filter na tri akva

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

filter na tri akva

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 13:07:49

zdravim...tak ma napadlo ci by sa dalo nejako filtrovat vodu v troch akvariach jedny filtrom....co vy na to?
viete mam tri nadrze nad sebou po cca 250 l... dalo by sa to nejako zrealizovat alebo skusal to niekto alebo je to cisty blud podla vas? napr jeden externy filter na tri nadrze...bolo by sice trocha viac prace s tym aby potom ta voda sla naspat do troch akva ale myslim ze by to slo...cerpadlo by bolo silnejsie aby vytlacilo vodu az do toho vrchneho a hadice na pritok vody do akva by boli s mensim priemerom aby sa vlastne ta voda neliala vsetka len do toho co je na spodnej casti regalu...ale aby sla aj vyssie do zvysnych dvoch nadrzi
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: filter na tri akva

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 13:10:38

alebo by musela byt este jedna nadrz na tym akva co je na vrchu alebo minimalne vedla neho a samospadom by vtekala do jednotlivych nadrzi samostatnymi hadicami...aj tak by sa to dalo...co vy na to?
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 09. Jún 2010 16:32:40

Myslím si, že všetko sa dá keď sa chce. Mohol by si to urobiť pomerne jednoducho-centrálne. Nevýhoda bude v tom, že keď ti v jednom akva chytia neakú chorobu, za chvíľu to máš vo všetkých akváriach. Môžeš to urobiť tak, že si urobíš vlastný externý filter, ktorý umiestniš pod, alebo veďla spodného akvária. V ňom budeš mať výkonné čerpadlo, ktoré ti vytlačí vodu až do vrchného akvária. V akváriach by si musel neako poriešiť prepady. Tým, že ti do vrchného akva natečie navyše voda z filtra, tá ti následne prepadom stečie do nižšieho akva, odtiaľ do spodného akva a odtiaľ naspäť do filtra. Urobiť takýto kolobeh vody.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 18:12:05

ja soom to myslel skor ze by som dal este jednu nadrz hore a tam by mi cerpadlo vytlacil prefiltrovanu vodu a z tej nadrze by sa voda troma vyvodmi voda liala osobitne do kazdeho akva.myslim ze by to mohlo fungovat.je mi jasne ze ak sa infikuje voda v jednom akva tak sa to rozsiri ale musim tiez mysliet na to ze byvam v panelaku a riesit osobitne na kazde akva filtraciu a ohrec vody tak to by som musel mat doma pri akvarkach asi elektrocentralu aby to nejak nevyhadzovalo poistky spolu s inymi spotrebicami. asi to vyskusam ale este by som sa chcel spytat aky by mal byt asi objem filtra?...a kde sa daju objednat tie filtracne naplne do filtra roznej priepustnosti. a este idem si dat do akva 3d pozadie vlastnej vyroby a chcem sa spytat mam ho na akva prisilikonovat tak aby sa voda nedostala za nho alebo nevadi ak sa voda dostane za polystyren pripadne admin ty s tym mas skusenosti tak ak vies o niecom co by som mal vediet pri tom 3d pozadi tak ma prosim vopred upozorni...pozadie je klasika polystyren ale na vrch som pouzil beton... jeden typek to tak robil a vraj ak necham to pozadie vo vode aby sa tzv. vyluhovalo tak nebude pustat nic skodlive...dufam ze nevadi ak ti tykam ....vopred vdaka
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 09. Jún 2010 18:20:50

A ako chceš docieliť to, že do všetkých akvárií sa dostane rovnaký objem vody? A ako aby išiel rovnaký podieľ vody zo všetkých akvárií do filtra? Trošku mi to nieje jasné.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 18:29:34

z akva pojdu hadice alebo rury s rovnakym priemerom napr 4 cm pod okraj akva tam padom bude teoreticky vytekat rovnako a docielim to este aj tym ze v tom vrchnom akva kde bude cerpadlom pritekat uz ta prefiltrovana voda budu tri samostatne rovnako velke odvody na vodu...je jasne ze nedocielim aby to slo v kazdo akva rovnako ale aspon priblizne...ale spravna otazka lebo nemam na nu jasne odpoved ani ja....musim este par krat zapojit mozgove zavity a doriesit to....mas nejaky napad? podla teba je to realne? myslim ze by sa to dalo zrealizovat...vdaka
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 18:31:34

pripadne si budem vsimat kde to asi ako rychlo funguje teda v ktorom akva kolko vody cca sa prefiltruje a mozem napr tam kde to bude najviac trocha "upchat" vstup pre vodu.napr z polovice prekrijem ten prepad.co myslis?
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 09. Jún 2010 18:35:49

Nechcem ťa odrádzať, ale podľa mňa to komplikuješ a nebude to fungovať. Ak sa ti do akvária dostane viac vody ako má, tak ti akvárium pretečie. Aj keď to nadimenzuješ, tak po čase sa ti zanesie filter a si v :moon . Už ti nebude tiecť toľko vody ako by malo. Môj názor je taký, že musíš urobiť "kolobeh vody". Najjednoduchší spôsob je prepadmi. Vtedy sa nemusíš báť, že ti niečo pretečie. Lebo to čo filter napustí do akva sa následne prepadom vráti do filtra. Akurát, že ty to budeš mať kaskádovito urobené t.j. z jedného akva do druhého, do tretieho, do filtra a naspäť do prvého akva....
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kravecpo » Str 09. Jún 2010 18:52:27

ale preco myslis ze by malo pretiest?nechapem ved ked bude prepad dajme tomu dva krat vacsi ako pritok tak to nehrozi lebo aj tak bude ten prepad vyuzity maximalne z polovice...neviem ci sa rozumieme
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Štv 10. Jún 2010 5:48:56

...a kde sa daju objednat tie filtracne naplne do filtra roznej priepustnosti.

viewtopic.php?f=43&t=791 :yes
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 43 hostia