kupil som si nove akvarium JUwel a 2 krat mi odislo cerpadlo

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Otazka

Poslaťod hagenbagen » Sob 14. Nov 2009 15:17:05

5.jpg
no nie su to tie anabiusy je to nieco ine som pripojil aj foto len neviem ci to bude fungovat. A odkial beriem istotu ze nebudu bagrovat piesok ??? no nemam istotu, len som si to tak myslel a aj keby bagrovali tak urcite by im to trvalo dlhsie :-)). takze dat pod velke kamene polystyren ???, a ked tam budem mat piesok nebudem mat problemy s odkalovackou ze mi to bude vsetko tahat prec ????
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
hagenbagen

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod kofola » Sob 14. Nov 2009 18:06:45

By si sa cudoval kolko piesku stihnu prebagrovat ryby za par hodin, oni si proste vzdy budu upravovat okolie podla svojich predstav. Pri odkalovani budes samozrejme nasavat aj piesok. Skus si precitat toto: viewtopic.php?f=17&t=128
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rostratus » Sob 14. Nov 2009 22:41:31

Som sa mýlil nieje to anubias ale tú rastlinu čo tam máš ani nepoznám... vyzerá to ako šalát :lol: Ja pre istotu pod veľké a ťažké kamene dávam 1-2 cm polystyrén. Stačí zrnko piesku medzi sklom a kameňom a môžeš mať po skle. Istota je istota. Kedysi som dával polystyrén pod celé dno a na to naukladal kamene a piesok. Dnes dávam iba pod veľké.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Ned 15. Nov 2009 8:04:39

Ta vpravo by mohla byt Cabomba Aquatica, ale nie je to celkom presne vidno lebo ta fotka je trochu rozmazana. Vpredu je machova gula :) - neviem latinsky nazov.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Stero » Pon 14. Dec 2009 23:46:56

Ešte sa pripojím jedna a veľmi výrazná výhoda ext. filtra je spôsob čistenia a intervaly čistenia. Ako sa už písalo molitan je síce fajn ale po čase výrazne kratšom ako pri ext. filtri sa zašpiní a tak musí von čo dosť často ma za následok špinavú vodu na podlahe od stekajúceho filtra plus špinavá voda naspäť v AQ. Dá sa to riešiť igelitkou ale keď je molitan v komore tak pochybujem že sa to dá vytiahnuť tak aby voda z molitanu neskončila späť v AQ. Ext. filter odpojíš vezmeš napr do kúpelne do vedra voda z Aq a v pokoji si to vo vani premyješ. Potom umyješ vanu a ani žena ťa nejde prepichnúť očami :lol: .

A pre cichlidy isto radšej piesok ako štrk. Čo sa týka bagrovania tak je to fuk tak ako sa tu písalo sa budeš čudovať čo dokáže sexu chtivý samec za jedno poobede. Ako krásne vyprace piesok zo svojho neresiska. A práve preto je vhodnejší piesok, cichlidy si potrebujú upravovať svoje prostredie a mnohé aj vyžierajú potravu pri bagrovani.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia