Zdravím páni. Potrebujem poradit. Mam 270 litrové akvárium, z rastlín je tam iba pár anubiasov a osvetlenie je 1x hailea T8 36w a 1x Aqua glo T8 40w. Strasne sa mi tam ale tvorí zelená riasa. Je mozné, ze je to prílis intenzívne svetlo, alebo cim to moze byt? Prípadne aké trubice by ste mi poradili, aby sa riasa netvorila. diky
76 W na 270 L je strasne malo svetla tj. podla tej tabulky co je v tom clanku potrebujes mat aj malo zivin v akvariu.Mas afriku a mas aj dost ryb a malo rastlin ktore spotrebuju tie ziviny. Výmena vody: 1x za 2 týždne zhruba 20 percent vody, skus 1x za tyzden. Je tu dost "africanov" snad ti povedia ako casto a kolko menia vodu. Ja vodu len doplnam mam celkom dost rastlin v akvarku (JA).
Mením vodu každý víkend 20 percent, už asi 3 mesiace a žiadna zmena. A inak, ked som dal to svetlo na druhé akvárko, čo má 200 litrov a je tam viacej rastlin a živorodky, aj ked tam ziadna riasa predtym nebola. Po tyždni sa hned vytvorila, takze nieco na tom svetle zle asi bude
rybarik píše:76 W na 270 L je strasne malo svetla t
Já si zase myslím, že tam máš až moc intezivní světlo. Já mám v 300l akva celkem 60 W a řasa se mi nedělá. Svítím denně 10 hodin. Ale je to jen můj názor.
No ja mam zas na 260L akvariu 2x39W T5 a riasa sa troska robi,ale nevadi mi to.Mozno mas take trubice,co su vhodne pre rastliny a riasi.Tak sa mi vidi,ze su to trubice ktore pracuju v spektre modrej a cervenej farby,co pomaha rastu rias.