Belial píše:Ja mám JBL e 700 a keby som si mal vybrať, vybral by som si ho určite opäť. Ale sto ľudí, sto chutí...
Súhlasím aj podľa mňa sú to veľmi kvalitné filtre a za rozumnú cenu.
Belial píše:Ja mám JBL e 700 a keby som si mal vybrať, vybral by som si ho určite opäť. Ale sto ľudí, sto chutí...
Byk1984 píše:Co sa tyka Sera a Fluvalu,mozem z hrozbou povedat,ze su velmi hlucne.Pocut ich aj cez zatvorene dvere.
Stero píše:JA osobne by som volil 5 komôr kde každá by bola predelená dvojitou prepážkou tak aby voda prúdila cez materiál vždy zhora nadol a zároveň by sa dala voda jednoducho prevzdušňovať. Zvrchu by som nechal medzeru tak aby sa voda v prípade výpadku elektriky prelievala z jednej komory vždy do komory vedľa.
Do 1 komory by som dal filtračnú vatu tak aby zachytila gro hrubých nečistôt.
Do 2 komory by som dal filtračný biomolitán- strednej zrnitosti.
Do 3 komory by som dal materiál čisto na biologickú filtráciu, napr Zeolit, Molitan z veľkou priepustnostou, alebo rôzne iné filtračné materiáli
Do 4 komory by som volil v podstate to iste ako v 3 ale isto by som tam dal keramické vložky,(siporax)
Do 5 komory dva čerpadlá napr: Eheim Compact+ 2000 a Eheim Compact 600 ku ktorému by som pripojil UV lampu.
Medzi 2 a 3 komorou a medzi 3 a 4 komoru by som dal vzduchovací kamienok, pre lepšiu činnosť nitrifikačných baktérii.
Prikladám nákres.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia