Crenicichla sp. Guyana

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Crenicichla sp. Guyana

Poslaťod wunti » Pon 30. Aug 2010 11:57:19

Zdravim akva nadsence... kdo mne zna - dobre vi, ze po tomto druhu rybek prahnu uz nekolik let. Po zoufalem pokusu ziskat nejake trpaslici druhy jsem se nakonec smiril a vzal tri kusy skupiny Saxatilis. Vse jsem vyresil pres p.Kuceru - cimz mu dekuji :-)
Otazka zni - nebo spise bych rad slysel vase nazory....
Mam dve nadrze
- 250 litru v praci (160x35 cm, výška 45 cm) - momentalne bez osazenstva. Dno pisek, na stranach kameny uprostred nejake cryptokoryny + jeden koren
- 490 litru doma (137x60 cm, výška 60 cm) - kameny, koreny, rostliny -
osazenstvo domaci nadrze -
3x Krunýřovec mnohoostný - Ancistrus multispinnis
2x Peckoltia L205 - Pekoltie L 205
2x Kančík zelenooký - Cryptoheros sajica
3x Tetra diamantová - Moenkhausia pittieri
20x Neonka červená - Paracheirodon axelrodii
7x Geophagus proximus

Otazka zni kde ty tri (4 centimetrove) drave ryby umistit... - o neonky apod. mi nejde - ty muzu klidne prelovit do pracovni nadrze... jde mi o geophagy, kteri momentalne maji cca 8 cm a rostou neuveritelne pomalu :-(
Stale nad tim spekuluji - do 250 litroveho akva to by byla pohodicka je prazdne jen s nejakyma endlerkama - ale samozrejme rybky jsou rarita - rad bych je pozoroval v praci na to neni cas a dalsi vec je, jestli jim tech 250 litru bude dost :-p
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Crenicichla sp. Guyana

Poslaťod Rostratus » Pon 30. Aug 2010 13:26:08

V prvom rade ti gratulujem k Crenicichlam. Osobne po nich tiež pokukujem a rozmýšľam či si ich dať do svojho akva. Keby som bol na tvojom mieste dám si ich zatiaľ do tej 250tky dokým neporastú na podobnú veľkosť ako sú Geophagy. Potom by som ich presunul ku Geophagom. Ale tu otázka znie, či časom tie Crenicichly nebudú napádať Geophagy :think Predsa len tie Crenicichla saxatilis patria k tým už väčším Crenicichlám ( 25-30cm).
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod wunti » Pon 30. Aug 2010 13:38:31

Nu dle "atlasu" dosahuje max. 8 palcu - coz je bratru nejakych 20 cm :-D
Ale jak pises .. je to prave jeden z duvodu nad kterym spekuluji kde s nimi...
Jak mi poradil jeden nejmenovy akva-drak z Ostravy - mam si pro ne udelat novou nadrz, kterou podridim jejich pozadavkum ... - myslenka dobra - financni a prostorove provedeni zalostne :-D
Obrázok užívateľa
wunti

Poslaťod Rostratus » Pon 30. Aug 2010 13:43:13

Ja som sa dočítal okolo 12" a to je 30 cm. Je jasné, že veľkosť skresluje ale to tu nieje až také podstatné. Otázne je či nebudú Crenicichly neskôr napádať Geophagy. Geophagy sú kľudné ryby ale Crenicichly sa mi až také kľudné nezdajú.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod wunti » Pon 30. Aug 2010 13:45:59

Vychazel jsem z tohoto odkazu -
Kód: Vybrať všetko
http://pikecichlid.com/guyana1.html

Nu Crenicichly budou vrit vodu o tom zadna ... kdyby meli Geophagove uz aspon nejakych 15 cm - nebal bych se toho... ale jsou celkem mali a pokud budu krmit zivyma rybama a kvalitni stravou - verim ze Crnicichly porostou jako jako jako z vody :-D
Obrázok užívateľa
wunti

Poslaťod DusanS » Pon 30. Aug 2010 18:16:33

Crenicichla je lovec, nie nejaká protivná potvora.Ak budú vyrastať spolu a zvyknú si na seba , nič sa nestane.Geophagy majú predsa len vyššie telo.Skor sa zameraj na kvalitu vody,krmenie - proste na špičkové podmienky, bez nich to nepojde.Uprimne závidím a želám ,nech sa ti s nimi darí.Dal by som ich určite do vačšieho akva, vyzerá v oveľa vačšej pohode ako akva na spodnej fotke, vážne pouvažuj na doplnení dreva, konárikov a lístia do akva.
DusanS

Been thanked: 2 times

Poslaťod Peter304 » Pon 30. Aug 2010 19:14:46

DusanS píše:Crenicichla je lovec, nie nejaká protivná potvora.Ak budú vyrastať spolu a zvyknú si na seba , nič sa nestane.Geophagy majú predsa len vyššie telo.Skor sa zameraj na kvalitu vody,krmenie - proste na špičkové podmienky, bez nich to nepojde.Uprimne závidím a želám ,nech sa ti s nimi darí.Dal by som ich určite do vačšieho akva, vyzerá v oveľa vačšej pohode ako akva na spodnej fotke, vážne pouvažuj na doplnení dreva, konárikov a lístia do akva.

stýmto by som si dovolil súhlasit :P skôr by som sa obával aby sa nenapadali medzi sebou
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod wunti » Pon 30. Aug 2010 20:30:29

Panove zdravim a moc dekuji za prispevky... uz jsem se rozhodl vypustim je do domaci vany :-) ikyz manzelka ted mave rukou, ze se to stejne jeste stokrat zmeni :-D
Obrázok užívateľa
wunti

Poslaťod stiff » Pon 30. Aug 2010 21:00:15

Ahoj Wunti, aj ja som prednedávnom narazil na tieto rybky.. Mám ich v karanténnej nádrži už asi 2 týždne a postupne ich rozkrmujem. Sú veľmi plaché, ale pekne žerú. Veľa toho o týchto rybách neviem, ale podľa toho, ako sa držia teraz si myslím, že to nebudú nijako náročné ryby. Toho, že požerú geos, by som sa absolútne neobával. Takéto ryby dokážu zožrať len to, čo sa im vojde do papule... :nerd , ale aj to treba brať s rezervou. Kým dorastú do dospelosti, ešte pretečie veľa vody.. Tu je foto mojich prckov (4-5cm):
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod stiff » Pon 30. Aug 2010 21:07:30

možno by bolo vhodné túto debatu "presťahovať" do juhoamerických cichlíd...čo ty na to admine? :nerd :mrk
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Ďalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť