na fore je sice zalozena tema o vyhrievani nadrzi ale mna by zaujimalo co sa moze stat ked ryby maju dlhodobo 20 stupnovu teplotu? mal som vyhrievac vypnuty. dnes som cistil akva a zdala sa mi studena voda a zistil som ze ma len 20-21 stupnov. ale ryby sa nespravali cudne normalne plavaju, zeru. myslite ze 20 stupnov je tiez v pohode? teraz mam zapnuty ohrievac
Ries to ohrievacom s termostatom a mozes byt v klude. V dnesnej dobe uz nie su drahe. Rybam sa nemusi stat nic, ale moze. Mozu vyzerat v pohode a moze sa ti stat, ze stratia reprodukcnu schopnost. Proste sa podchladia a uz nikdy nebudu schopne rozmnozovat sa. Ale to by si ich musel nechat vymrznut dlho. Pouc sa z vlastnej a snaz sa aby sa ti to uz nikdy nestalo.
Ono ryby sú chladnokrvné živočíchy a od teploty sa odvíjajú všetky ich pochody od aktivity až po trvenie takže dlhodobo nízka teplota im určite nerobí dobre a môžu nastať komplikácie.
slamo píše:takych 22 stupnov im hadam nemoze uskodit nie? obcas mi to klesne na 22. mavam tak 22-25 stupnov
22°C je málo..Rybám to neuškodí, ale výrazne klesá vitalita a chuť k rozmnožovaniu, ryby sa nevyfarbujú, nerastú, sú vyľakané, stresované... Aspoň 24°C by som odporúčal, aj to len tak, tak
Ono najlepšie by bolo ako spomínal stiff tých 24 stupňov ale samozrejme keď ich chceš rozmnožiť tak by bolo dobré ju zvíšiť na 26 a keď sa zase budá biť znížiť a budeš mať pokoj