Moja rastilna echinodorus odumiera a ja neviem preco,pomozte

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Moja rastilna echinodorus odumiera a ja neviem preco,pomozte

Poslaťod jakub1707 » Uto 20. Júl 2010 23:59:29

Obrázok

Obrázok

tak takto vzera moja rastlina, mam ju v akvariu asi len 2,5 tyzdna a toto sa s nou deje, na zaciatku bola uplne krasna, no teraz uz ako keby odumierala.
v akvariu mam malawska cichlidky, 12 kusov, akvarko je 120 L, a mam tam iba tuto jednu rastlinu, NO3 je na urovni cca10 mg/l a NO2 na urovni cca 0,2 mg/l, tvrdost vod mam v poriadku, KH je v norme, pH budem musiet trosku znizit lebo je urovni 8, no ale to s tym asi moc nesuvisi.
Poradte mi ako mam postupovat, alebo co mam urobit aby sa to zlepsilo, lebo naozaj neviem teda. dakujem za pomoc :sad
jakub1707

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Moja rastilna echinodorus odumiera a ja neviem preco,pomozte

Poslaťod Byk1984 » Str 21. Júl 2010 1:54:57

Akvarko mas pre cichlidy naprosto nevhodne.Bud vymen osadku za nieco ine,alebo zakup vecsiu nadrz.Tato je mala.
Rastlina ti podla mojho nazoru odumiera preto,lebo ma malo stopovych prvkov,ktore jej pomahaju rast.Ako je zelezo,fosfor atd.Co sa vecsinov upravuje hnojivami pre akvarijne rastliny.Tak tiez to moze bytaj v uhlicitanovej tvrdosti (KH).Tu som si ja kedysi upravovl CO2.
A tez to moze byt tym,ze ti ju ozieraju ryby
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Stero » Str 21. Júl 2010 9:52:01

Aký je to echinodorus ?
Ja si myslím že problém bude v PH a CO2. Pre cichlidi je PH ok ale väčšina echinodorusov znáša PH do 7,5.
Ďalší problém máš s NO2, pokial si ho nameral tak to musíš riešiť.
A aké máš hodnoty GH a KH? V norme toho veľa nenapovie.
Jedná sa o to že pri vysokom PH a Vysokej hodnote KH je malé množstvo CO2 ktoré je nevyhnutné pre rast rastlín. (viď tillmanova tabuľka) http://www.cichlidportal.sk/index.php/z ... a-technika
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Belial » Str 21. Júl 2010 20:24:06

Byk, uhličitanovú tvrdosť CO2-kou nestiahneš, CO2 sa pridáva na zníženie Ph. Ale k téme, ten echinodor sa za ten čas, čo ho máš akva ešte ani nestihol zakoreniť. Skús mu ku koreňom pridať nejaké tabletové hnojivo (napr. Sera florenette) a on to rozbehá. Ešte mám takú skúsenosť, že tie listy, čo teraz má, postupne odhnijú, nakoľko je určite emerzne pestovaný a postupne si nahodí submerzné listy. atrochu ho povytiahni, máš ho dosť hlboko zasadený. :wave:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia