseobecnovat. V 250L si aj ja myslim ze 15ks duboisov v pohode. Nejake red, prip. black trofici by tiez mohli prosperovat. Problem by mohol byt s 15ks brichardi, prip. kirschfleck, tie sa mi zdaju agresivnejsie, preto im pomaha chov vo vacsich skupinach.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod jr10 » Štv 18. Nov 2010 21:28:37

Pseudotropheus crabro je dost velka ryba, samce mozu dorast az do 15 cm. Skus vybrat nejake mbuny do 10 cm a radsej vacsi pocet.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Štv 18. Nov 2010 23:48:29

diskoclub píše:Takže pár pravidel k chocvu tropheusů, vím že jsou to známe věci, ale přesto se tu našel jeden člověk který píše hlouposti. Tropheus je hejnová ryba, tzn, že 15ksje sice hejno,a le je to opravdu málo pro chov doporučuji aspon 20, ale lépe 25 ks. kombinace s rybama rodu eretmodus nebo petrochromis je v pořádku, jde o to, že to jsu ryby které jsou býložravci. Mají stejné potravní nároky, pokud by jsem zvolili kombinaci s petrochromisi, tak doporučuji nádr aspon 600l a to mám na mysli menší druhy petrochromisů(famula, trevasea). Pokud se bude jednat o eretmosusi, tak akvarium o objemu 250
-300l je dostačující, ovšem i zde platí, že čím větší nádrž tím lépe. V žádném případě nedoporučuji kombunaci s rybama rodu juidochromis, altolamprologus a jinýma dravcema.V žádném případě už ne cyphotilapie. Je to jak z důvodu jiných potravních nároků, ale také tím, že tropheusi jsourychle a neposedné ryby. napsal jsem to pánové podle sebe , tak omluvte jisté termíny.

Pisal som co sa vseobecne odporuca, vychadzam z clankov ktore som cital, nie z osobnej skusenosti, preto som pouzil formulaciu "odporuca sa", nie odporucam - na vlastne odporucania nemam skusenosti.

Tie nazory sa roznia, pozri si napriklad toto :
Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlid-forum.com/articles/t_duboisi.php
- odporuca skupinu 10 a viac a 75galonove akva to mas nieco cez 250litrot
http://www.cichlid-forum.com/articles/t_moorii.php
- odporuca skupinu 12ks a viac
http://www.cichlid-forum.com/articles/starting_with_tropheus.php
- vseobecne o trophs - 12ks a viac, idealne nad 20 kusov, 55 galonov minimum akva - cca 200 litrov

Cize, 15 kusov je absolutne v sulade zo vsetkymi odporucaniami ktore som nasiel. Cichlid-forum.com povazujem za velmi dobry zdroj informacii a to iste najdes aj na dalsich weboch.

Dalej sa v tych clankoch pise ze tropheusy su rastlinozrave z VACSEJ casti, nie vylucne, pozivaju aj potravu zivocisneho povodu. Prakticky kazdy akvarista ich krmi aj niecim mrazenym, napriklad artemiou a podobne. Cize by si na svoje prisli aj tie leleupi pripadne julidochormisy.

Ja mam presne tuto kombinaciu, trophs+leleupi+julidochromis - funguje to bez problemov, videl som aj tu na fore ludi co maju podobne zostavy v akvariu, tiez v pohode.

Nenanucujem mu tuto zostavu, pytal sa a navrhy tak som mu svoj dal.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod diskoclub » Pia 19. Nov 2010 6:42:32

Tak ještě jednou chov s ertmodusema jsem doporučil, zamáítám ovšem chov s julidochromis a samozdřejmě leleupi. Taky krmím ryby mraženým cyklopem, ale myslím si, že není dobré krmit dravce jako jsou julidochromis jenom cyklopem určitě si zaslouří o koretru a jiné ...Jinak velikost akvaria- jde taky o to jaké má rozměry dno, ale do té 260l bych dal 20 tropheusů a k nm 6 eretmodusů. Je to můj názor a nikomu ho nenutím.
diskoclub

Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Matej » Pia 19. Nov 2010 9:12:31

diskoclub píše:Tak ještě jednou chov s ertmodusema jsem doporučil, zamáítám ovšem chov s julidochromis a samozdřejmě leleupi. Taky krmím ryby mraženým cyklopem, ale myslím si, že není dobré krmit dravce jako jsou julidochromis jenom cyklopem určitě si zaslouří o koretru a jiné ...Jinak velikost akvaria- jde taky o to jaké má rozměry dno, ale do té 260l bych dal 20 tropheusů a k nm 6 eretmodusů. Je to můj názor a nikomu ho nenutím.

V poriadku, kazdy ma na to svoj nazor, v kazdom clanku co si precitas su trosku ine odporucania, lisi sa to od chovatela k chovatelovi. Reagoval som len na to ze si povedal ze pisem hluposti pritom som vychadzal z clankov viacerych skusenych autorov.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod 1joko » Pia 19. Nov 2010 9:58:15

Takze vklude mozem dat do 250L do 20ks Tropheusov a ked sa im bude darit,budu sa rozmnozovat aj v takto velkom akvarku?Alebo ake cihlidy by ste mi este poradily.Ale paci sa mi aj co navrhol Matej:tropheus+leleupi+julidochromis
Obrázok užívateľa
1joko

Images: 24
Has thanked: 15 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod diskoclub » Pia 19. Nov 2010 12:40:44

Muj modej je jasný, ale jaké má to akvarium rozměry?
diskoclub

Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Matej » Pia 19. Nov 2010 12:41:40

1joko píše:Takze vklude mozem dat do 250L do 20ks Tropheusov a ked sa im bude darit,budu sa rozmnozovat aj v takto velkom akvarku?Alebo ake cihlidy by ste mi este poradily.Ale paci sa mi aj co navrhol Matej:tropheus+leleupi+julidochromis

Ak ich tam das 20 tak uz by som tam dalsie ryby nepchal, to akvarko bude dost plne tak ci tak, trophs ti krasne vyplnia prakticky cely priestor, su to velmi aktivne ryby. Skorej by som skusil tych 15, mozno 17 kusov tropheusov a keby si chcel tu moju kombinaciu, tak asi jeden parik julidochromisov a mozno tak 4-5 tych leleupi. To by si mal stale do 25 ryb, cize ostane ti to odporucane minimum 10 litrov vody na rybu. ALE, uz tu ktosi spominal plochu dna, ta je dolezita. Ak si das spravit vysoke akvarium s malym dnom tak ti tam tolko ryb prospievat nebude. Poriadne si to premysli, nazory sa roznia, vidis to aj v tejto teme. Hlavne co sa tyka stravovacich navykov a miesania rastlinozravych a dravych ryb.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod 1joko » Pia 19. Nov 2010 16:00:55

Vyskusam tak tu tvoju kombinaciu Matej :) 15 ks tropheus+ 5 ks leleupi+ 1par julidochromis
Obrázok užívateľa
1joko

Images: 24
Been thanked: 0 time

Poslaťod jusko » Pia 19. Nov 2010 16:14:20

Konečne si to pochopil. :yes
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Been thanked: 29 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia