Liahnutie artémie... ako na to

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Liahnutie artémie... ako na to

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 17:43:47

discus píše:ja som pouzival rozne znacky artemie, momentalne pouzivam orange wings a koral, liahavost je okolo 90 percent ale treba dodrzat postup inak liahavost ide dole
treba po kazdom skrmeni ziabronozky dezinfikovat nadobu v ktorej sa liahla (umyt ju hupkou a savom), vodu davat cerstvu studenu a svietit aj v noci ,sol treba dat podla navodu ,na orange wings to je 5 lyziciek na 1,5l vody, napriklad na new era sa davaju iba 2 lyzicky pri dodrzani tohto postupu je ziabronozka vyliahnuta do menej ako 24hodin

k tomu cisteni lahve .. rekl bych ze lepsi je to delat v Petkach ... protoze petku jen vemes .. vylejes do zachoda stare artemie a vyhodis ji ... pak vemes novou a jen udelas postup s pripravou vody a vlozenim vajicek :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Jirkaa » Ned 15. Nov 2009 17:44:50

kofola píše:Tak dovol aby som zacal ja. Aku pouzivate artemiu? Myslim tym vyrobcu. Ja pouzivam easyfish, ale minule som z nudze toho, ze nic ine nemali kupil Dajana Pet. Za normalnych okolnosti sa mi vyliahne 80-90% vajicok z easyfish. Z Dajany sa mi vyliahlo mozno 50 % a aj o tom by sa dalo polemizovat. Pritom podmienky som zachoval rovnake ako vzdy. Stalo sa nieco podobne aj vam?

taky mam easyfish a sem spokojeny :) ... lihnivost mam taky okolo 80% :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod Belial » Ned 15. Nov 2009 18:31:08

No ja som artémku robil iba raz aj to som použil Sera a tá sa mi vyliahla celkom pekne.Odhadom tiež tak 80-90%
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod kofola » Ned 15. Nov 2009 19:08:36

Tento vikend som robil zase artemku a chcel som minut tu od Dajany a zase liahnivost odhadom 60 - 65 %. Proste bieda - uz to viackrat nekupim a nedoporucujem ani nikomu inemu. :evil:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rostratus » Ned 15. Nov 2009 22:29:35

Dobre vedieť takéto tipy sa vždy zídu.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Jirkaa » Pon 16. Nov 2009 0:34:14

admin píše:Dobre vedieť takéto tipy sa vždy zídu.

ja jsem snad vycerpal vse co sem vedel :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Poslaťod ferinko » Pon 16. Nov 2009 13:03:50

mozete tu niekto napisat presny postup v bodoch ako to liahnut a na co nemam zabudnut? chcel som to ist vyskusat ale neako dobre neviem co mam vlastne urobit. Na skusku mam kupeny sacok 18g artemie od sery. to mam cely sacok naraz vysipat? toto je tiez dalsia vec co neviem
Obrázok užívateľa
ferinko

Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Pon 16. Nov 2009 13:51:19

Nie nesyp to tam cele! Neviem aky je pomer vody a soli priamo pri Sere lebo ju nepouzivam, ale ak das na 1L vody 2 polievkove lyzice (kopite) soli tak je to taky univerzalny pomer. Do toho das hadicku so vzduchovanim a pockas kym sa sol nerozpusti vo vode. Potom das len na spicku noza alebo koncek malej lyzicky vajicka artemie a nasypes do slanej vody. Je dobre ak na to bude svietit az do vyliahnutia ziarovka (urychlis tym proces) ale nie je to podmienka. Vzduchovanie tam nechas po cely cas aby boli vajicka stale v pohybe. Do 48 hod. najneskor by si to mal mat vyliahnute. Budes sa musiet dobre pozerat, lebo artemka je mala a je mozne ze si budes mysliet ze sa ti nic neliahne a ona tam uz davno bude. :D
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod stiff » Pon 16. Nov 2009 14:19:09

S tou soľou by som na to išiel opatrnejšie :D . Nie je dobré málo, ale ani veľa soli. Mal som artémiu, kde som na 2l vody dával iba 1 polievkovú lyžicu, ale teraz mám takú (O.S.I.), ktorá si pýta dve... Keď dám viacej, je menšia liahnivosť. Takže treba sa držať návodu, poprípade experimentovať a skúšať vhodný pomer, lebo v návode sa väčšinou uvádza vyššia teplota, akú máme v miesnosti ;) . Mne sa osvedčilo trochu viacej soli ako píše výrobca, možno práve preto, že mám nižšiu teplotu. Čo sa týka svietenia, ja som v noci nikdy nesvietil, ale kamarát áno a pochvaľuje si to.. Artémia, ktorú teraz používam sa liahne do 24 hodín.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod ferinko » Pon 16. Nov 2009 14:36:35

sol pouzivate normalne kuchynsku? niekde pisali ze aj morsku sol.
Obrázok užívateľa
ferinko

Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť