Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Rostratus » Štv 12. Nov 2009 13:21:11

Mne sa tiež riasa páči. Je to pekné keď mám zariasené kamene a pozadie rovnakou riasou a tvorí to celok. Ale riasu na skle nemusím...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Jirkaa » Štv 12. Nov 2009 22:24:26

kofola píše:
Jirkaa píše:
admin píše:Včera som ju čistil hubkou na riady pekne ručne a trvalo mi to cca 1 hodinu a narobený som ako blb. Väčšinu riasy som dal dolu ale niekde bodečky riasy zostali.

me se rasa libi : P :P .. specialne u tanganiky :)

Ale asi nie na skle. Alebo ano?

asi zalezi kde presne :) ....
ale taky bych to sundaval na 90% :D
nebudu koukat na rasu ze jo :D :D
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Jirkaa » Štv 12. Nov 2009 22:26:41

admin píše:Mne sa tiež riasa páči. Je to pekné keď mám zariasené kamene a pozadie rovnakou riasou a tvorí to celok. Ale riasu na skle nemusím...

me dokonce nevadi ani stetinkova rasa ... ja mam JA mam tam koreny .. a mel jsem jeden cas celkem dost te cerne rasy .... ale neresil sem to ... i plisen na vetvich ... a pohoda ... :) L sumci to ocistily :) :)
nevim co lidi sily ...kdyz si mysli ze kdyz vidi plisen na korenu ... samozrejme ne celej obrostlej .. to nevypada dobre ... clovek si neuvedomuje ze ta plisen je tam porad ... jen neni videt :)
a ze to rybam neskodi :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 22. Nov 2009 21:06:13

Ahojte vsetci :)

Nechcem zakladat novu temu, ked tu uz jedna je, tak dufam, ze nikomu nebude vadit ked ju "ozivim".

Uvazujem o zriadeni mensieho africkeho akvaria (okolo 120l, rozmery dxšxv zhruba 80x35x40 cm)-vacsie si bohuzial z priestorovych dovodov nemozem momentalne dovolit. Podla toho, co som kde-tu po nete pocital(aj v tejto teme, nakoniec), predbezne uvazujem o tychto tanganijskych cichlidkach:

Lamprologus ocellatus-malicka a zaujimava, ale vraj dost agresivna ryba, tak si nie som isty
Lamprologus ornatipinnis
Neolamprologus multifasciatus, similis, brevis, caudopunctatus, príp. brichardi
Julidochromis transcriptus, ornatus alebo regani
Telmatochromis brichardi
Labidochromis caeruleus, Altolamprologus compressiceps- tito uz asi budu prilis velki

Ak viete o dalsich vhodnych, prosim kludne ich navrhnite :)

Nechcem ich samozrejme vsetky naraz, ide mi o vyber nejakej vhodnej kombinacie, pricom zakladom by mali byt hlavne tie neolamprologusy, príp. s parikom julidochromisov. Tiez sa chcem sa opytat, kolko kusov by sa do takeho akvarka dalo dat a ci su niektore z tychto rybiciek velmi narocne na chov, prip. na zohnanie v okoli Kosic(kedze o distribucii tychto rybiek nemam takmer vobec prehlad, ale chystam sa zajtra to obzriet).
Planujem na dno piesok, vela ulit pre snekace, nejake skaly a pripadne rastlinky (vraj anubiasy vydrzia a neozeru ich).

Vopred dakujem za odpovede :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 21:14:39

Na tento objem by si mohol skúsiť nejaký druh šnekáčov+na redukciu poteru Altolamprologus calvus. Šnekáče žijú v skupinách takže nejakých 8-10 kusov a tie Altolamprology 1-2 páry. Čo na to ostatní?
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 22. Nov 2009 21:39:47

redukcia poteru...to znie drasticky :D
ale asi to bude nutne, ked to tak tvrdo odporucas...ozaj, nakolko su schopne ten poter redukovat? na uplnu nulu, alebo sa podari aj nieco vychovat?

A ak 8-10 snekacov, mali by byt vsetky jedneho druhu, alebo mozu byt napr. multifasciatus a caudopunctatus 4-5 ks kazdy?
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Belial » Ned 22. Nov 2009 21:53:19

Neviem nakoľko budú úspešné pri redukcii, ale keď tam necháš len šnekáče (ako mám ja ;) ) tak sa ti začnú dosť rýchlo množiť (na to čakám ja ;) ). No a dal by som tam asi len jeden druh tých šnekáčov. Neviem čo by to urobilo mať v takom malo akva viac druhov pokope...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 22. Nov 2009 22:07:34

myslel som si, ze len jeden :)
V podstate som bol trochu prekvapeny ze az 8-10 kusov tam vojde, a este 4 dalsie, relativne velke rybky...to ma celkom potesilo :)
Zatial je asi najvacsi kandidat bud multifasciatus alebo caudatopunctatus, uvidime co sa bude dat zohnat u nas.

A aky je nazor na julidochromisov ku snekacom? viacero nazorov, co som na nete cital, odporuca jeden par ku snekacom, dokonca aj do mensieho akvaria.

este jedna otazka: aky vykonny filter je treba pre taku osadku? bude stacit vnutorny, alebo treba nejake velke a drahe externe systemy (osobne dufam ze staci vnutorny).
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod neoac » Ned 22. Nov 2009 22:17:45

pripojim sa aj ja do debaty sice už sme to preberali trošku v inej teme
ja mam podobne akva 80cm dlžka 30 širka a 40 vyška uvažujem o malawi ale nevylučujem Tanga
čo poviete na kombinaciu: 5 parov Lamprologus similis a 2-3 pary Altolamprologus calvus každy par inej farby bude to okrasne akva ale samozrejme že chcem aby sa ryby citili fajn :P
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod neoac » Ned 22. Nov 2009 22:26:21

Aldebaran píše:myslel som si, ze len jeden :)
V podstate som bol trochu prekvapeny ze az 8-10 kusov tam vojde, a este 4 dalsie, relativne velke rybky...to ma celkom potesilo :)
Zatial je asi najvacsi kandidat bud multifasciatus alebo caudatopunctatus, uvidime co sa bude dat zohnat u nas.

A aky je nazor na julidochromisov ku snekacom? viacero nazorov, co som na nete cital, odporuca jeden par ku snekacom, dokonca aj do mensieho akvaria.

este jedna otazka: aky vykonny filter je treba pre taku osadku? bude stacit vnutorny, alebo treba nejake velke a drahe externe systemy (osobne dufam ze staci vnutorny).

ahoj ja zariadujem niečo podobne a minuli tyžden som kupil filter fluwal U2 vyzera dobre ale skus pozriet temu čo som vytvoril, ma nazov : Aky filter na 100L? je tam link na video o tej U2
neoac

Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia