LaciP píše:a o deň neskôr nasolil a pridal sodu.
LaciP píše:asi v jednom či dvoch litroch vody som rozmiesal pozadovane mnozstvo soli a sody...nechal riadne rozpustit a potom som to tam normalne nalial a asi hodinku na to som tam bachol vodu z filtra...
no a sol pouzivam morsku akvaristicku obsahuje okrem samotnej NaCl aj stopove prvky inych mineralnych latok co je dôlezite pre dobry vyvoj ryb a sodu obycajnu z potravin...treba si ale dat pozor na cenu...na napriklad kupujem balenie 150g kde vychazda 1kg za 1,5€, ale vedľa maju len male 10gbalicky a tam je cena premrstene vysoka v prepocte na 1kg...niekto tu pisal ze soda sa da kupit aj normalne v drogerii, len si treba pýtať potravinarsku...a soľ inak môže byť akákoľvek nejodidovaná (dosť problematické zohnať, lebo na potravinárske účely musí byť jodidovaná, ale videl som predávať cez net soľ asi 1 kg za 1,5€ - tušim to bol nejaký bioobchod??)
LaciP píše:kupujem soľ pravidelne u nás v akvaritike...tam majú vždy nejakú načatú a z toho mi odsypú 1kg...to mi vydrží takmer na pól roka...preco nie jodidovaná??...ani sám neviem ale na veľa fórach som čítal rôzne príspevky kde spomínajú že soľ nemá byť jodidovaná lebo samotný jód nepôsobí dobre na ryby...a merať hodnoty až keď sa voda ustáli aby si sa moc nezľakol
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť