Gro všetkého sú Mbuny ale nepíšeš koľko máš ktorého druhu rýb. To je veľmi podstatné
na 1 foto by som tpoval na Melanochromis maingano
na 2 Melanochromis auratus
na 3 asi Metriaclima lombardoi (ale nie som si na 100% istý)
na 4 neviem
na 5 Metriaclima estherae
na 6 Hemichromis lifalili alebo Hemichromis bimaculatus
na 7 neviem
na 8 Pseudotropheus demasoni
na 9 asi tiež Metriaclima esthera ale asi marmeláde
na10 a 11 Melanochromis maingano
v druhej časti na 1 foto neviem nedá sa to rozoznať
na 2 Labidonchromis yellow
na 3 Neolamprologus leleupi ( tanganika)
Takže ak sa zbavíš Neolamprologusa a Hemichromisa ostane ti len čisto Malawi osádka. Teraz len je na tebe aby boli v ok počtoch. Sú to Mbuny a teda dosť teritoriálne ryby - najviac asi Pseudotropheus demasoni.
Ak by si ich chel všetky tak ideálne by bolo v počtoch
Melanochromis maingano 9ks (3samce 6 samic) alebo 1 samec 4 samice
Melanochromis auratus 9ks (3samce 6 samic) alebo 1 samec 4 samice
Metriaclima lombardoi 9ks (3samce 6 samic) alebo 1 samec 3 samice
Metriaclima estherae 9ks (3samce 6 samic) alebo 1 samec 3 samice
Pseudotropheus demasoni 20ks ( 5 samcov 15 samic ) alebo 4 samci 12 samíc
Labidonchromis yellow 9ks (3samce 6 samic) alebo 1 samec 3 samice
Takže v ak všetky mal by si ideálne 65 ks cichlíd ale nato by si potreboval aspoň 600 l AQ
V min počtoch 38 ks a vtedy by si potreboval 350l ak vypustíš Pseudotropheus demasoni tak osádku z ostatných postavíš bez problémov
K pozadiu, ak chceš 3d musíš počítač že cele aq treba vyprázdniť potom potrebuješ čas kým ti zaschne silikón a potom ho zabiehať skoro nanovo. Aké pozadie to je len na tebe - aké sa tebe páči, na videách čo ti dal odkaz admin si mal možnosť vidieť originál prostredie. Ak si aj vyberieš tak najlepšie také aby uberalo min priestoru. Ty ale skôr ako pozadie budeš potrebovať dostatočné množstvo úkrytov ( ktoré ale nebudú vyzerať ako Panelák) Preto musíš počítať aj z tm že z 300l aq bude napokon na objem vody možno len 200l. Skús sa isť poprechádzať popri rieke a povyberať pekné potočné okruhliaky veľkosti od tenisovej loptičky až po veľkosť kilovej múky.
A môj názor ak vezmem v úvahu celé aq tak je pravda že je lepšie to spraviť teraz ako potom ale naruší to už jestvujúce jedince. Preto by som radšej investoval do tej fototapety a za ušetrené peniaze kúpil radšej kanistrový filter.
Držím palce