1200 litrov Alligator gar tank

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
38
88%
2
3
7%
3
0
Nehlasovalo
4
1
2%
5
1
2%

Celkom hlasov : 43

Re: 1200 litrov Alligator gar tank

Poslaťod Matej » Str 27. Okt 2010 8:45:41

wunti píše:Nu jedine co je treba tak opravdu dodrzet, pri takovych lovnych rybach z rek a potoku, karantenu... bylo by skoda si do akva neco zatahnout co by mohlo ohrozit "mazlika" :-D

Presne, preto som pisal ze by potreboval dost velku nadrz na prechovavanie tych lovenych ryb, idealne dve aby v jednej mohol mat uz overene (preliecene) ryby a v druhej tie co si prinesie nove.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 16:31:08

Popravde to všetko smerujem k tomu čo Matej napísal. Najskôr bola predstava, že si kúpim niekoľko gupiek, ktoré budem odchovávať, k tomu mám aj P.motaguensis, ktoré sa pravidelne trú a z toho by tiež mohlo niečo byť.... lenže ja nestihnem toľko toho vyprodukovať, aby som túto potvoru nakŕmil.... druhá alternatíva bola, že poskupujem všeliaké gupky, mečúne a pod, ktoré sú krížence, alebo nepodarky. Niečo som aj nakúpil, ale dotyčný chovateľ gupiek, nestíha produkovať toľko nepodarkov. :D Už som od neho zobral cez 400 ks gupiek, ale to je nič.... takže som skončil s tým, že sa dám na chytanie plevelu tak ako Matej písal. Na prekvapenie sú to odolné rybky a pomerne ľahko zohnateľné ( oproti takému množstvu gupiek a pod.)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Str 27. Okt 2010 18:31:19

admin píše:Popravde to všetko smerujem k tomu čo Matej napísal. Najskôr bola predstava, že si kúpim niekoľko gupiek, ktoré budem odchovávať, k tomu mám aj P.motaguensis, ktoré sa pravidelne trú a z toho by tiež mohlo niečo byť.... lenže ja nestihnem toľko toho vyprodukovať, aby som túto potvoru nakŕmil.... druhá alternatíva bola, že poskupujem všeliaké gupky, mečúne a pod, ktoré sú krížence, alebo nepodarky. Niečo som aj nakúpil, ale dotyčný chovateľ gupiek, nestíha produkovať toľko nepodarkov. :D Už som od neho zobral cez 400 ks gupiek, ale to je nič.... takže som skončil s tým, že sa dám na chytanie plevelu tak ako Matej písal. Na prekvapenie sú to odolné rybky a pomerne ľahko zohnateľné ( oproti takému množstvu gupiek a pod.)

Presne tak, mala potocna plevel, pripadne plotice (ocice), belice atd ... toho sa da nachytat tona a v tej malej vekosti v akvariu v pohode preziju. Videl som to u viacerych ludi ktori chodia na ryby, prechovavali ich v malych akvarkach ako navnadu na dravce a nebol problem, jeden tam dokonca ani nemal okyslicovac a belice mu nejakym zazrakom zili :) Idealna na toto by bolo niekde do garaze strcit vacsiu kadu, poriandne to prekyslicovat a mozes tam chovat kvantum malych ryb :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 18:37:11

O to uskladnenie sa nebojím, akváriek mám pomerne dosť a sú voľné, prinajhoršom postačí tak ako hovoríš hociaká kaďa, alebo iná nádoba. Problém vidím skôr v nalovení týchto rýb. Teraz momentálne čakám kedy budú robiť "výlov" rybníka v mojom okolí. Ak to vystihnem myslím, že budem mať na pár mesiacov postarané.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Byk1984 » Str 27. Okt 2010 19:45:04

Dnes akurat bol na nejaky kamen v potoku a vsimol som ze v nom plave kopec ryb.Nemohol by si ist na hoci jaky potok a nalovit ryby v nom???Myslim,ze by to slo.Nemusel by si cakat nato,kym budu robit vylov
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 20:01:47

No ak si myslíš, že je jednoduché nachytať rybky v potoku tak to skús. Ja som to asi pred mesiacom skúšal ( lovil som mladé 3-4cm ryby) a poviem ti, riadne som sa zapotil a nalovil som len pár kúskov. Predstaviť si, že nalovím aspoň 200ks je nereálne, takže to chce iný spôsob "lovenia"
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Matej » Str 27. Okt 2010 20:15:09

admin píše:No ak si myslíš, že je jednoduché nachytať rybky v potoku tak to skús. Ja som to asi pred mesiacom skúšal ( lovil som mladé 3-4cm ryby) a poviem ti, riadne som sa zapotil a nalovil som len pár kúskov. Predstaviť si, že nalovím aspoň 200ks je nereálne, takže to chce iný spôsob "lovenia"

Sprav si cestu do Noveho Mesta skorej ako zamrzne voda a nalovime kolko len chces :) Len si premysli ako ich prevezies.
Ked tak nad tym rozsmyslam, mam celoslovensky listok, teoreticky by som mohol behnut aj za teou do dubnice ak tam je nejaky vhodny revir kde sa to da nachytat.

Inak bacha na to chytanie rybyciek pokial nemate rybarske listky, dneska je pytliactvo trestny cin :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 20:43:40

Zhodou okolností som bol dnes v NMnV. Kde tam máte "revír" na lovenie rýb? Dúfam, že to nechceš loviť na Zelenej vode. :crazy: Pokiaľ by si vedel niečím naloviť, vychytať menšie rybky t.j. do 5cm, tak sa môžeme na neaký deň dohodnúť a prídem. Zoberiem neaký termobox, alebo nádoby, gumáky a ideme :D Teoreticky o 2 týždne tam idem znovu :wasntme
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Matej » Str 27. Okt 2010 20:47:10

admin píše:Zhodou okolností som bol dnes v NMnV. Kde tam máte "revír" na lovenie rýb? Dúfam, že to nechceš loviť na Zelenej vode. :crazy: Pokiaľ by si vedel niečím naloviť, vychytať menšie rybky t.j. do 5cm, tak sa môžeme na neaký deň dohodnúť a prídem. Zoberiem neaký termobox, alebo nádoby, gumáky a ideme :D Teoreticky o 2 týždne tam idem znovu :wasntme

No take male asi na zelenej vode nenachytame, na toto by bol lepsi potok v nejakej dedine tu na okoli, to by sa tiez dalo. Uvidime aka bude situacia s pocasim, ak by nebola strasna kosa tak by sme to mohli zrealizovat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 27. Okt 2010 21:00:15

Ok, ale vopred ťa upozorňujem, že ak to chceš chytať na udicu tak nejdem :D To chce neakú veľkú sieťku ( ako akvaristická ale 20x väčšia), nech jedným švihom vytiahnem aspoň 20 prckov. :wave:
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť