Problém s anubiasy

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Problém s anubiasy

Poslaťod muriak » Uto 31. Aug 2010 17:22:06

moje skusenosti s anubiasom mal som ho v strku piesku a mam aj 2 na korenoch ale v holnadskom akva.ani pri jednom som nemal problem, myslim ze je to jedna z najodolnejsich rastlin..nikdy som nehnojil...ziarivko mam auqa glo...pri tej mi dobre rastli rastliny...ak su listy derave tak pridavam molybden..ak zltnu tak niekedy mangan ale chce to odmerat...prip.zelezo....ak som mal problem s rastlinami anubias vzdy prezil...zltnu aj nove listy?
skusil by som ostihat stare a odmerat hodnoty podla toho by som zvolil pripravok...
muriak

Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod vilbel » Pon 27. Sep 2010 21:53:41

Tak podobný problém som mal aj ja, zavolal som chlapíkovi čo mi ich predal - jemu sa veľmi daria v akváriach. Jednoducho - do piesku nesadiť. Prichytiť rybárskym vlascom o kameň, príp. koreň oni sa uchytia a začnú obrastať dekoráciu. Ak ich chcete mať pri dne, položiť na piesok a prichytiť, zaťažiť skalkou aby nevyplávali. Inak nie sú nejak zvlášť náročné na svetlo ani na živiny ako to tu už je napísané. Ale určite sa nebudú hnevať dobrej starostlivosti.. :chuckle
vilbel

Images: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Uto 01. Mar 2011 23:04:30

ahojte
skusim stručne opisat moje rastliny v akva, nasadil som ich cca pred 6mesiacmy, posledny mesiac a pol pozorujem zmeny v celom akva.
-najprv mi odišli všetci multici 13ks "dospelych" a cca 34mladych- komplet behom asi 3dni a potom začali rastliny,
-anubias afzelii- zažlkli mu konce listov a potom ohnedli, mam tam este par listov ktore su pekne zelene
-anubias barteri- ten začal odchadzat uplne a to po jednom liste najprv ožltol a potom doslova "zhnil a rozpadol sa" mam tam ešte jeden poškodeny list a dva zelene- trochu pokrutene, ale paradox je že od spodu mu vyhana novy mali list
-anubias barteri nana- mam ich tri korene a tie vyzeraju zatial pekne

multici "odišli" po tom ako som k nim dal 2platy, 2guramy a 2colisy, ostala jedna colisa, jedna plata a rastliny KO
ani jednu zabitu- zdochnutu rybu som nenašiel... akva ma celkovy objem 100L
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Byk1984 » Str 02. Mar 2011 6:32:22

Urcite nebdue nieco vporiadku s vodou,ohladom rastlin.Pravdepodobne potrebuju dohnojovat.Skus si kupit testy vody na zelezo,fosfor alebo nejako hnojivo pre rastlinky.
Co sa tyka Multifasciatou,tak myslim,ze tie asi doriadili Guramy
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia