od Matej » Pon 27. Sep 2010 23:06:46
Podla mna si este poriadne popozeraj fotky ryb a videa nadrzi !
Vidim to sam na sebe - myslel som ze Malawi su akurat tak mbuny, modre, zlte, oranzove ... to som videl vsade a to som nechcel. Cize som isiel automaticky na tanganyiku, pretoze je to menej bezne, a u nikoho som to nevidel, vzdy vsetci mali ten bezny malawi mix. Preto som si vzal tropheusy ... a nelutujem.
Ale, ta farebnost u malawiek je fakt uzasna a casom som zistil ze bezne mnbuny su len spicka ladovca a v malawi jazere je mnoho vzacnych a krasnych druhov. Mozno keby som to vedel skorej, isiel by som skorej do toho.
Pouzitelna je aj rada skusit bezne malawi a potom spravit zmenu, ale ma to hacik... co s tymi rybami? Neviem si dost dobre predstavit ze by som nejake 2-3 roky choval ryby a videl ich rast a potom sa ich len tak zbavil. Okrem toho moze byt problem najst niekoho kto si ich vezme.
Cize, moje odporucania na zaklade vlastnej skusenosti, neponahlaj a poriadne si popozeraj ake druhy tanganyiky a malawi sa daju zohnat, nepozeraj len na bezne chovane zakladne druhy, venuj tomu cas a az potom sa rozhodni. Je mozne ze sa na tu zosavu budes pozerat X dalsich rokov, cize si treba zvolit poriadne.