1200 litrov Alligator gar tank

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
38
88%
2
3
7%
3
0
Nehlasovalo
4
1
2%
5
1
2%

Celkom hlasov : 43

Re: 1200 litrov Alligator gar tank

Poslaťod Matej » Str 27. Okt 2010 21:04:21

admin píše:Ok, ale vopred ťa upozorňujem, že ak to chceš chytať na udicu tak nejdem :D To chce neakú veľkú sieťku ( ako akvaristická ale 20x väčšia), nech jedným švihom vytiahnem aspoň 20 prckov. :wave:

Keby bolo teplo tak to nachytame bez problemov aj na udicu, ale v tej zime to uz nepojde. Jedina sanca je ten "ceren", siet 1x1 meter, uz som to tu niekde v tejto teme spominal. Jeden to podrzi pri zemi, druhy nadhana ... to sa v potokoch bezne pouziva. Maly by sa tak dat nachytat cereble, male belice, slize ... toto su ryby ktore nemaju lovnu mieru a nie su ani hajene nikdy pocas roka, cize s tym by nemal byt problem. Pri novom meste nad vahom viem minimalne o dvoch potokoch kde by sa to malo dat spravit, jeden tecie cez Cachtice, to je cca 5km, druhy je v Bzinciach po javorinou, to je zhruba ta ista vzdialenost.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod wunti » Str 27. Okt 2010 21:24:26

Nu mozna rozumnejsi by bylo ji zkusit naucit zkrmovat mrazenou potravu :-D
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 21:29:02

Ok Matej potom sa dohodneme. Mrazené, ani mŕtve ryby tá obluda nechce. Už som to skúšal. Zatiaľ ju baví loviť rybky. Možno keď bude staršia a múdrejšia tak zistí, že jednoduchšie je, keď dostane "nepohyblivú" rybku. :D
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod wunti » Str 27. Okt 2010 21:43:42

Nu mensi pust by ji mozna neuskodil :-D mlsouna jednoho :-))
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 28. Okt 2010 19:18:19

možno by to chcelo menšie jazierko na záhrade a tam pestovať mlaď na kŕmenie :chuckle
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Matej » Štv 28. Okt 2010 19:25:06

Rasto_2001 píše:možno by to chcelo menšie jazierko na záhrade a tam pestovať mlaď na kŕmenie :chuckle

To by sa ciastocne dalo, ale to bude ten isty problem ako s akvarijnymi rybami, nebudu stihat dorastat. Ak ta ryba narastie velka tak neni ina moznost ako ich lovit a drzat v nejakej nadrzi :) Aj ked, mne sa v jazierku na dvore karasy treli minimalne 2 krat za rok a ked sa k tomu vytreli aj koi kapre tak tam bolo ryb az az, pred zimou som tam mal tak 150 koi kaprikov okolo 5cm, mozno aj 7cm a karasov "tri prdele". Lenze to jazierko nebolo male, malo cca 12 metrov na dlzku a skoro 5 metrov v najhrubsom mieste.

Ked podrastie a bude schopna zozrat vacsiu rybu tak to bude lahke, pocitam ze bude stacit jedna vacsia ryba na obed a potom nejaku dobu vydrzi kym to stravi. Pri tychto krpatych rybkach na krmenie je problem ze ju to zasyti len na chvilu :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 28. Okt 2010 19:28:48

Matej píše:
Rasto_2001 píše:možno by to chcelo menšie jazierko na záhrade a tam pestovať mlaď na kŕmenie :chuckle

To by sa ciastocne dalo, ale to bude ten isty problem ako s akvarijnymi rybami, nebudu stihat dorastat. Ak ta ryba narastie velka tak neni ina moznost ako ich lovit a drzat v nejakej nadrzi :) Aj ked, mne sa v jazierku na dvore karasy treli minimalne 2 krat za rok a ked sa k tomu vytreli aj koi kapre tak tam bolo ryb az az, pred zimou som tam mal tak 150 koi kaprikov okolo 5cm, mozno aj 7cm a karasov "tri prdele". Lenze to jazierko nebolo male, malo cca 12 metrov na dlzku a skoro 5 metrov v najhrubsom mieste.

Ked podrastie a bude schopna zozrat vacsiu rybu tak to bude lahke, pocitam ze bude stacit jedna vacsia ryba na obed a potom nejaku dobu vydrzi kym to stravi. Pri tychto krpatych rybkach na krmenie je problem ze ju to zasyti len na chvilu :)

vybavena vec, vždy na jesen príde Admin prinesie svoju rybu pusti ti ju tam, tá ti tam zrobí menši poriadok a potom si ju admin vyloví a odnesie spokojne domov :-D
Rasto_2001

Poslaťod Rostratus » Štv 28. Okt 2010 19:32:40

Asi ju budem "započižiavať" rybárskym zväzom. :D :silent: No matej a čo si urobil s toľkými mladými rybami? Teraz by sa celkom zišli. Ja som už rozmýšľal aj nad tým, že si zoženiem dospelý plevel, ktorý dám pre dom do neakej kade, alebo veľkej nádoby a hádam sa rozmnožia, lenže to nerieši môj problém to by sa museli riadne rozmnožovať a rýchlo rásť.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Štv 28. Okt 2010 19:53:35

Ja uz to jazierko nemam, musel som ho zrusit koli detom pretoze ich to strasne lakalo a ked som jednoho syna za nohy tretikrat tahal z tej najhlbsej casti, doslo mi ze takto to nepojde tak som to zrusil, zakopal a teraz tam mam travnik :)

Tie mlade ryby som vzdy rozdal kolko sa dalo, tie koi kapre celkom isli, normalne tie mlade ryby predavali v akvaristikach aj po 100 korun za kus, cize to nebol problem rozdat :) Karasy boli horsie ale aj to sa dalo sem tam niekomu predat. No a jednu zimu sa mi bohuzial stalo ze ich dost podochlo, takze prirodzena regulacia :)

Tie ryby by sa ti v dost velkej kadi asi aj mnozili, ale to neni dobre riesenie, keby si mal jazierko tak by sa to asi aj dalo a podla potreby by si si vzdy na udicu nieco chytil. Ale hovorim ti, toto ani neries, normalne sa to nachyta do toho sita, len si ich v akvariach budes chovat kym ich krokodil nepozerie. Tieto male plevelne rybly si dokazu zvyknut aj na vlockove krmivo, videl som ich normalne chovat v akvariach, dokonca su aj pekne na pohlad :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 28. Okt 2010 19:56:54

Matej píše:Ja uz to jazierko nemam, musel som ho zrusit koli detom pretoze ich to strasne lakalo a ked som jednoho syna za nohy tretikrat tahal z tej najhlbsej casti, doslo mi ze takto to nepojde tak som to zrusil, zakopal a teraz tam mam travnik :)

Tie mlade ryby som vzdy rozdal kolko sa dalo, tie koi kapre celkom isli, normalne tie mlade ryby predavali v akvaristikach aj po 100 korun za kus, cize to nebol problem rozdat :) Karasy boli horsie ale aj to sa dalo sem tam niekomu predat. No a jednu zimu sa mi bohuzial stalo ze ich dost podochlo, takze prirodzena regulacia :)

ako sa da diera zakopať ? :chuckle
ale nie srandujem celkom tomu rozumiem, ja mam malu dcerku čerstvo narodenú a keď si spomeniem na seba že som to tiež skušal s plavanim aj keď som to nevedel a bol som sám ... tak by som spravil to iste
Rasto_2001

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia