Mala zmena osadky - poradte :)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Mala zmena osadky - poradte :)

Poslaťod Matej » Str 15. Sep 2010 19:51:11

Chcel by som doplnit nieco do mojeho akvaria a potrebujem poradit co by sa tam dalo pridat.

Narychlo zhrniem nejake udaje, ma to 600L hruby objem, teraz tam mam 48ks tropheus duboisi a 10ks neolaprologus leleupi, asi bude ale coskoro len 9, jedna asi pri suboji prisla o jedno oko a dost ju utlacaju takze uvidime ci to ustoji, este tam mam 6 prisavnikov. Budem v blizkej dobe dokupovat nejaky kanistrovy filter, cize filtracia problem nebude ani pri lahkom prerybneni.

Takze, po nejakom case sa mi ta dominantna jednodruhova osadka zda trosku fadna, chcelo by to nejako trosku ozivit :)

Napada ma niekolko variant :

1. ubrat zopar duboisov a pridat iny druh throps, toto sa mi ale zda ako najhorsia varianta a beriem ju ako poslednu moznost, nechcem stresovat uz zabehnute stado takou velkou zmenou.
2. pridat par kusov dalsich ryb - podla toho co som cital tu na fore by to boli bud eretmodusy alebo julidochormisy, pripadne par kusov z kazdeho
3. pridat nejake snekace, mam v akva uz aj par ulit pretoze som ich tam chcel dat uz davnejsie, ale radsej by som tam dal nieco viac farebne.
4. pridat par eretmodusov, par julidochormisov, par snekacov .... ale toto uz by bolo asi moc :)
5. urcite su aj ine varianty, poradte :)

Dik.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Re: Mala zmena osadky - poradte :)

Poslaťod heno96 » Str 15. Sep 2010 20:06:42

Tak ja by som pridal este niake neolaprologus leleupi a potom s tych julidochormisov alebo len tie julidochormisi
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Byk1984 » Str 15. Sep 2010 20:08:04

Na take velke akva by sa ja doplnil nejake Petrochromisy.Su to peklne ryby a hodia sa k Tropheusom uz len tym,ze maju rovnake naroky na staravu
Nevravim,ze sa nehodia aj Julidochromisy,ale videl som podla svojich,ze ak som krmil,Julidky sa skoro ani nenajedli,lebo Tropheusy im to vsetko stihli pozrat.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Matej » Str 15. Sep 2010 20:14:25

Tie petrochromisy tiez nie su spatne, hlavne tie cervene bulu point su velmi pekne :) Pozrem sa aj na to, dik za tip.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Str 15. Sep 2010 20:47:02

Este k filtru, mate niekto skusenosti s tymto : JBL CristalProfi e900 ?
Viem ze nema dostatocnu kapacitu na cele akvarium ale to bude len pridavny filter, povodna filtracia tam zostane :) Okrem toho mam zase bohuzial priestorove obmedzenie, max vyska filtra moze byt asi tak 41-42cm :(

Pripadne by mi tam este vosiel tento : EHEIM professional INTERVALL 2229 aj ked tam je dost ina cena :)
alebo toto : EHEIM professionel 3, 2073, pripadne : Eheim classic 2217

Co by ste poradili?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod vlastomenn » Str 15. Sep 2010 21:11:33

jednoznacne EHEIM professionel 3-2073 :yes
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Matej » Str 15. Sep 2010 21:43:50

vlastomenn píše:jednoznacne EHEIM professionel 3-2073 :yes

Teoreticky najlepsie vyzera tento : EHEIM professional INTERVALL 2229
aj sa uvadza ako vhodny do akva do 600L, ale ta cena ... skoro 300 eur :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod diskoclub » Štv 16. Sep 2010 5:49:53

Akvarko máš velké, ryby bych uřčitě neodebíral. etráci to je dobrá volba, ale asi jenom famula, pro ostatní je to malé.. V podstatě tam můžeš dát jakékoli tropheusi...nic se ti s duboisi nezkříží. Ovšem dávat k tropheusům jako další rybu leleupi považuji za nezodpovědné, jsou to masožraci.. tropheus býložravec. Osobně jsem proti, takovým osádkám... masžravci nemají dostatek potravx s podílem masa. Tot můj názor.
diskoclub

Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Matej » Štv 16. Sep 2010 9:19:09

diskoclub píše:Akvarko máš velké, ryby bych uřčitě neodebíral. etráci to je dobrá volba, ale asi jenom famula, pro ostatní je to malé.. V podstatě tam můžeš dát jakékoli tropheusi...nic se ti s duboisi nezkříží. Ovšem dávat k tropheusům jako další rybu leleupi považuji za nezodpovědné, jsou to masožraci.. tropheus býložravec. Osobně jsem proti, takovým osádkám... masžravci nemají dostatek potravx s podílem masa. Tot můj názor.

No neviem, krmim aj mrazenou artemiou, cize ta masita zlozka tam je. Viem ze to mozno zase neni uplne podla pravidiel pre tropheusy, ale uplne bezne sa to pouziva. Tak isto ked sa plodik krmi zivou artemiou, a zeru to vsetky druhy. Vacsinou davam vlocky, leleupi to prijimaju absolutne bez problemov, zjavne im to chuti, pekne rastu a prospievaju ... Ja v tom problem nevidim aj ked to mozno uplne nekopiruje ich prirodzene navyky. Okrem toho, vela ryb je prakticky vsezravych, zozeru co najdu :) A ked pojdeme do extremu, ziadna ryba prirodzene nepozna vlocky ziadneho druhu, tiez im to neni prirodzene.

Pozeram zlozenie napriklad sera san - rybie bielkoviny, korýši, morské riasy, žihlava, spirulina a rastlinná bielkovina, dostatočné množstvo aminokyselín, karoténu a vitamínov - klasicky mix aj "masova" aj "rastlinna" zlozka. Este aj v sera flora, co ma byt rastlinne krmivo je ako zlozka udavana : rastlinné bielkoviny, mliečne a rybie bielkoviny, droždie, rybie oleje ... tiez to v ziadnom pripade neni cisto rastlinne. Podla mna tie vlocky obsahuju vsetko co tie ryby potrebuju, je to klasicka umela nahrada ich prirodzenej potravy. Kde napriklad tropheus v tanganyike videl zihlavu alebo morksu riasu, pripadne mliecne bielkoviny? O drozdi ani nehovorim :)

Samozrejme ze suhlasim ze by bolo idealne chovat trebars len cisto masozravu posadku a krmit to zivou potravou, lenze v akvaristickych podmienkach to casto neni mozne, u mna doma urcite nie :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Štv 16. Sep 2010 9:24:40

Este je tu moznost, namiesto julidochromis tam tad neolamprologus cylindricus, tie ryby vyzeraju dost podobne a ako to tak citam hodia sa aj k leleupi, tiez obyvaju dno a skaly. Aj ked tie julidochromisy sa mi tusim pacia o cosi viacej.

Edit : Hm, akurat som nasiel jeden clanok kde doslova leleupi a cylindricusy spolo chovat neodporuca, pre blizku pribuznost, vraj mozu byt na seba agresivne a krizit sa... tak neviem teraz
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia