Kŕmenie kostnými červami

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Kŕmenie kostnými červami

Poslaťod Matej » Pia 23. Apr 2010 23:39:51

Kostnaky su v pohode, jedna z najlepsich navnad na mensie ryby.

Ale neviem ci by som s tym krmil akvariove ryby, predsa len sa to liahne v zdochlinach, je to plne bakterii a infekcii.

Inak je to urcite super krmivo pre drave a masozrave ryby, daju sa na to chytit prakticky vsetky bezne druhy ryb, idu sa za tym doslova utrhnut ked to spravne trafite.

Treba pohladat ako ich chovat sterilne, pouzivaju sa aj v medicine, taka alternativna liecba napriklad pri prelezaninach a inych diagnozach kde dochadza k odumretiu tkaniva - nasadia tam kostnaky, tie vyzeru mrtve tkanivo a rana sa zhoji. Cize da sa to odchovat aj v cistom prostredi, len je s tym urcite podstatne viacej roboty.

Ak by nehrozil prenos tej infekcie, chovat ich je jednoduche, su to len bezne larvy muchy, staci dat kus masa niekde von a za par dni je to plne lariev, staci polozit na nejake sito, pod to polozit zbernu misku a same tam prepadaju pri pohybe, a daju sa bezne kupit aj v predajniach rybarskych potrieb :)

Keby to niekto chcel skusat - netreba to nejako cistit, staci do zbernej misky dat napriklad drevene piliny, pripadne piesok, same sa ocistia pri pohybe a potom az tak hrozne nesmrdia - jo a v chladnicke vydrzia dlhsie, neskor sa zakuklia, len im treba nechat trochu vzduchu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod jovan » Sob 24. Apr 2010 19:43:18

admin,ja ťa nechcem odhovárať,ale ja som skúšal týmto spôsobom urobiť tie červy ,ale to ako je to tam pekne nakreslené a popísané,je totálna blbosť.Ak by som to niekedy neskúšal......
1,v šrote červy nenarastú - a nežerú ho.
2,neviem či si niekedy cítil kilo rozkladajúceho sa rybacieho mäsa, ale chce to silnú povahu a ubezpečujem ťa ,že rúško okolo úst a nosa nestačí.
3,kostnáče z rybieho mäsa sú ako srač..
4,čo ja viem tak sa to dá spraviť trebárs z hydinovej drte pre psov.

Najjednoduhšie ako ich získať-mať známeho v mäsokombináte,odkiaľ drvivá väčšina červov pre rybárov pochádza,a následne sa čistia a farbia potravinárskymi farbivami./môj subjektívny názor/
Lepšie a bezpečnejšie je si priniesť z lesa červivé/ale nie príliš/hríby,namočiť na chvíľu do vlažnej vody,a červíky vylezú samé a nebezpečie infekcie je menšie.Je to tiež larva muchy a červy do jedovatých húb nelezú. :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Rostratus » Sob 24. Apr 2010 22:21:18

To, že to bude smrdieť s tým počítam preto by som s tým nekŕmil pravidelne. Ale najskôr ich kúpim v rybárskych potrebách a vyskúšam, či ich budú žrať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Ned 25. Apr 2010 16:10:12

admin píše:To, že to bude smrdieť s tým počítam preto by som s tým nekŕmil pravidelne. Ale najskôr ich kúpim v rybárskych potrebách a vyskúšam, či ich budú žrať.

Žrať by ich mali,avšak uvidíš.Ak by sa ich chceli prežrať tak pozor na to,pretože je to vysokopercentný proteín,a vieme čo spôsobuje.Kto nevie tak hnilobu v črevách.Zázračné krmivo to však nie je.Ja by som sa skôr prikláňal k experimentom z hmyzom,a to ako dospelý,larvy,imága,nymfy...napr.koníkov,cvrčkov,.... :think Larva muchy je skrátka moc tučná. :think
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Rostratus » Uto 27. Apr 2010 19:38:59

Matej píše:Treba pohladat ako ich chovat sterilne, pouzivaju sa aj v medicine, taka alternativna liecba napriklad pri prelezaninach a inych diagnozach kde dochadza k odumretiu tkaniva - nasadia tam kostnaky, tie vyzeru mrtve tkanivo a rana sa zhoji. Cize da sa to odchovat aj v cistom prostredi, len je s tym urcite podstatne viacej roboty.

To ma celkom prekvapilo a ani som netušil, že sa dá takáto háveď chovať sterilne. Neviem si to ani predstaviť ako to môžu sterilne chovať... :crazy:
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Aaron » Uto 27. Apr 2010 20:46:52

tak v dokumente čo som videl, čistili čerstvé vajíčka respektíve larvy v liehu. no a v rane boli maximalne 3 dni bo potom sa už z nich vyvijaju muchy
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Matej » Str 28. Apr 2010 20:53:37

jovan píše:admin,ja ťa nechcem odhovárať,ale ja som skúšal týmto spôsobom urobiť tie červy ,ale to ako je to tam pekne nakreslené a popísané,je totálna blbosť.Ak by som to niekedy neskúšal......
1,v šrote červy nenarastú - a nežerú ho.
2,neviem či si niekedy cítil kilo rozkladajúceho sa rybacieho mäsa, ale chce to silnú povahu a ubezpečujem ťa ,že rúško okolo úst a nosa nestačí.
3,kostnáče z rybieho mäsa sú ako srač..
4,čo ja viem tak sa to dá spraviť trebárs z hydinovej drte pre psov.

Najjednoduhšie ako ich získať-mať známeho v mäsokombináte,odkiaľ drvivá väčšina červov pre rybárov pochádza,a následne sa čistia a farbia potravinárskymi farbivami./môj subjektívny názor/
Lepšie a bezpečnejšie je si priniesť z lesa červivé/ale nie príliš/hríby,namočiť na chvíľu do vlažnej vody,a červíky vylezú samé a nebezpečie infekcie je menšie.Je to tiež larva muchy a červy do jedovatých húb nelezú. :talk

Cervy do predajni rybarskych potrieb sa cielene chovaju, su na to farmy, nie je pravda ze drviva vacsina pochadza z masokombinatov - nehovorim ze nieco nemoze byt aj s masokombinatov ale proste sa to cielene chova. V tom ze sa farbia mas pravdu, oni tu farbu vlastne zozeru a tym sa sfrabia, to sa bezne robi aj v domacich podmienkach. Vobec netreba kilo masa, staci troska, kludne aj mrtva ryba, to sa pouziva uplne bezne a cerviky su z toho normalne, vobec nie ako sracka. Kopa rybarov pouziva prave mrtvu rybu ktoru si domov donesu, pripadne aj vnutornosti z tej ryby. A smrdi to jak slak to mas svatu pravdu, ved ako hnijuce maso.

Ak to niekto chcete chovat, treba si najst odlahle miesto a musi to by prekryte, lebo ked vam do tej liahne naprsi tak je v prdeli, cerviky sa utopia ... atd, proste idealne je to dat niekde do sucha. A pekne pod sitku podlozit piliny tam ked padnu vcelku dobre sa ocistia.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Rostratus » Uto 08. Jún 2010 20:34:41

Môj sused ( rybár) mi dal pár-krát na skúšku niekoľko červov. Ryby sa idú po tom zblázniť. Čo ma štve najviac je to, že sa bojím aby z červov nedostali neakú chorobu. V tomto niesom si istý. Inak červy sa liahnu jedna radosť. Stačí kúsok mäsa a za týždeň je tam červov za kýbeľ. Potom už len skŕmiť do pár dní, aby sa nestihli zakukliť.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Predchádzajúci

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia