Spravne mysliš.Teraz som v zahraniči,ked dôjdem domov tak sa tam určite zastavim a dam dalšie info. A čo koralova drť ma niekto snou skusenosti na zdvihnutie PH-je to inač pravda.Niektory ju mate vo filtry, ini zasa len na dne.Alebo sa to tu už preberalo?
Poprosil by som.Nechcem zakladať novu temu-môže sa podeliť niekto kto ma koralovu drť vo filtry ale inač uloženu v akva.Alebo koralovy piesok-alebo....kolko toho tam mate?je to spravne 1l na 500l vody?Ako často sa musi meniť-alebo to riešiť nadalej ako som to robil doposial-soda.Dakujem za akukolvek odpoved
No tak ma potom niekto iny napad ako dvihnuť PH.Alebo ako vy to robite?Upravujete vždy pri udržbe vodu čim?Vlastne napady,skusenosti-sem s nimi.Alebo ste na takej dobrej urovni že vôbec nič nemusite riešiť ,to by som bral.
Ano, na Ph som použival tiež sodu-už som o tom pisal že by som chcel s tim skončiť a prejsť na koralovu drť, vzhladom že nie som vždy doma a prišlo mi to ako rozumnejšie riešenie.Som rad ked moja urobi udržbu-počas mojej nepritomnosti ked som v zahraniči a sypanie nejakych maličkosti ju vie vytočiť ženy-ale čo by sme si bez nich počali
Ja neviem o tom,zby sa koralovov drtou dalo dvihat PH.Uz ked sa mi nieco mari,ze by mohla dvihat GH vody,ale niesom si isty,to sa mi len nieco mari.osobne som nic ine nepouzival,len sodu bikarbonu.Mas rozne PH zdvihovace,co kupis v akvaristikach,ale soda ta vijde na omnoho lahsie.a myslim ze prisipat nejake 2-3 lyzicky sody pri udrzbe,neni az taky problem.Nauc ju tak,aby to robila s radostou a uvidis,ze bude dobre
Ja by som odporucal skor hydroxid sodny NaOH ako sodu bicarbonu NaHCO3 pre zvysenie PH. Sypanie soli a sody bicarbony do akvaria su prezitky z cias davno minulych. Nebudem tu opat vysvetlovat ze preco. Staci si pohladat prispevky od Jovana.