60 L aqua ,prosim o pomoc ..

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

60 L aqua ,prosim o pomoc ..

Poslaťod ttt » Uto 28. Sep 2010 20:51:56

nazdar ,poprosil by som o pomoc ... ,chcel by som si spravit take mensie tanganyika cihlidove 60 L akvarium ..vsimol som si

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4bMukg7tU3A[/youtube]

,toto je 54 L akva ,chcel by som sa poradit ...stacil by mi jeden parik niakych krasnych malinkych cichlid snad to 60 L vystaci predstavoval by som si to niake bridlice s kamenami a jemnym pieskom .. dalo by sa nad tym rozmyslat ? prosim ak sa najde niaky dobrak a napise mi druhy ktore by som tam mohol dat ..vopred dakujem
ttt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: 60 L aqua ,prosim o pomoc ..

Poslaťod pigino » Uto 28. Sep 2010 21:07:38

No vitaj.

Presne takto nejako by to akva malo vyzerať.Ak to tvoje akva má 60cm,tak by som dal 2-3 páry a dosť.Dva by bol ideál.Je tu výborný článok "základy chovu šnekáčov" a ten ti povie všetko.Pozri si aj "vaše nádrže"

link na ten článok je http://www.cichlidportal.sk/index.php/t ... ovu-nekaov

A čo sa týka druhov týka,tak veľmi zaujímavé sú N.Multifasciatus,L.stappersi...

Netreba zabudnúť na množstvo ulít,prípadne nejaké skaly.Na drevo zabudni a rastliny jedine anubias.Je odolný voči tvrdej vode a pomaly rastie.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod ttt » Uto 28. Sep 2010 22:03:10

pigino dakujem ti velmi pekne .. a ak mozem sa ta este opytat ..ten piesok ked tam tam rychlo sa to znecisti ? lebo sa mi strasne paci piesok nechcem tam kamene len sa bojim ze to nebude take lahke ..a ked uz sme pri tych malinkych snekacov nepoznas niake take pekne pestrofarebne ? :)
ttt

Poslaťod heno96 » Str 29. Sep 2010 6:17:57

Ten piesok bude ´špinavý a ryb vykali´ ale to sa dá vyčistiť odkaľovaním tie šnekáčie niesu moc farebné ale tu sú take farebnejsie N.similis Lamprologus ocelatus gold a Neolamprologus brevis
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod dkollar » Str 29. Sep 2010 7:06:35

pre inspiraciu:
Kód: Vybrať všetko
http://cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=14
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod dkollar » Str 29. Sep 2010 7:12:45

aha co som ti nasiel:

http://cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1751

http://cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1774

http://cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1632

ako je to s ich dostupnostou ale netusim.. :lolno: :shifty: :think: :S

a tu ich par najdes:

viewforum.php?f=59
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod pigino » Str 29. Sep 2010 7:52:55

ttt píše:pigino dakujem ti velmi pekne .. a ak mozem sa ta este opytat ..ten piesok ked tam tam rychlo sa to znecisti ? lebo sa mi strasne paci piesok nechcem tam kamene len sa bojim ze to nebude take lahke ..a ked uz sme pri tych malinkych snekacov nepoznas niake take pekne pestrofarebne ? :)

S pieskom si vôbec nerob starosti,nekalí vodu ani nič podobné.Ryby ho stále prenášajú v tlamách a nič sa nedeje.Na piesku vidíš výkali a nezjedené zvyšky,o ktoré sa aj tak postarajú pokiaľ neprekrmuješ.Keď by si mal štrk,tak by si len ťažko ryby výtvárali jamky a podobne,pretože to cichlidy veľmi radi robia a potom v štrku zapadajú výkali a zvyšky jedál medzi kamienky a ťažšie sa to odkaluje a viacej sa všetko rozkladá a viac sa tvoria dusikaté látky a rybám to nerobí dobre.Piesok je ľahší na údržbu.Len nedávaj piesok zo stavebnín a z ihrísk,v akvaristike dostaneš kúpiť rôznu zrnitosť a peňaženku ti nevybieli.

šnekáče moc farebné niesú.Tanganika vo všeobecnosti je menej výrazná na farby,ale má taktiež svoje čaro.Hlavne pri šnekáčoch je zaujímavé ich správanie a neúnavné pracovanie.Máš menšie akva,tak tam pozor na teritória,pretože by mal medzi jednotlivími pármi byť priestor aspom 20 cm.Ináč by sa ti dosť triedili.

Ak chceš v akva farebnosť,tak do tvojho možno by boli fajn Apistogrammy.Sú to americké cichlidky,ale veľmi krásne sfarbené.Napríklad a.cacatuoides je nádherná.Majú iný biotop,kde už môžeš dať rastliny a drevo.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod ttt » Str 29. Sep 2010 12:17:07

dakujem vam ste ochotny ,uz mam v tom ovela jasnejsie :) ,pan boh zaplat :))
ttt

Poslaťod Byk1984 » Str 29. Sep 2010 12:42:18

Ak mas dobre zabehnute akva a das si don aj vezovky,nemusis sa bat spiny v akva.A pri tomto poste nejakych 4-6ks urcite nebdue nic vidiet.ZAse tie Neolamprologusy niesu take velke aby mali nejake velke vykali.
Moj nazor je ak chce multikov,urcite Neolamprologus similis,alebo multifasciatus.Nic ine neoporucam do takeho objemu.Ked tak 1 par Nejakeho druhu Julidochromis,ale nic viac.Tiez moze byt par Lamprologus ornatipinis,alebo ocelatus
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod dkollar » Str 29. Sep 2010 12:49:39

co sa tyka piesku, tak to ani tak nie je vec vkusu, ale hlavne ide o to ze tie rybky piesok vyslovene potrebuju. ako pise pigino, vyhrabavaju si v nom jamky ktorymi oznacuju svoje teritoria. takze v prvom rade si nastuduj co vsetko rybky potrebuju v akvarku mat.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia