afrika-tlamovce tanganyika malawi

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

afrika-tlamovce tanganyika malawi

Poslaťod vladko » Štv 04. Nov 2010 19:21:07

Ahojte,
Som tu novy a vopred dakujem za vrele privitanie :)
Prv by som co to povedal o mojich skusenostiach:
Zacinal som ako maly s gubkami mecunmi presiel som na gurami a rajovce a potom nemy uzas cichlidy amerika afrika (tlamovce) okamzite som si dal spravit 165L AQ a slo sa nato niekolko rokov som mal vlastny odchov a vymena medzi kolegami potom prislo stahovanie a predaj AQ.. teraz som sa usadil a zadovazil som si 100L AQ 90x40x30(sirka) nic moc na cuichlidy ale ine ani nechcem, a tu by som chcel od vas poradit predsa je to uz zopar rokov co som mimo AQ .. ake druhy a ake mnozstvo by som mal umiestnit do AQ chcem aby to bolo farebne, spolocenske a hlavne nech to je tlamovec kedze stym uz mam skusenosti ako aj s odchovom.
(Popripade dajte odporucania co a ako kazdy nazor dokladne zvazim)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Reklama

Re: afrika-tlamovce tanganyika malawi

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 04. Nov 2010 20:00:23

vladko píše:Ahojte,
Som tu novy a vopred dakujem za vrele privitanie :)
Prv by som co to povedal o mojich skusenostiach:
Zacinal som ako maly s gubkami mecunmi presiel som na gurami a rajovce a potom nemy uzas cichlidy amerika afrika (tlamovce) okamzite som si dal spravit 165L AQ a slo sa nato niekolko rokov som mal vlastny odchov a vymena medzi kolegami potom prislo stahovanie a predaj AQ.. teraz som sa usadil a zadovazil som si 100L AQ 90x40x30(sirka) nic moc na cuichlidy ale ine ani nechcem, a tu by som chcel od vas poradit predsa je to uz zopar rokov co som mimo AQ .. ake druhy a ake mnozstvo by som mal umiestnit do AQ chcem aby to bolo farebne, spolocenske a hlavne nech to je tlamovec kedze stym uz mam skusenosti ako aj s odchovom.
(Popripade dajte odporucania co a ako kazdy nazor dokladne zvazim)

Ahoj vítam ťa v tom to fóre o cichlidach, 100l AQ nie je najlepšia voľba pre chov ale aj to sa dá skús pozrieť túto téme viewtopic.php?f=26&t=964
myslím že majiteľ tohto AQ ti môže dať cenné rady.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod vladko » Štv 04. Nov 2010 20:38:22

dakujem, uz som tam pozeral sice troska obtiazne sa mi tu orientuje na fore ale chce to len prax vediet co kde hladat.
dufam ze sa tu objavy viac prispevkov s konkretnymi napadmi predstavu mam taku 3 druhy v paroch popripade 1:2 a samozrejme od malych cca 2cm, nechcem dospele jedince a samozrejme v mojich AQ stale panovala priroda to znamena silnejsi prezije.
choval som tieto druhy (ostatne si nepamatam:( )
Papuľovec čelnatý - Cyphotilapia frontosa
Papuľovec pestrý - Melanochromis auratus
Pseudotropheus elongatus
Neolamprologus leleupi
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 04. Nov 2010 21:12:14

vladko píše:dakujem, uz som tam pozeral sice troska obtiazne sa mi tu orientuje na fore ale chce to len prax vediet co kde hladat.

Chce to len prax, potom zistís že je to celkom jednoduché, keď si prečistíš fóra o ktoré máš zaujem tak budeš hneď vedieť či je alebo nie je tam nový príspvok a neboj ak vytvoríš niekde novú tému ktorá tam nepasuje admin alebo moderátor ťa na to upozorní a dajú všetko do poriadku

čo sa týka osadky, stým ti ja veľmi nepomôžem sú tu určite kompetentnejši ako ja, určite ale viem že pre Papuľovec čelnatý - Cyphotilapia frontosa tu bude dosť malé

odporučam ti založiť novú tému v "Vaše nadrže" (nájdeš to hore v modrej lište) podľa nejakého vzoru (už si to nepametám ako som to robil ja ...) udáš všetky údaje o tvojom AQ či už veci ktoré máš alebo to čo ešte len plánuješ a v čom potrebuješ poradiť a určite sa ti niekto ozve zatial sa maj a držim palce
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod vladko » Štv 04. Nov 2010 21:18:19

papulovca celnateho som mal v 165L skoda ze som nezachoval ziadne foto .. na tu temu sa hned pozriem a zalozim :)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Byk1984 » Štv 04. Nov 2010 22:45:18

vladko,tak v prvom rade ta tu chcem privitat a povedat ze si dobre spravil ked si sa vratil k akvaristike
100L akvarium nieje najlepsia volba,ale to ti uz bolo spominane a urcite nie pre ryby z jazera Malawi.Tie su totiz farebnejsie ako ryby z jazera Tanganyika.malawky vsak potrebuju viac litrove nadrze.
Ja by som ti odporucil Tanganicke ryby,ale nebudu to tlamovce.Su to cichlidy,ale kladu ikri.Napriklad nieco ako ma Blade(link ti zaslal Rasto_2001).Blade ma Neolamprologus similis,ale su aj ine druhy ktore sa hodia pre tvoju nadrz a to napriklad neolamprologus multifasciatus,Neolamprologus brevis,Neolamprologus caudopunctatus,Neolamprologus signatus.
Dalej by slo nieco ako Altolamprologus calvus alebo compressiceps.Tiez su vhodne druhy z rodu Julidochromis,ale tam odporucam len jeden par.Tieto ryby totiz ziju v paroch a viac parov v takej nadrzi,to by nedopadlo dobre.
su urcite aj ine druhy,ale ja konkretne pre taku velkost nadrze poznam len tieto,lebo sa najcastejsie spominaju a ja sa o tie druhy zaujimam.Su to ryby ktore farbami nejako nevinikaju,ale maju svoje caro.
Ak chces farby,tak Malawi ryby,ale to potrebujes vecsiu nadrz.Pokial su male je to dobre,ale ako nahle podrastu,bdue to neustaly boj o teritoria a budes sledovat uhyny ryb.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod muriak » Pia 05. Nov 2010 0:22:04

zdravim vitaj na fore.ja mam tiez 100 nadrz,mam tam labidochromis yelov a melanochromis maingano.celkom v pohode sa znasaju a su aj farebne pekne.ale niekedy lutujem ze som sa nedal na snekace.na to malavi to chce ozaj vacsie akva.
muriak

Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod vladko » Pia 05. Nov 2010 8:56:57

Ja si myslim ze niejaky velky problem v tom nieje 100L dajme tomu pre cca 6 ryb v paroch pri mensich druhoch, ked je AQ upravene a prisposobene zivotu ryb + mal som 165L mal som tam dost agresivne druhy a dospele jedince a mal som ich tam 12ks podotykam znasali sa a co ma prekvapilo ze dokonca novonarodene rybky sa tam aj udrzali v ukrytoch.
Samozrejme vcera som pozeral "vase nadrze" pri niektorych bola kritika na mieste uplne nevhodne AQ ci uz velkostou alebo druhovim vyberom ale vsimol som si aj ine v celku pekne AQ kde bolo bud vela ryb alebo nie celkom OK prisposobene :)
Uvidime pripravim AQ nafotim a potom zhodnotime spolu ci sa da a ci nie.
na margo 100L hladal som nieco vacsie len momentalne nebolo k dispozicii a kupovat tie AQ v retazcoch za tie sumy to nie :) dokonca ani sukromnik mi skoro ponukal rovnaku sumu :(
Ja mam skusenosti s pred 10rokov kedy som choval malawi a nemal som problem diskutoval som aj s chovatelmi bez vyhrad :) ano mate pravdu chce to vacsiu nadrz ale da sa aj v 100keL si myslim v pohode spravit cichlid world :) nechajme sa prekvapit :P
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod barny1991 » Ned 07. Nov 2010 23:57:54

Nemyslim ze sa budu v 100vke citit skvele, ja som najprv tiez chcel strasne tlamovce, ale kedze mam mini akva vybral som neolamprolgus leleupi par kusov, a velmi pekne to tam vinikne. ja by som ti odporucil jednoznacne neakych neolamprologusov, samozrejme nastuduj si akych..
Obrázok užívateľa
barny1991

Been thanked: 2 times

Poslaťod vladko » Pon 08. Nov 2010 8:34:23

Vymyslel som to inac :) mam znamich v KE ktori maju vlastne odchovy docasu si od nich donesiem malicke,
a dam objednavku na nove velke AQ.. (250L a viac) ;)
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Ďalší

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia