heno96 píše:To Matej to si dke čítal že má prietok 1700L/h s náplňami všade píšu tak okolo 3500L/h tak pochybujem že by sa to tak stiahlo tými náplňami
Je to napiasne presne v tej recenzii na ktoru dal "vlastomen" linku o kusok vyssie. Ja som si ju precital a okomentoval som to v tej teme kde povodne ta recenzia bola spomenuta, ale ak si to nenasiel, hodim to aj sem :
Precital som si tu recenziu a ten eheim vyhral prakticky len v tom ze stiahol nebezpecne hodnoty skodlivin o dva dni skorej ako fluval, bolo to 11 a 13 dni, cize percentualne to neni take hrozne. Spotreba elektriky je jasne, vyhrava eheim ale to je podla mna nepodstatne pretoze sa to prejavi az pri niekolkorocnej prevadzke. A teraz jedna vec - v tom Fluvale nechali kopu filtracnej vaty, ktora je zjavne horsia co sa tyka biologickej filtracie, inak ma ten fluval ovela viacej miesta na filtracne hmoty. Takze kludne staci trosku pomenit filtracne media a fluval ten eheim s prehladom prevalcuje.
Ta litraz v tom teste je napisana 25 litrov vaty + 6 litrov bio medii vo fluvale a 12 litrov bio + 2 litre vaty v eheime. Ked to zratate mame 31 litrov na hmoty vo fluvale a 14 litrov v eheime ... toto myslim nepotrebuje komentar.
Cize cele co ten test dokazal je ze od vyroby je kombinacia medii vo fluvale horsia ako v tom eheime. Plus ze fluval zerie viac elektriky a je trosku hlucnejsi. Inak ma fluval podstatne vacsi objem na hmoty a aj podstatne vacsi prietok za skoro polovicnu cenu.