kvalita hadic na externych filtroch

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

kvalita hadic na externych filtroch

Poslaťod Pito » Pon 25. Okt 2010 15:05:54

Stalo sa vam niekedy ze ste cistili filter a z hadic pri zapnuti vychadzal bordel? vyzeralo to ako keby to boli zivocichy. samozrejme mrtve, ale neviem ako sa tam mohli dostat.
mam filter fluval a ten ma harmonikove hadice,ci aky maju nazov :D tak sa tam v tych zarezoch zrejme hromadili. ja som hadice nikdy neprecistoval tak neviem ake techniky pouzivate vy.
vzdy som musel postupovat tak, ze po zapnuti filtra po vycisteni som podstrcil nadobu,aby mi voda netiekla priamo do akvarka a vycerpal som 3l vody. to sa mi stavalo pri kazdom cisteni a pritom skrmujem iba "zelene".
pouzivate original hadice, alebo si ich menite za klasicke hladke?
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Re: kvalita hadic na externych filtroch

Poslaťod Bodis » Pon 25. Okt 2010 15:15:21

Dělá se to i u hladkých hadic. Nevím co to je, podle mě je to nějaká řasa.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 25. Okt 2010 15:29:12

Robi sa to aj u hladkych hadic.Podla mna to je len riasa,ktora sa tam hromadi na stenach hadice.Stava sa mi to taktiez,ale ja najprv vycistim filter a potom menim vodu,pricom kal co mi z hadice vyhadze,odsajem pri vymene vody
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Pon 25. Okt 2010 17:33:13

Ano, je to rastlinneho povodu, uchyti sa to vsade kde je trvalo voda a moze tam byt prud silny aky len chce aj tak to tam bude. Nemyslim si ze by to bol nejaky problem. V jazierku som to mal vo vsetkych hadiciach a privodoch vody, bral som to ako normalnu sucast, pochybujem ze by to v akvaristike bolo ine.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kaho » Pon 25. Okt 2010 17:47:59

Pito píše:Stalo sa vam niekedy ze ste cistili filter a z hadic pri zapnuti vychadzal bordel? vyzeralo to ako keby to boli zivocichy. samozrejme mrtve, ale neviem ako sa tam mohli dostat.
mam filter fluval a ten ma harmonikove hadice,ci aky maju nazov :D tak sa tam v tych zarezoch zrejme hromadili. ja som hadice nikdy neprecistoval tak neviem ake techniky pouzivate vy.
vzdy som musel postupovat tak, ze po zapnuti filtra po vycisteni som podstrcil nadobu,aby mi voda netiekla priamo do akvarka a vycerpal som 3l vody. to sa mi stavalo pri kazdom cisteni a pritom skrmujem iba "zelene".

..ja som mal kedysi 2ks externy filtr Atman3338,bracho ma teraz Jbl900,,,teraz pouzivam,vlastnu vyrobu a ako hadice som pouzil klasicke zahradkarske hadice...osobne by som sa vyhybal nejakym !harmonikovym hadiciam",myslim si ze je to len zvacsovanie plochy,kde sa mozu usidlit neziaduce bakterie...ale uplne odstranit sa to urcite neda,...
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod heno96 » Pon 25. Okt 2010 18:39:10

kaho píše:
Pito píše:Stalo sa vam niekedy ze ste cistili filter a z hadic pri zapnuti vychadzal bordel? vyzeralo to ako keby to boli zivocichy. samozrejme mrtve, ale neviem ako sa tam mohli dostat.

..ja som mal kedysi 2ks externy filtr Atman3338,bracho ma teraz Jbl900,,,teraz pouzivam,vlastnu vyrobu a ako hadice som pouzil klasicke zahradkarske hadice...osobne by som sa vyhybal nejakym !harmonikovym hadiciam",myslim si ze je to len zvacsovanie plochy,kde sa mozu usidlit neziaduce bakterie...ale uplne odstranit sa to urcite neda,...

odstrániť sa to dá vymeniš hadicu :D :D :D
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Stero » Pon 25. Okt 2010 18:55:42

Ja to čistím jednoducho V drogérii si kúpim kefu na čistenie kojeneckých fliaš.Trochu štetinky obstrihám na koniec priviažem silón na neho matičku, tú potom pustím do hadice vypadne na druhom konci napustím trocha teplej vody a pretiahnem kefu cez celu hadicu, opakujem kým hadica nieje čistá.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod kaho » Pon 25. Okt 2010 21:44:38

heno96 píše:
kaho píše:

odstrániť sa to dá vymeniš hadicu :D :D :D

:chuckle :chuckle :chuckle to nam ale bude treba hadiiiic....... :chuckle :chuckle :chuckle
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod mlaka » Uto 26. Okt 2010 6:49:47

Myslím si ale, že to nepredstavuje problém, stalo sa mi to niekoľko ráz a ryby pri čistení a ryby to prežili bez újmy. Je to nejaká riasa, ktorá je všade kde je voda.

Prípadne to môže byť aj zostatok "špiny" z filtra, keď ho zapneš po vyčistení.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rado » Uto 26. Okt 2010 7:00:05

Mám iba fluval a v každom "harmonikové" origoš hadice. Ako písali ostatní chalani, nelám si s tým hlavu, je to normálne. A na margo toho že sa ti tam môžu usadiť "nežiadúce" baktérie, je to možné , no verím tomu, že sa všetci snažíme, aby sme si do akva nič "nezaniesli". Toho bordelu sa nezbavíš, jedine ako písal Heňo, furt meniť hadice. A to by nám potom nezostalo :time ani :cash na :beer :drink :heart :ninja
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia