potrava nedopadne na dno

Diskusia o kŕmení cichlíd

potrava nedopadne na dno

Poslaťod Jules » Štv 05. Aug 2010 10:38:36

Ahoj mam maly problem s krmenim mojich gibbicepsov a ostatnych L- sumcov v mojom akva. Je to hlavne preto, ze asi vsetci pozname nenazranost americkych cichlid a ked ich krmim tak na dno kde sa zdrzuju mnohe druhy sumcov nedopadne ani prd. V akvarku mam z cichlid Cichlasomu salviny, Astronotus ocellatus, Aequidens rivulatus a z dnovych ryb je to 2 x gibbiceps a 1 x panaque nigrolineatus. Akva ma 720 litrikov. Nemate nahodov typy na nejake krmivo ktore mi cichlidy nezozeru a L -sumce ano? Skusal som aj tablety z cistej spiruliny, take cele zelene ale cichlidy to vsetko zlikvidovaly ako keby zrali rezne. :S
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Re: potrava nedopadne na dno

Poslaťod kofola » Štv 05. Aug 2010 12:09:01

Moji gibicepsi sa naucili (tak ako ostatne ryby) priplavat ku krmnemu otvoru ked otvorim kryt. Akurat ze oni uz necakaju na dne kedy co spadne ale plavaju normalne vo volnej vode a zeru vsetko co klesne aspon 3 cm pod hladinu, takze stihaju s ostatnymi rybami.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 05. Aug 2010 13:37:15

Mal som podobny problem a vyriesil ho tym,ze som kupil Sera Wels-Chips.
Chips pada hned na dno,ako ho hodis do akavrka,je to vecsie,takze ryby do toho len podobu,ale vecsie by mozno aj zhltly,no ja som az tak velke nemal.Ked krmim teraz,hodim 3 chipsy do akvarka,ale az ked zhasne svetlo.Ryby si to vecsinov nevsimnu a rano to tam uz nieje.Gibiceps a Ancistrus to zlikviduju.Su to ak sa nemylim,vecsinou nocne tvopry,takze vtedy oblietavaju cele dno akavrka,aspon u mna.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Jules » Pia 06. Aug 2010 10:51:29

Kofola asi poslem k tebe moje gibbicepsy na vycvik. :hi Asi naozaj pomoze len nocne krmenie, kedze aj moje su aktivne hlavne v noci. :sleep
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22

Poslaťod vladko » Pia 10. Dec 2010 11:56:40

finta FN :) krmim na jednej strane a na druhej nasypem tiez ... tak spadne aj dole alebo nasypem na vecer naraz viac ako normalne a nestihnut to vsetko vyjest .. :) moznosti je viacero
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Rado » Pia 10. Dec 2010 12:47:25

Keď ich nakŕmiš po zhasnutí svetla, máš po probléme :smoke
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8

Poslaťod Nawi » Pia 10. Dec 2010 16:22:03

veru skor by som volil sposob co spomenul vladko.krmivo sypat na 2 miestach alebo este by som skusil to ze na druhe miesto nasypewm tabletky pre sumce a prisavniky.musis tie cichlidy prekabAtit,aj ja mam ameriky spolu so prisavnikmi a sumcami ale tie si po krmivo pridu k hladine.ale mozno je to aj tim(ak su tie sumce nove v aqua) ze este niesu zvyknute na nove prostredie a preto im ameriky vsetko pozeru.ale odporucam vyskusat vladkovu metodu a tak uvidis :)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia