Poškrabane sklo???

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Poškrabane sklo???

Poslaťod rybarik » Uto 03. Aug 2010 18:05:21

Kukni tu:
Kód: Vybrať všetko
http://rybicky.net/forum/6656

alebo tu :
http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-98

mozno si nieco vyberies :mrk
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod pristaš007 » Uto 03. Aug 2010 19:00:10

rybarik... trochu si mi pomohol,cez rybicky.net som niečo študoval a zaujala ma tema že sa da kupiť
vodne sklo v tekutom stave ako silikon-ale ako to leštil vodnym sklom??čo sa ešte použilo-neskušal
niekto tento postup?Ešte nejaky sklenar tu piše že škrabance rozleštovali pemzou na leštenie alebo
neskor leštiacim praškom-Cerox.Skušal to niekto?
Obrázok užívateľa
pristaš007

Images: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Rostratus » Uto 03. Aug 2010 19:05:48

Ak by tieto veci pomohli určite to vyskúšam. Otázne je, či sa to dá bežne kúpiť, alebo s tým bude problém.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 03. Aug 2010 19:17:22

vodné sklo sa dá v pohode kúpiť, vo farbách/lakoch. Problém je v tom, že tuhne až 24 hodín a má tuhnúť na suchu, čiže záleží od toho, ako je vysoko ten škrabanec. Druhá vec je, že to sklo je fakt tekuté, je to ako voda...čiže je otázka, čo to spraví, keď to stečie medzi ryby do vody...I keď teoreticky by to mal byť inertný oxid kremičitý, ale aj tak by som to asi neriskoval...

S ostatnými vecami nemám žiadne skúsenosti
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod pristaš007 » Uto 03. Aug 2010 19:33:03

Tak to kvôli nejakým škrabancom by som nechcel otraviť svoju osadku a časom riešiť bakterku vo vode?
Našiel som firmu kde ponukaju pripravky na leštenie skla,zrkadla,okien..jak v praškovej tak v tekutej forme,
ale zase sme pri tom bode-čo akvarium?
http://www.llaga.de/de/dept_194.html 

ceny su tam šlušne na nemcov :P
ale keby to pomohlo...Nahodou niekto neskušal tieto produkty-technologiu
Obrázok užívateľa
pristaš007

Poslaťod kofola » Str 04. Aug 2010 5:43:25

Nakolko to mas z vnutornej strany, tak vsetko co budes chciet pouzit na "rozlestenie" alebo zaretusovanie sa ti potencialne moze dostat do akvarka a otravit osadku. Co sa tyka autoskiel, tak chalani v servisoch to riesia vo vacsine uz len vymenou, pretoze je to najjednoduchsie, najrychlejsie a v konecnom dosledku asi aj najlacnejsie riesenie. Oprava skla je len na vyslovne zelanie zakaznika.
Ja osobne by som to urobil takto: spustil by som vodu z akva hadicou priamo do vane, do vane odlovil aj ryby, prip. ine zivocichy. Zvysok vody do WC. Piesok a dekoraciu by som odsunul do zadnej polovice akva. Zavolal sklenara co mi robi akvarka. Odreze ziletkou predne sklo, odmastni a vysusi plochy nalepi nove sklo a ide domov. Vymena skla je robota na max1hod. pre sikovneho sklenara co ma skusenosti s akvarkami. Vsetko ostatne by som bral ako velke upratovanie akvaria, ktore aj tak musis ca od casu urobit. Ak pouzije kvalitny silikon, tak ryby mozu ist o 48 hod. v pohode naspat. Jedina nevyhoda je ze sa 2 dni nevykupes ak nemas 2 vane ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod pristaš007 » Str 04. Aug 2010 6:51:18

No tak to asi bude naj.riešenie.Hoci som vymenu skla riešil ako poslednu možnosť-vidim že ma neminie.
Samozrejme kvôli 3 škrabancom teraz nebudem meniť celu tabulu a akvarko funguje len 9 mes.Ale vidim že
v buducnosti sa asi žiadne opravy skla konať nebudu a ako tu spomina Kofola,jednoducha zavolať
odbornika ak nechcem pozerať nadalej na škrabance.
A čo sa tika kupania počas vymeny skla nemusim riešiť,lebo mam 2 vane+Sprchovaci kut-tak aspon jedna vyhoda :D
Obrázok užívateľa
pristaš007

Poslaťod Rostratus » Štv 05. Aug 2010 12:39:19

Aldebaran píše:vodné sklo sa dá v pohode kúpiť, vo farbách/lakoch. Problém je v tom, že tuhne až 24 hodín a má tuhnúť na suchu, čiže záleží od toho, ako je vysoko ten škrabanec. Druhá vec je, že to sklo je fakt tekuté, je to ako voda...čiže je otázka, čo to spraví, keď to stečie medzi ryby do vody...I keď teoreticky by to mal byť inertný oxid kremičitý, ale aj tak by som to asi neriskoval...

S ostatnými vecami nemám žiadne skúsenosti

Keď zoberiem do úvahy, že mám možnosť vypustiť akvárium na X dní. Myslíte si, že vodné sklo pomôže a zmiznú škrábance? Neako sa mi tomu nechce veriť. Ak to preženiem z náterom pravdepodobne mi zostane miestami "vypuklé" sklo. Alebo nie? Ale ak by vodné sklo pomohlo, tak by to bola super vec. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 05. Aug 2010 13:53:15

Neviem, ja som to sklo videl len raz, a to z neho kamarát robil taký kryt na lampu, natrel tým ľanový povraz a ono to potom stvrdlo normálne na sklenenú guľu...

či to pomôže zakryť škrabance to neviem, ale možno by stálo za pokus skúsiť to len na nejakom sklenenom odrezku alebo podobnom črepe, ktorý poškriabeš zámerne a skúsiš, čo to spraví. Myslím, e to sklo ani nie je nejak extra drahé, takže by ťa prípadný neúspešný pokus nemal ani zruinovať :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod pristaš007 » Štv 05. Aug 2010 15:29:06

Tak,Tak.No ja nie som momentalne doma dlhšiu dobu-ale Admin ked sa nahodou do toho pustiš a použiješ
vodne sklo-daj vedieť ako to dopadlo.Možno to fakt pôjde,založiš firmu a budeš pekne skrašlovať akvarka :D
A odoberieš trochu prace sklenarom :lol:
Obrázok užívateľa
pristaš007

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia