od Matej » Štv 15. Apr 2010 21:51:18
Su specialne zmesy na urychlenie tvrdnutia betonu alebo cohokolvek, robi sa aj rychlo tvrdnuci beton - zober si ked sa napriklad stavia most - tam ide prave tento beton, normalne to naleju aj do vody a stuhne to, ale to su specialne zmesi, fakt neviem kde by sa to dalo zohnat - ten beton na mosty je potom samozrejme aj vode odolny, inak by ten most padol.
Ked som si staval zahradne jazierko, nasiel som aj metody ako to robit z betonu, cize ten cemement ktory tam bol sa po nejakej dobe prestal vyluhovavat do vody, kazdopadne na zaciatku do uplne vytvrdnutia tam nejaka vylucovanie latok bude, tazko povedat kolko to moze trvat. Dalsia vec je ze napriklad moje jazierko malo tak 30 000 litrov, tam by sa nejaky vyluh z toho betonu aj stratil, ale neviem co by to spravilo v akvariu ktore je oproti tomu len zlomok vody. Ale ak to tak ludia robia, zrejme sa to spravit da, ale urcite to chce specialny cement, pripadne nejaku inu prisadu ktora zaruci odolnost voci vode alebo nater na zaver, obycajny cement by som tam ja osobne asi nedal.