odchov tropheusov

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: odchov tropheusov

Poslaťod Byk1984 » Ned 25. Apr 2010 14:04:13

dam na rady a necham ju radsej tam.Dnes je to prvy den,co ma plnu tlamku.Pocakm do dalsej nedele a vyberiem to.Popripade vyberiem skor ikry.Snad sa mi to uz konecne podari.Tak sa tesim,ze sa az neviem dockat,kedy uz budem mat konecne vlastne odchovy Tropheusov
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod Bodis » Pia 20. Aug 2010 23:16:38

Nechci zakládat nové téma, kvůli jedné otázky, tak to píšu sem. Dle vašich odhadů a zkušeností, jak dlouho roste tropheus od narození do délky cca 4 cm? Vím, že některé druhy asi rostou rychleji a jiné pomaleji, ale zajímá mě třeba Duboiska nebo Bemba.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Sob 21. Aug 2010 15:54:16

Na túto otázku sa nedá úplne presne odpovedať. Všetko záleží hlavne od toho čím ich hneď od narodenia kŕmiš. Pokiaľ čerstvo vyliahnutou artémiou tak bude rásť najrýchlejšie. Pokiaľ umelým krmivom tak to bude pomalšie. Mal som niekoľko mladých T.duboisi a môj odhad je od 4-5 mm duboisiky po 4 cm trvá 3-4 mesiace. Ale ako som písal vyššie je to hrubý odhad a neako som to nesledoval. Ja som krmivo striedal a to artémiu s umelým krmivom pre plôdik.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Bodis » Ned 22. Aug 2010 9:44:06

Dík za odpověď. Já neměl vůbec žádnou představu jak rychle rostou. S tím krmivem to bude určitě pravda, protože krmím mladé rybky normálním krmivem, které dávám i starým rybám a rostou hrozně pomalu. Jo a ještě jeden dotaz, kolikrát denně se teda potěr krmí? A ta artemka může být mražená?
Obrázok užívateľa
Bodis

Poslaťod Rostratus » Ned 22. Aug 2010 12:18:31

Poter je ideálne kŕmiť 3-5x denne v malých dávkach čo je niekedy dosť problém keď človek chodí do práce a tak. Aspoň 3x je fajn. Mrazená pre mladé neni to pravé orechové, pretože mrazená artémia je dospelá a veľká pre malých prckov. Čerstvá artémia je úplne malinká, nemá ani milimeter.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kofola » Štv 26. Aug 2010 12:36:09

Bodis mrazenou dospelou artemoiu nie. Cerstvo vyliahnuta ma niekolkonasobne vysiu nutricnu hodnotu ako dospela, preto z nej aj poter rychlo rastie. Ja osobne to robim tak ze som si upravil infuznu supravu, ktoru dostanes kupit v kazdej lekarni za 25centov. Napojil som ju na 1,5L PET flasu a cerstvo vyliahnuta artemia mi kvapka do akvarka s plodikom. Takze su moje ryby krmene 1X denne ale nepretrzite :) Omnoho rychlejsie potom rastu. Chce to kvalitnu artemiu a nesetrit.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rostratus » Štv 26. Aug 2010 19:23:41

Ahoj kofola, mohol by si to odfotiť? Pre takých lenivcov ako som ja by sa celkom takáto vecička zišla :D
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Aldebaran » Pia 27. Aug 2010 7:37:24

no, ono len normálne kúpiš v lekárni/zdravot. potrebách jednu infúznu súpravu- tam máš dlhú hadičku, škrtidlo(č. 9 na obrázku uvedenom dole) a takú komôrku (č. 6 na obr.) s plastovým bodcom (č. 4 na obr.), ktorý sa pchá do fľaše. Urobíš dieru do vrchnáka fľaše, napcháš tam ten hrot a nejak to asi budeš musieť utesniť, nejakou plastelínou alebo hocičím, aby to netieklo. Potom to už len musíš zavesiť nad úroveň hladiny, nastaviť škrtidlom rýchlosť kvapkanie (to vidíš v tej komôrke zberacej ako to kvapká) a nechať gravitáciu robiť svoju prácu :mrk

prikladám link na peknú schému, i keď tam je transfúzna súprava, ktorá má viac filtrov a podobných vecí, ale v zásade je to to isté. Tie ostatné čísla si veľmi nemusíš všímať, to sú len adaptéry, ihly a krytky :mrk:
Kód: Vybrať všetko
http://www.ifd.mavt.ethz.ch/education/student_projects/SEFAR_infusion_set
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Pia 27. Aug 2010 7:47:06

Presne ako pise Aldebaran. Z toho plastoveho bodca odrezem asi 1cm, pretoze je na konci uzky a artemka by nepresla a este to pred tym v tej plastovej nadobke musim vybrat filter (take sitko), takze to rozoberiem a vylupnem to sitko von. Potom urobim dierku do plastoveho vrchnaka, utesnim silikonom a len naskrutkujem na PET flasu. To je cele.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Bodis » Pia 24. Sep 2010 19:35:52

Ahoj, měl bych eden dotaz (jelikož se to týká i trofíků dávám to sem, abych zbytečně nezakládal nové téma). Budu zařizovat nové akva, kde budou Tropheus Duboisi a Trpheus Bulu point. Chtěl bych tam dát i ancistrusy, které mám teď společně s Duboiskama. Nechci je dávat pryč, jelikož dožírají přebytečnou potravu, kterou tropheusy nespotřebujou. No a jelikož, bude v akva ještě dost místa, přemýšlím, že bych tam dal ještě eretmodusy. Jen nevím, ani jsem se nikde nedočetl jestli se ty dva druhy eretmodusy a ancistrusy můžou chovat společně a jestli se nebudou mezi sebou napadat, když oba dva druhy žijí většinou při dně.
Obrázok užívateľa
Bodis

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia