Veľmi zaujímavý článok. Nad touto problematikou sa asi každý už zamyslel. Mňa napadlo či by sa nedalo riešil chladenie tak že by som zobral nejaký (asi nový) veľký chladič, pôvodom do auta aj z veľkým ventilátorom. Napojil hadicu čerpadlo a tak dosiahol že voda z akvária by pretekala cez chladič z auta ktorý by bol chladený ventilátorom. Teoreticky by to mohlo tiež ubrať nejaký ten stupeň Celzia.
napr som našiel na stránke
Kód:
http://www.auto-chladice.cz/ramec_vod.htm
Chladič na škodu favorit za 500 KČ k tomu kľudne aj používaný ventilátor ( na nete je ich kopa na predaj ) cena 10-20€ k tomu čerpadlo (nemuselo by byť ak by sa to dalo napojiť na filtráciu) trafo 230AC/12DC pár €.
Celé by sa to mohlo vmestiť tak do 50€
jovan píše:To je teória......prax je iná,nesmela by sa vôbec ale vôbec otvárať,musela by perfektne tesniť,a kanistrák tiež,ale aj tak by tam vlhkosť ostávala a primŕzala či už na tesnenie chladničky,alebo na kanister.Pokiaĺ by sa mrazenie ubralo,nič by sa s tým nedialo a efekt nulový.Schválne,za koĺko sa vychladí 1,5l pet flaška vody z 28C na pr. 25C? , min hodinu....x pr.250Litrov..........
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia