a máš obyčajnú formu , alebo takzvanú Guineu?, ktorá má krásne červenú rohovku, je tmavšie -výraznejšie sfarbená, po tej ja bohužial márne pátram už dlhšiu dobu...ináč fajn cichlidka, ak možeš , hoď foto
Pravdu povediac netuším či je to obyčajná alebo Guinea. prikladám foto. len je treba barť na vedomie že ryby su ešte trochu v strese keďže len dnes som ich doniesol, takže ich farba nieje presna.
Je to síce klasická forma, ale budú určite krásne.Tak nech sa ti darí a šupni im tam nejaký anubias, jeho listy uprednostňujú ako treciu podložku.Aspoň u mňa ho svojho času preferovali.
anubias tam isto pôjde. ja som im poskytol kamene tak uvidím či sa na ne vytrú alebo uprednostnia iný povrch ak sa vytvorí pár. zatiaľ vážne neviem aký mám pomer pohlaví. ale jeden jedinec je teraz tmavšie sfarbený tak ktovie ci to nebudu aj krížence týchto foriem.
no.. asi to vyzera tak zeze vsetky ryby su jedneho pohlavia tri kusy maju svoj revir.. zvysne su odhanane z nich. a asi su to guinea lebo su hrozne tmave naproti tym co som videl vcera v kosiciach
Akvárkom sa mi začínajú šíriť hormóny Po včerajšom výtere P.taeniatus Kluegei sa mi dnes vytreli A. thomasi takže už nemám dilemu aký mam pomer pohlaví . No a samičky P.pulchera vábia samčeka k výteru a ten si zjavne nevie vybrať