Aké ryby do akvárka?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Aké ryby do akvárka?

Poslaťod Jirkaa » Uto 10. Nov 2009 23:03:23

stiff píše:
Jesky píše:
a aké veľké územie si obsadili....bolo to tam dosť husté čo?

Samec dovii mal pod úplnou kontrolou 2/3 nádrže... Všetky ryby boli natlačené vľavo pod tým veľkým koreňom a tam sa mi presne vtedy vytierali tie dve lesby citrinelly a o 20 cm vedľa aj fenestrata so synspilou...

:D :D to potesi ! ! :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Str 11. Nov 2009 8:54:52

To je zaujímavé pri amerikách že môže vzniknúť pár rovnakého pohlavia. Je to zvláštne. :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Jirkaa » Str 11. Nov 2009 16:31:08

admin píše:To je zaujímavé pri amerikách že môže vzniknúť pár rovnakého pohlavia. Je to zvláštne. :)

no jo jenze " hovno " stoho :D :D .. kde nic tu nic :D zadne mlade :D :D tim asi nevydela :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod stiff » Str 11. Nov 2009 18:03:48

ja som s nimi spokojný. Citróny sa mi páčia, ale samca som nechcel, takto to tam funguje dobre.. Samec by mi tam robil neplechu pri trení, je veľmi ostrý a poznám aj krajšie ryby jeho veľkosti... 2 samice sú OK ;) farebne to parádne oživili
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rostratus » Štv 12. Nov 2009 8:22:47

Chlapi čo je to s vami??? Nerozumiem prečo sa hádate. Veď cichlidy nás majú spájať a nie oddelovať. Tému som odomkol ale prosím držte sa témy: aké ryby do akvárka? Ak máte niečo proti sebe napíšte si to cez SS.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod stiff » Štv 12. Nov 2009 10:05:33

Pravdaže nemožno zabudnúť na zabijácke L sumce.Tie už myslím zabili aj zopár akvaristov. :D[/quote]
Presne tak, páčia sa mi samice ale samec citrón nie.. Čo ti pripadá na tomto názore čudné? Samec je povahou pre mňa velmi drsná ryba a ako som spomínal, sú krajšie cichlidy ako tento citrón, napr festae. Jasné festae sú dosť problémové ryby a citróny naopak "nezničiteľné", ale ten samec festae od Emila sa mi perfektne adaptoval v nádrži, napriek tomu, že ešte má stopy po nedávnej dierovej chorobe, takže ešte nemám vyhrané... Umbrifery zatiaľ nemám, takže neriešim..Keď by boli, myslím, že by som to nechal tak ako to je. Úplne by mi stačili ako súper pre dovii. Výborne sa s dovii vedia vysporiadať flowerhorny, citróny samice, fenestrata a veľký managuensis. Nevravím, že sú to pre dovii súperi, ale vedia sa bezproblémov ubrániť. Toto sú moje skúsenosti... Pre mňa sú čudné niektoré tvoje názory a to hlavne v poslednej dobe :?
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Štv 12. Nov 2009 10:15:07

Apropo: tvoje umbrifery sú aký súper pre dovii? teraz môžu mať tak 25cm a ten samec dovii má minimálne 35cm?? Ja som umbrifery nemal, tak nepoznám ich povahu a to, čo si načítaš na internete nemusí byť pravda... Napr. o managuensis si tvrdil, že je to agresívna ryba a ten môj samec ťehá ku 40cm a je to taký tlstý, lenivý kapor... Myslím, že o týchto cichlidách tu koluje niekoľko prifarbených legiend a treba porozmýšľať, že kto ich "povyrábal"
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Štv 12. Nov 2009 13:19:02

rado7121 píše:Založil som nové akvárko, rozmery 100*50*40 . Potom ako som doň umiestnil dekoráciu štrk po mojom prepočte tam zostalo cca 130 l vody. Uvažujem práve o chove cichlíd no neviem sa rozhodnúť aké bi boli vhodné. Ako filtráciu mám TERA EX700. Keďže v akvaristických predajniach apom u nás nie skoro žiadna ponuka tohto druhu tak dúfam že mi niekto poradí. Hlavne v obtiažnosti chovu a v akých cenách sa pohybujú tieto druhy rýb.

Aby sme trošku posunuli túto tému na správny smer chcem sa ťa opýtať ako si sa rozhodol. Čo nakoniec budeš mať v tvojom akváriu?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Jirka » Štv 12. Nov 2009 22:15:19

Admin ale me prijde k teme jake L sumce k cichlidam .. protoze kdyz to tak vemes kazdy skoro ma L sumce aspon v nejake nadrzi :)
zravna dnes sem prisel o L018 :( nevim proc ... ale byl uprostred nadrze ... mrtvy ... :(:(
nevim ci koupim nahradu nebo necham zatim jen 2x L018 .... chjo musim si to jeste nejak nastudovat
prijde mi to ze cim vic o L sumcich vim .. ti o nich vim min :D
Jirka

Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pia 13. Nov 2009 8:41:33

Ja ti ani nezakazujem vytvárať tému, len aby bola k veci.
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia