Eheim 2080-alebo?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Eheim 2080-alebo?

Poslaťod dkollar » Pia 10. Sep 2010 6:58:09

vdaka vdaka... napodobne.. :F :sun :star :mrk :lol:

ja mam cyrtocary len asi mesiac-dva. jedna nosiaca chudera vyzera ako anorekticka. je to jedna z tych mensich a ak sa o zenach hovori ze pocas tehotenstva opekneju, tak to sa o tej cyrtocare neda povedat ani nahodou. :rofl

inak do akvarka si zazelala cyrtocary manzelka. ryby v akvarku sa delia na nase, moje a manzelkine.. :-D
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod pristaš007 » Pia 10. Sep 2010 15:18:30

Podobne je to aj u nas,tiež tak trochu podelene-mojej sa pačia Nimbochromisi,dcerke Fire fisch a mne Copadichromis.
Každeho treba uspokojiť :P

Ale ostanme pri teme.Podeli sa niekto so svojimi skusenostami-hlavne ktory su majitelmi velkych akvarii,chovaju večšie ryby,Ameriku.Aku maju filtraciu,ako robia vymenu vody atd.
Alebo ako niektory radia-častejšia vymena vody.Tak to vyzera že mudrejši nastupili do školy a nema kto poradiť :chuckle
Obrázok užívateľa
pristaš007

Images: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Matej » Sob 11. Sep 2010 22:18:22

Ja mam podobny problem ako ty, mam akva s hrubym objemom 600L, vody tam bude odhadujem tak 500L.
Mam tam 48 duboisov, 10 leleupi a par prisavnikov, cize je to tak na hrane. Ryby su zatial mlade, cize este to neni tak kriticke ale vidim to iste ako ty, ak dlhsie nevymenim vodu, strati tu cirost a je ako keby trosicku prikalena.

Filtraciu mam tiez len internu, mam 3 hlavice, dve su nasadene v jednom vacsom kuse bimolitanu, tretia ma len taky maly kus molitanu, cerpaci vykon podla mna staci ale neni to ono.

Teraz cez leto som obcas fakt nemal chut/cas cistit vodu tak ako sa odporuca, cize kazdy tyzden, takze sa mi to kolisalo od 1x za tyzden az po extrem kedy som vymenu spravil az asi po 3 tyzdnoch. To uz bolo ozaj moc, aj som videl ze ryby sa chovali menej aktivne, cize to uz by som ozaj neoporucal.

Fakt je, ze ak to cistim kazdy tyzden, ten zakal je prakticky nepozorovatelny, ak to predlzim zacne sa objavovat.

Osobne to vidim tak ze tiez budem musiet pridat, bud hodim dovnutra este jeden vacsi molitan na tu tretiu hlavicu, alebo dokupim jeden kanistrovy externy filter a napojim ho. Pridavat dalsi molitan moc nechcem, predsa len to v tom akvarku moc pekne nevyzera a okrem toho zaberie priestor, aj ked stihat by to podla mna malo - videl som skoro 1400L akva ktore fungovalo na dvoch vacsich kusoch molitanu vovnutri a s vodou nebol ziaden problem.

Cize moj zaver je asi taky, ze stihat to ani tebe ani mne pri vacsich rybach nebude, a treba sa rozhodnut ci to poriesime interne dalsim molitanom alebo pridame externy filter.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod dkollar » Ned 12. Sep 2010 6:59:21

no na cirost vody moze mat vplyv vela veci, jedna z nich moze byt nedostatocna filtracia. to, ze musis vodu menit po tyzdni nie je v poriadku by som povedal. fakt to asi zavidi od druhu chovanych ryb, ale ja menim tak stvrtinu vody raz za mesiac a mam vodu ciru.

No2 a No3 minimalne.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod pristaš007 » Ned 12. Sep 2010 15:42:16

Tak tak chalani-každy tyžden meniť vodu v 660L :oops: Ja biomolitan nemôžem pridať lebo tie dva mam skryte za pozadim v rohu-a tam už len teplomer mal miesto.čo mi nevyhovuje na vonkajšich filtrov je porucha-tesnosť-časom mala zaplava doma a drevena podlaha v kelu a ostatok ani radšej neriešim.
Ja som sa pozrel tu na temu a asi do toho filtra pôjdem(Eheim 2080)hoci je to velka investicia-ale je to na dlhšiu dobu.
viewtopic.php?f=75&t=1091
Ja mam rad ked je vela ryb v akvarku,pestrosť-možno niekedy mam aj prerybnene-taky zmes gulašu :chuckle
No a k osadke treba aj primeranu techniku-to je môj osobny nazor
Obrázok užívateľa
pristaš007

Images: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia