zelena voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: zelena voda

Poslaťod kofola » Pia 09. Júl 2010 5:34:29

Pravdepodobne vysoke hodnoty fosforu a zeleza. Tak ako ti admin povedal je to riasa. Najrychlejsie ako sa toho zbavis je ze zhasnes v akva, celeho ho zakryjes napr. dekou alebo uterakmi a nechas ho takto 3-5 dni. Krmit pomenej a nejlepsie len kazdy druhy den. Rybam to neuskodi. Co sa rastlin tyka tak tie preloz niekde inde ak mas tu moznost. Ak nie bues to musiet risknut ze to nerozdychaju. Hlavne ta valisneria. Ak budes takto postupovat zakratko mas po probleme.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Stero » Pia 09. Júl 2010 7:58:41

To čo píšeš vyzerá na tú riasu. Ak aj nezakryješ AQ tak ako píše Kokola tak min prestaň svietiť. Možno by pomohlo do filtra vložiť vatu tá ma veľmi malú priepustnosť a mohla by tiež pomôcť. Parametre vody sú vcelku OK takže problém bude zo svetlom. Ono to chvíľu trvá kým sa stabilizuje AQ.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod PETER » Pia 09. Júl 2010 12:17:36

dakujem vam pekne za rady.ako by som mohol znizit obsah fosforu a zeleza ked je to jedna z pricin??mam tam ryby ktore su este mlade nebude vadit ze ich krmim kazdy druhy den.a este jedna otazocka ,ked hovorite ze ak prestanem svietit tak to zmizne a ked opat zacnem svietit normalne nevyhodi sa mi ten kal opat???dakujem
PETER

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod dkollar » Pia 09. Júl 2010 12:30:42

ked zakryjes akvarko a budes menej krmit, zakal by mal za par dni zmiznut a fosfor ani zelezo riesit nemusis. ked ti zakal zmizme, tak by som svietil menej ako si svietil doteraz, lebo ako pises, moze sa to ten problem objavit zase.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 48 hostia