Metriaclima estherae

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Metriaclima estherae

Poslaťod Remobmw » Štv 19. Aug 2010 19:09:51

Mám taku otázočku... :wtf:
Po dlhom zhanani Red/blue formi sa mi podarilo zohnat samca a 4samicky.
V tejto forme je samec modry a samičky čevene.
Po čase som si všimol že sa dve samičky odfarbili a su biele a mám z nich samcov z formi red/red. To ešte chápem ako dajaka mix forma,ale to čo ma čakalo dnes v akvarku to som ešte nevidel... :shock:
Jediny modry samec ma v tlamke ikry... :crazy:

Toto už je čo za mix? Videl niekto modru samičku? A podotykam že su to všetko surodenci... :O

Sorry za pravopis... :drunk
Obrázok užívateľa
Remobmw

Images: 1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Metriaclima estherae

Poslaťod Rostratus » Pia 20. Aug 2010 18:51:39

No bolo by fajn keby si to skúsil neako pofotiť. Pochybujem, že by príroda zariadila tak aby samec nosil. Možno tá cichlida je úplne niečo iné ako si myslíš. :crazy:
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Remobmw » Pia 20. Aug 2010 19:58:26

Určite je to jeden druh a mlade su od jednych rodičov. Kupovane od človeka co ma len jeden druh. Podla dostupnej literatury samec je modry a samica červenooranžova. Samozrejme je aj red/red kde su mlade oranžove a samec sa vyfarby do biela a na vzajom sa križia v pohode s red/blue kde su už po narodeni samce modre/šedomodre/... To berem,mozno mal dajake pokolenie križencov a ja mem aj bieleho samca. Ale ja mam samičku modru a to je už zaujimave. Zebry nemam prvy raz a aj som ich choval.. Teraz som ich po par rokoch znovu začal chovat,,,

PS: videl som paranie dominantneho bileho samca a tej modrej samičky a o dva dni sa ten samec paril s červenou... Volal som tomu chovatelovi potvrdil mi že ma jeden druh a samce su vždy modre. Typujem na samicu s pigmentom samca...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Remobmw

Poslaťod Byk1984 » Pia 20. Aug 2010 20:55:08

Mas aj formy red/red a Blue/blue,nie len Reb/Blue
Mozno sa stalo ze mas obe formy a mas s toho riadne miesanie.dotycni co ti to predaval,mozno sam envedel,ze co ma.Urcite samec v tlame poter nenosi.To robi len samicka.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Remobmw » Pia 20. Aug 2010 21:18:39

hej urcite nie. . . . Tak mi vysvetli preco sa paril bieli samec s modrou samicou ked modre su len samce. Nepisem ze samec nosi ikry ale ze mam modru samicku. Telo,plutvy,chovanie ako samicka. Ikry v tlamke a na vlastne oci som videl vyter. Na druhy den uz samec nahanal oranzove samice. Chovam malawi uz par rokov a aj zebry. Viem co je red blue a red red. Aj krizenie chapem. Ale kupovana ryba ako modry samec a je to modra samicka. Foto dodam zajtra ak sa bude dat nafotit.
Obrázok užívateľa
Remobmw

Poslaťod kofola » Pia 27. Aug 2010 11:39:52

Remo existuje varianta blue/blue ako ti napisal Byk. Takze ano existuju aj modre samice, ktore sa normalne vytieraju a nosia aj ikry. Su take sedo modre. Inak v tychto metriaclima estherae je pekny neporiadok a verim ze mas dokrizene vsetky formy, lebo ciste formy v dnesnej dobe je naozaj problem zohnat.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Remobmw » Štv 02. Sep 2010 19:23:14

kofola píše:Remo existuje varianta blue/blue ako ti napisal Byk. Takze ano existuju aj modre samice, ktore sa normalne vytieraju a nosia aj ikry. Su take sedo modre. Inak v tychto metriaclima estherae je pekny neporiadok a verim ze mas dokrizene vsetky formy, lebo ciste formy v dnesnej dobe je naozaj problem zohnat.

Dik presne toto som chcel počut..:) Ale nevadi aspon to mam pestre :rofl
Kupim ešte OB jednu a nejaku bledunko modru a budu sa križit navzajom nech už je poriadny zmatok,,, :chuckle :yes
Obrázok užívateľa
Remobmw

Poslaťod mirec23 » Pon 27. Sep 2010 13:36:25

Zdravím vás! A nemáte náhodou niekto na predaj odchovy red blue alebo blue blue? Ďakujem!
mirec23

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod vladko » Uto 16. Nov 2010 13:20:31

nekrizte poddruhy krizom krazom straca sa linia a ryby nemaju hodnotu ak je vam luto "splachnut" pouzite ich ako potravu
:silent: :tmi
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Remobmw » Štv 18. Nov 2010 18:23:55

vladko píše:nekrizte poddruhy krizom krazom straca sa linia a ryby nemaju hodnotu ak je vam luto "splachnut" pouzite ich ako potravu
:silent: :tmi

Neboj žjadne sa nepredaju a ani nevyberam.. A ak sa aj dačo same zachrani tak pochybujem že to bude križenec,,,, Už som nedokupova,mam len to od jedneho chovatela. Ale aj to je pekny chaoz :D
Obrázok užívateľa
Remobmw

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia