Začnem asi takto:
Môj príspevok bude asi vyzerať ako kritika TETRA a zároveň recenzia EHEIM.V prvom rade napíšem dôvod kúpi EHEIMU a výmeny za TETRA-EX 1200.Chcem upozorniť na únik vody u filtrov TETRA-EX a vysokú poruchovosť/stačí pozrieť recenzie na forach/.
Necelí rok mi šiel filter EX1200 bez problémov, ale odstupom času po čistení mi začala z pod hlavy vytekať voda. Dohodol som sa s predajcom na reklamácii.Mimochodom bol veľmi solídny prišiel kumne a pozrel osobne na vec.Samozrejme nedalo sa nijak hlavu upraviť takže som hneď dostal novu hlavu filtra.Predajca bol dosť zarazený neustálymi reklamáciami tohoto výrobku a vyjadril sa že končí z ich predajom.Asi po druhom čistení to začalo zas takže som sa rozhodol investovať do EHEIMU čo už len názov napovie kvalitu.
Pre moje 480l akva som sa rozhodol pre EHEIM PROFESSIONEL III 2080.Hľadal som na internete obchod, kde by tieto filtre mali za rozumnú cenu.Zatiaľ som s týmto filtrom veľmi spokojný, voda je s ním absolutne čistá.Má veľmi tichý plynulý chod na svoj objem taktiež nízku spotrebu a neposlednom rade veľký objem filtračných hmôt.
Pre zaujímavosť filtračné médiá som nepoužil originál čo ma vyšlo o 50€ lacnejšie a rovnako účinné:
-spodný koš-keramicke valčeky TETRATEC
-stredný koš-Bioakvacit filtračná hmota Filtrén TM 10
-vrchný koš-Biologický filtračný materiál - biokeramika