Tiche hlavice - poradte...

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Tiche hlavice - poradte...

Poslaťod Aldebaran » Štv 20. Máj 2010 12:47:38

Ten vešiak som aj ja vybral hneď, podľa mňa je nanič aj tak pri tej hlavici. Skús či to nebude tým a nechaj to len na prísavkách.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Matej » Sob 22. Máj 2010 22:48:49

Nemal som este cas to skusit, ale vytiahol som tie "vesiaky" a hucia trosku menej, snad sa mi zajtra konecne podari to poriadne otestovat.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod dkollar » Str 09. Jún 2010 7:46:46

nazdar,

mal som v akvarku najjednoduchsi filter aquael. ked fungoval bolo pocut bzucanie ako z transformatora. kupil som filter eheim aquaball 180 a ten je uplne tichy. nepocut ho ani v noci. pocut len bublinkovanie. ked som mal namontovanu rozstrekovaciu rampu na urovni hladiny, nebolo pocut vobec nic.

skus mozno zainvestovat do drahsej cerpacej hlavy, napriklad hagen powerhead 402:

http://www..akvariumonline.sk/product.ph ... oduct=1300
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Matej » Uto 15. Jún 2010 1:01:25

dkollar píše:nazdar,

mal som v akvarku najjednoduchsi filter aquael. ked fungoval bolo pocut bzucanie ako z transformatora. kupil som filter eheim aquaball 180 a ten je uplne tichy. nepocut ho ani v noci. pocut len bublinkovanie. ked som mal namontovanu rozstrekovaciu rampu na urovni hladiny, nebolo pocut vobec nic.

skus mozno zainvestovat do drahsej cerpacej hlavy, napriklad hagen powerhead 402:

http://( nerob mu reklamu)/product.php?id_product=1300

Uz som to trosku poriesil, posunul som hlavice, lepsie pritlacil prisavky, velky molitan som dal tak aby sa nedotykal steny akvaria a celkovo som sa snazil zmensit kontakt aj kablov a dalsich veci zo sklami a o nieco sa to stisilo, ale ten bzukot pocujem trosku stale ale je to tichsie takze to dalej neriesim.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod dkollar » Uto 15. Jún 2010 7:44:23

Matej píše:Mam v akva 3 Aquael hlavice a podla mna strasne hucia, teraz sedim asi 4m od toho akvaria a pomerne vyrazne ich pocujem, myslim ze to urcite ide aj tichsie. Vedla mam spalnu a aj ked zavriem dvere stale ich je pocut. Takze to chce vymenu, poradte mi niekto ak mate nieco tichsie. Potrebujem "papierovy" vykon cca do +/- 1000 l/h na kazdu hlavicu. Dakujem.

tak ma napada... ake velke mas akvarium, ked potrebujes cerpaci vykon 3000 l/h? nebolo by lepsie kupit skor jeden kvalitny externy filter a v pripade potreby dat tam len jednu slusnejsiu cerpaciu hlavu pre vytvaranie prudu? urcite by to bolo vyhodnejsie aj kvoli spotrebe elektriny.

eheim profesionell 3 (2075) ma cerpaci vykon 1250l/h a spotrebu 16W co je dost slusne by som povedal...

Kód: Vybrať všetko
http://eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_32319_ehen
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Peter304 » Uto 15. Jún 2010 19:53:30

to je 3000l v h akože moc ? to nie je realny prietok hlavny problem je v tom že tie hlavice (či filtre či čo to je )nemaju dostatok filtračnych medii čo nemá asi ani jeden z filtrov ponukanych na trhu včetne vonkajších proste nieje nad made in home filter + prepad ja tiež stale používam kanister a stojí za prdel nech je aký chce a mal som ich dost veliakych značiek
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod dkollar » Uto 15. Jún 2010 20:06:58

neviem ci je to vela, lebo neviem ake velke ma akvarium. :roll:

jasne ze kanistrove filtre su pouzitelne len do urcitej litraze akvaria (a druhu ryb ktore tam chovas - aky prud potrebuju) a potom uz treba klasicky prepadovy (ci ako sa tomu nadava. filter s pomalym prietokom pod akvarkom). :crazy:

tipujem ale ze Matej ma 3 cerpacie hlavy preto, lebo pod akvarkom nema miesto pre externy ani pre prepadovy filter a kym sa da, chce to riesit internymi filtrami.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Peter304 » Uto 15. Jún 2010 20:27:03

viewtopic.php?t=548 nejde to mimo portal tak hadam link nevadí ?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod dkollar » Uto 15. Jún 2010 20:31:27

jasne. 500L najlepsi prepadovy.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Matej » Uto 15. Jún 2010 23:01:19

Ano, moj problem je presne to ze nemam miesto na externy fitler, cize to musim riesit internym riesenim. Zatial to ako tak stiha ale mam obavy ze ked ryby vyrastu tak to stacit nebude. A co sa tyka toho prietoku za hodinu, papierova hodnota je cca 700+700+1200 ak sa nemylim uz sa mi to nechce hladat, mozno to je viacej ale ked sledujem tie prudy vody, tak vsetky tie hlavice dokopy ak precerpaju viacej ako 500l za hodinu tak som jezis :) Mam odmerany prietok hadice ktorou polievam travnik, je to cca 2000 litrov za hodinu, je to 3/4 hadica z ktorej strieka voda na 1.5 metra ked to pustim naplno. Tie hlavice robia tenucky prud ktory dostrekne mozno na pol metra ked to tam ozaj vysoko ... to nema s tym papierovym prietokom absolutne nic spolocne, fakt netusim kolko toho vyfajcili ked to pisali na tu krabicu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia